nyheder

Verdens største plan vedtaget

29 sep 2015

Ledere fra alle lande har nu underskrevet den enorme plan, der skal rette op på en lang række af de problemer, verden stadig døjer med. Fattigdom skal afskaffes, og miljøet skal reddes.

Piger i Ghana fokuserer på fremtiden

28 sep 2015

Selvtillids-workshops i det nordlige Ghana giver pigerne mod på at tage ansvar i skolen og gennemføre videregående uddannelse.

Alle skolebørn skal høre om de nye Verdensmål

24 sep 2015

I næste uge skal verdens udfordringer og mulige løsninger på skoleskemaet over hele Danmark. Alle skal nemlig kende de nye Verdensmål.

De unge er nøglen til at udrydde fattigdom

21 sep 2015

Udviklingslandenes store ungdomsgenerationer kan blive en demografisk bonus, der kickstarter den økonomiske vækst, hvis de bliver hjulpet med uddannelse, sundhed og jobskabelse.

”Vil du ha’ Verdens aller-aller-aller-Bedste Nyheder?”

11 sep 2015

1.500 frivillige, 140 uddelingssteder i Danmark, 440.000 aviser og et par tusinde danseglade på Københavns Rådhusplads gjorde Verdens Bedste Nyheders årlige avisuddeling til en fantastisk morgen.

Vi har meget at fejre – så det gør vi på fredag!

08 sep 2015

Verden er blevet et bedre sted, vi ved det bare ikke. På fredag fejrer Verdens Bedste Nyheder, at vi lever længere og bedre i verden. Og alle er inviteret.

Vi lever længere og bedre i verden

07 sep 2015

Mere end halvdelen af danskerne tror, at verden er blevet værre de sidste 20 år. Men verden over stiger levealder og indkomst. Samtidig falder børnedødelighed, sult og sygdom.

Dansk samarbejde sikrer billigere insulin i Afrika

06 sep 2015

At Jane Nyambura Chege i dag kan købe medicin til 5 dollars i stedet for 20 dollars, betyder at hun kan leve et aktivt liv på trods af diabetes. Initiativ fra danske Novo Nordisk kan få stor betydning, når antallet af personer med diabetes fordobles i Afrika i de kommende år.

Flere børn i skole i Ghana

05 sep 2015

Flere børn ud af kakaomarkerne og ind i klasseværelserne. Det er resultatet af et dansk samarbejde i Ghana, der skal gøre livet bedre for de familier, der leverer kakao danske virksomheder

Stor del af verdens klyngebomber nu skrottet

03 sep 2015

På kun fem år har 93 lande destrueret langt de fleste af deres klyngebomber. Det viser en ny statusrapport, der netop er offentliggjort.

Vi kan godt løse store miljøproblemer

31 aug 2015

Ni ud af ti danskere er bekymrede for klimaforandringerne, og hver femte mener ikke, vi kan gøre ret meget for at løse problemet. Men erfaringerne viser, at verdens lande før har løst store miljøkriser i fællesskab.

Design gør verden til et bedre sted

30 aug 2015

Design er ikke kun mode og æstetik. Det kan også redde tusindvis af liv og tackle globale udfordringer. De innovative løsninger kommer ikke kun fra kreative designbureauer i Vesten. Unge designere i Afrika og Asien tager nu sagen i egen hånd.

Hospitalsopfindelser i lommeformat

26 aug 2015

Kog suppe på en jernfisk og tjek øjnene med din smartphone. Sådan lyder nogle af de smarte løsninger, som designere og ingeniører fra hele verden konkurrerer om at gøre til virkelighed for mennesker i udviklingslandene.

Kina er snart førende i e-handel

25 aug 2015

Handel på nettet sætter nye rekorder fra Nigeria til Kina og Indien, hvor en fortsat voksende middelklasse ikke venter på, at fysiske butikker bliver bygget op.

Drop vanetænkningen, start vandtænkningen

25 aug 2015

Udfordringen med at skaffe rent vand til fattige mennesker på tørre steder har fået mange opfindere på banen med kreative løsninger. Vi ser her nærmere på nogle af de bedste ideer fra den store internationale opfinderkonkurrence INDEX: Awards 2015.

Vedvarende energi på den globale andenplads

17 aug 2015

I 2013 hoppede vedvarende energi op på andenpladsen over elektricitetskilder verden over. Samtidig er investeringer i vedvarende energi seksdoblet på 10 år.

Nødhjælp kan også hjælpe på den lange bane

11 aug 2015

FN’s Fødevareorganisation køber i stigende grad mad til nødhjælp fra verdens fattigste bønder, så nødhjælpspenge også kan virke for langsigtet udvikling.

En god forretning hjælper afrikanske piger

04 aug 2015

En dansk virksomhed og afrikanske NGO’er samarbejder, så tusindvis af piger ikke mister skoledage under menstruation.

Flere fattige får toiletter

27 jul 2015

Toiletter og sanitet lyder måske ikke så sexet, men er uendeligt vigtigt for sundhed såvel som skolegang. Selv helt simple latriner nedsætter smittefare og redder liv.

Afrika kan brødføde sig selv om 15 år

07 jul 2015

Bedre afgrøder, dyrkningsmetoder og adgang til markeder er vigtige ingredienser, som kan sikre, at det afrikanske kontinent selv kan skaffe mad på bordet i 2030.

Flittig fiskefanger forlader fattigdom

03 jul 2015

I kølvandet på naturkatastrofer kommer ikke kun knuste drømme, men også muligheder for at skabe et nyt liv. Indiske Jannagath Jena har grebet chancen.  

Regioner

Afrika, Asien, Danmark, Globalt, Latinamerika, Mellemøsten

2015 Mål

1: Halvere fattigdom og sult
2: Opnå grundskoleuddannelse til alle
3: Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
4: Mindske børnedødeligheden med 2/3
5: Mindske mødredødeligheden med 3/4
6: Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme
7: Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø
8: Globalt partnerskab
Generelt om 2015 Mål

Temaer

Afrika under forandring, Arbejde, Bæredygtighed, Børn og unge, Demografi-Migration, Event, Fødevarer, Fred og sikkerhed, Grøn energi, Handicap, Humanitær bistand, INDEX - design, Iværksætteri, Konstruktiv journalistik, Kultur, Kvinderettigheder, Ligestilling, MandagsMyter, Natur, Økologi, Økonomi, Politik, Produktion, Rettigheder, Sport, Sundhed, Teknologi, Uddannelse, Ulighed, Vækst, Vand, Verdens Bedste Nyheder

Artikel typer

Alle nyhederOrganisationerErhvervAnalyse