Louise Dyring-Mbae

Morgenevent

Morgeneventen 2015 i tal

  • 140 uddelingssteder i Danmark
  • Næsten 2.000 frivillige
  • 400.000 Verdens Bedste Nyheder- og Metroxpress-aviser
  • 120.000 stykker chokolade, produceret af Coop og Toms
  • 19 EU-lande havde også events – og næsten 250.000 aviser på europæiske sprog blev uddelt

Morgeneventen blev afholdt for første gang i 2010. Eventen 2016 sker i samarbejde med Metroxpress, COOP, Rynkeby, Tetrapak og Roskilde Festival.

Fotos!

billeder2015
Se billeder fra tidligere events her

Hvert år, en morgen i september, siger Verdens Bedste Nyheder godmorgen til hele Danmark med en morgengave og en avis, der beretter om fremskridt og løsninger på verdens udfordringer. Tusindvis af frivillige hænder fra skoler, udviklingsorgansationer og virksomheder står på stationer, gader og stræder for at give de morgenfriske folk på farten en god start på dagen. Med den årlige morgenevent fejrer vi, at det mange steder i verden går bedre end vi tror – og at vi sammen kan afskaffe fattigdom.

Morgeneventen 2016 finder sted fredag den 9. september kl. 7-9.

 

Vil du være med?

Morgeneventen er kun mulig, fordi over 2000 frivillige hvert år gør en kæmpe indsats. Som frivillig kan du enten være lokal koordinator, der står for et uddelingsted – eller kan du kan være uddeler og hjælpe en lokal koordinator med at dele ud.

Tilmeld dig som frivillig ved at skrive til Maria Grabowski på mgkj@dca.dk – eller ring på 33 18 77 14. Skriv hvilken by, du gerne vil være frivillig i – og om du vil være koordinator eller uddeler. Der er tilmeldingsfrist mandag den 15. august. Find mere information til frivillige her

Frivillig koordinator

Som koordinator er du tovholder for en morgenevent i dit lokalområde. Du skal rekruttere frivillige uddelere og være kontaktperson til Verdens Bedste Nyheder-sekretariatet. Du kan for eksempel lave en hyggelig morgen sammen med dine kollegaer, klassekammerater, familie eller venner. Det kræver ca. 15 timers arbejde at i alt at være koordinator, og arbejdet vil hovedsageligt ligge i måneden op til morgeneventen. Sekretariatet vil selvfølgelig yde vejledning og hjælpe til, hvis du har brug for det.

Frivillig uddeler

Som frivillig uddeler du med til at overraske folk med gode nyheder fra udviklingslandene. Du hjælper en koordinator med at dele Verdens Bedste Nyheder ud ved trafikknudepunkter, arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner og andre steder, hvor mange færdes om morgenen. Deltagelsen tager 2-3 timer.