nyheder

Flere fattige får toiletter

27 jul 2015

Toiletter og sanitet lyder måske ikke så sexet, men er uendeligt vigtigt for sundhed såvel som skolegang. Selv helt simple latriner nedsætter smittefare og redder liv.

Afrika kan brødføde sig selv om 15 år

07 jul 2015

Bedre afgrøder, dyrkningsmetoder og adgang til markeder er vigtige ingredienser, som kan sikre, at det afrikanske kontinent selv kan skaffe mad på bordet i 2030.

Flittig fiskefanger forlader fattigdom

03 jul 2015

I kølvandet på naturkatastrofer kommer ikke kun knuste drømme, men også muligheder for at skabe et nyt liv. Indiske Jannagath Jena har grebet chancen.  

Godt nyt fra verden skal være ‘breaking’

17 jun 2015

Over halvdelen af danskerne mener, at situationen i verden er blevet værre over de sidste 20 år, selvom det forholder sig omvendt. Det viser en ny undersøgelse om de danske medier for Metroxpress.

FN: Nu skal vi vinde kampen mod tuberkulose

27 maj 2015

Målrettet indsats har reddet millioner af mennesker fra at dø af tuberkulose, og vi er nu langsomt på vej mod en verden helt fri for sygdommen.

Opdrættede fisk bliver verdens nye røde bøffer

20 maj 2015

Alt imens der bliver færre fisk i havene, har fiskeopdræt udviklet sig til verdens hurtigst voksende fødevareindustri. Så længe det foregår bæredygtigt kan fisk, der er vokset op i bassiner og damme, blive en afgørende del af kostpyramiden for klodens snart ni milliarder mennesker.

Smil, du er på!

19 maj 2015

Mobiltelefoner og sociale medier revolutionerer kampen mod myndigheders overgreb på civile. Det er nemlig blevet svært at gemme sig for de mange mobilkameraer.

Verdens Bedste Nyheder indtager Europa

11 maj 2015

Dansk kampagnes succes betyder, at EU nu breder den til hele Europa som en del af EU’s udviklingsår - European Year for Development. Europæerne skal nemlig vide mere om de gode nyheder fra udviklingslandene.

Dansk fødsels-app redder liv i Afrika

07 maj 2015

Mobiltelefoner kan hjælpe med at redde store og små liv under fødsler. Det viser en videnskabelig test af en dansk mobil-app, som nu skal udrulles på tværs af det afrikanske kontinent.

Vi har næsten halveret verdens sult

04 maj 2015

Millioner af mennesker er sluppet ud af hungersnød siden 1990, selvom mange i verden stadig sulter. FN planlægger nu seriøst en fremtid, hvor alle har mad nok. Det kommer til at kræve politisk vilje og håndtering af klimaforandringerne.

Spedalske cykler og låner sig til et nyt liv

30 apr 2015

Spedalske mister ofte deres arbejde, sociale status og endda deres familie. Men lokale selvhjælpsgrupper giver mulighed for en ny start – og en helt ny tilværelse.

Lige mange piger og drenge kommer i skole

27 apr 2015

Både politisk pres, skolemad og menstruationskopper har betydet, at ligestillingen i skolen er højnet markant på få årtier.

Fattigdom kan blive fortid i 2030

20 apr 2015

700 millioner fattige er løftet ud af ekstrem fattigdom på bare 20 år. Og ifølge Verdensbanken kan fattigdom være reduceret til et ord i historiebøgerne i 2030. Alligevel hersker der stadig mange myter om emnet blandt danskerne.

Dansk fotograf: Ghana er håb frem for hungersnød

15 apr 2015

Høvdingen til hest og sønnen på motorcykel. Håb og hastig udvikling. Fotografen Ulrik Tofte har med sine prisvindene billeder indfanget et Ghana i en brydningstid

Costa Rica bruger nu kun grøn energi

01 apr 2015

I de første måneder af 2015 har Costa Rica hverken brændt kul, gas eller olie i landets kraftværker. Al elektricitet kommer nu fra bæredygtige energikilder.

Regnskovens kvinder skaber nyt liv med små lån

11 mar 2015

Nye låne-sparegrupper har gjort kvinderne i Borneos regnskov til bæredygtige iværksættere. Det skaber alternativer til ulovlig minedrift - til gavn for natur og truede orangutanger.

Smartere sprøjter skal sikre sundheden

09 mar 2015

Nu skal det være slut med genbrug af sprøjter, som spreder sygdomme. WHO bygger videre på succes med børnevaccinationer.

Kvinder er verdens bedste investering

05 mar 2015

Kvinderne skal styrkes. Det er ifølge eksperter opskriften, hvis et udviklingsland vil frem i verden. Og med simple, praktiske tiltag er det muligt at tage kvantespring for kvinders rettigheder.

Verden har fået flere pandaer

04 mar 2015

Et af verdens mest truede dyr, pandaen, oplever fremgang i bestanden. Men kampen for den nuttede bjørns overlevelse er ikke forbi.

Drømmeskole giver fattige børn håb for fremtiden

03 mar 2015

Det er næsten umuligt at bryde den sociale arv, hvis du er et fattigt barn med hård opvækst i de sydindiske landområder. Men Drømmeskolen tilbyder uddannelse og et håb for fremtiden.

Kreativ revolution i Etiopiens skoler

03 mar 2015

I Etiopien er gammeldags tavleundervisning normen. Men nyt fokus på kreativitet og børns rettigheder har totalt forandret 20 af landets skoler. Resultatet er begejstrerede elever, der lærer bedre.

Regioner

Afrika, Asien, Danmark, Globalt, Latinamerika, Mellemøsten

2015 Mål

1: Halvere fattigdom og sult
2: Opnå grundskoleuddannelse til alle
3: Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
4: Mindske børnedødeligheden med 2/3
5: Mindske mødredødeligheden med 3/4
6: Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme
7: Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø
8: Globalt partnerskab
Generelt om 2015 Mål

Temaer

Afrika under forandring, Arbejde, Bæredygtighed, Børn og unge, Event, Fødevarer, Fred og sikkerhed, Grøn energi, Handicap, Iværksætteri, Konstruktiv journalistik, Kultur, Kvinderettigheder, Ligestilling, MandagsMyter, Natur, Økologi, Økonomi, Politik, Produktion, Rettigheder, Sport, Sundhed, Teknologi, Uddannelse, Ulighed, Vækst, Vand, Verdens Bedste Nyheder

Artikel typer

Alle nyhederOrganisationerErhvervAnalyse