nyheder

Det går fremad for kvinderne i Bangladesh

27 nov 2015

På en lang række områder, fra sundhed over uddannelse til jobs, går det hastigt fremad for kvinder i Bangladesh. Men historien er en anden, når det gælder kvindernes rettigheder.

Kap Verde klarer sig selv nu

27 nov 2015

Efter 24 år stopper BØRNEfonden sit arbejde på Kap Verde. Nu kan landet nemlig klare sig selv.

Afghanere laver egen nødhjælp med fabrik som samlesæt

25 nov 2015

Efter en kiksefabrik blev sejlet fra Italien til Afghanistan, har 250 tons lokalt producerede højenergikiks både mættet sultne maver og skabt arbejdspladser.

Der er håb for klimaet

23 nov 2015

Den politiske vilje til at stoppe global opvarmning vokser, og vedvarende energi er for alvor blevet økonomisk rentabelt. Det kan bane vejen for en verden uden fattigdom.

Orangutangerne tager skoven tilbage

23 nov 2015

Tidligere kæledyrs-orangutanger vender tilbage til deres oprindelige skove, og det skaber øget velstand blandt befolkningen i skovområderne.

Lokale kvinder hjalp Georgettes piger i skole

19 nov 2015

Projektet ONGEA bruger skuespil og radioen til at oplyse om pigers rettigheder i DR Congo.

Fra husmor til ’plantagepræsident’

18 nov 2015

Som landsbyens plantagepræsident tager Djouma Sagnon ansvar for fremtiden, der i dag ser lysere ud end for blot få år siden.

Kvindesagsaktivisme spirer i Afghanistan

16 nov 2015

Det ses oftere og oftere, at kvinder protesterer imod undertrykkelse og gør op med partnervold i Afghanistan. Via de sociale medier når protesterne også ud på landet, hvor mange kvinder lever et liv med vold.

Flere vilde dyr i fremgang

16 nov 2015

Selvom antallet af verdens vilde dyr er mere end halveret inden for de seneste 40 år, er nogle af de truede arter faktisk i fremgang. Det gælder f.eks. pandaen, bjerggorillaen og amurtigeren, som miljøorganisationer gør et stort arbejde for at redde.

Robin Hood-model sikrer fattige inderes skolegang

16 nov 2015

Hvis man er født ind i en fattig familie i Indien, er drømmen om en kvalitetsuddannelse meget svær at opnå. Det gør Drømmeskolen i Sydindien op med ved at lade middelklassefamilier betale for fattigere børns uddannelse.

Pigeaktiviteter skaber medborgere

16 nov 2015

Frivillige aktiviteter med empowerment og inklusion har succes med at engagere unge kvinder i Jordan og Palæstina. Pigeaktiviteter giver de unge kvinder et positivt fællesskab og en rolle i lokalsamfundet.

Akut indsats skal sikre børns udvikling efter jordskælv

10 nov 2015

Red Barnet har bygget mere end 400 midlertidige skoler i Nepal.

På fælles udrykning for Benins mødre

10 nov 2015

I et nyt utraditionelt partnerskab vil BØRNEfonden sammen med Falck træne sundhedspersonale i Benin og nedbringe landets alt for høje mødredødelighed.

Flere danskere bakker op om udviklingsbistanden

04 nov 2015

I en tid med nedskæringer på den danske udviklingsbistand, mener langt flere danskere end tidligere, at hjælpen nytter, og at Danmark bør være førende på området. Det viser den årlige meningsundersøgelse foretaget for Verdens Bedste Nyheder.

Piger siger nej til omskæring

03 nov 2015

Det er muligt for piger i Tanzania at slippe for den traditionelle omskæring, men det kræver, at de selv eller deres forældre siger fra. En dansk organisation oplyser om konsekvenserne ved indgrebet.

Bæredygtige rejer fra Vietnam til Danmark

02 nov 2015

Over 600 små rejeopdrættere i Vietnam er i gang med at gøre deres dambrug bæredygtige, med hjælp fra Verdensnaturfonden WWF.

Mikrolån beskytter skov i Mali

29 okt 2015

I Mali har over 4.000 nu droppet at plyndre skoven for træ, og i stedet skabt en bæredygtig indtægt ved at holde bier, høns, eller ved at dyrke grøntsager. Alt sammen ved hjælp af mikrolån.

Ny dokumentar: Jeg er Malala

28 okt 2015

Hun er stadig kun en teenager, men Malala Yousafzai har været igennem mere end de fleste. Hun er fortaler for forandringer og en inspiration for millioner verden over. Blandt ekstremister har hun været forfulgt som en trussel og et mål.

Nu kommer Tanzanias mest udsatte børn i skole

26 okt 2015

Handikap er et tabubelagt emne i Tanzania og udelukker mange børn fra skolen. Den danske organisation IAS arbejder med at uddanne lærere og skabe rummelighed i de lokale skoler.

Simpel screening forebygger diabetes i graviditeten

22 okt 2015

En lille indsats under graviditeten kan gøre en meget stor forskel for kvinder og børn både under fødslen og på den lange bane.

Gymnasieelever donerer deres skolegang til en god sag

19 okt 2015

Danske gymnasielever bygger bro mellem folkeslag, sikrer børn undervisning og støtter andre unge i deres kamp mod undertrykkelse. Blot ved at give én dag af deres egen uddannelse.

Regioner

Afrika, Asien, Danmark, Globalt, Latinamerika, Mellemøsten

2015 Mål

1: Halvere fattigdom og sult
2: Opnå grundskoleuddannelse til alle
3: Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
4: Mindske børnedødeligheden med 2/3
5: Mindske mødredødeligheden med 3/4
6: Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme
7: Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø
8: Globalt partnerskab
Generelt om 2015 Mål

Temaer

Afrika under forandring, Arbejde, Bæredygtighed, Børn og unge, Demografi-Migration, Event, Fødevarer, Fred og sikkerhed, Grøn energi, Handicap, Humanitær bistand, INDEX - design, Iværksætteri, Klima, Konstruktiv journalistik, Kultur, Ligestilling, MandagsMyter, Natur, Økologi, Økonomi, Politik, Produktion, Rettigheder, Sport, Sundhed, Teknologi, Uddannelse, Ulighed, Vækst, Verdens Bedste Nyheder

Artikel typer

Alle nyhederOrganisationerErhvervAnalyse