nyheder

Landsbyer i Tanzania overvinder kolera

11 dec 2014

Mange små byer langs den enorme sø Tanganyika er begyndt at koge drikkevandet, lave latriner og bruge nyoprettede sundhedsklinikker. Indsatsen har nu udryddet kolera på søens Tanzania-side.

Ban Ki-moon: Vi står foran verdens vigtigste år

10 dec 2014

2015 giver verdens ledere en unik og historisk mulighed for at beslutte helt at afskaffe fattigdom. Så klart lyder budskabet i en FN-rapport med nye udviklingsmål, som verdens lande skal blive enige om til næste år.

Afrika er fredeligere nu end nogensinde

02 dec 2014

I halvfemserne var kontinentet hærget af krig, men i dag har afrikanerne mindre risiko for at blive dræbt i krigshandlinger end for at falde i vandet og drukne, viser ny undersøgelse.

Spind guld på verdens unge

01 dec 2014

Udviklingslande med historisk store ungdomsårgange står til kæmpe økonomiske gevinster, hvis de investerer i de unges uddannelse, sundhed og rettigheder.

Iværksættere er superstjerner i Rwanda

01 dec 2014

Iværksætteri og innovation er højt på dagsordenen hos Rwandas store ungdomsgeneration. Den danske organisation Educat arbejder for at støtte unge iværksættere til at gøre deres drømme til bæredygtige virksomheder.

Succesforfatter: Vi må droppe de dovne stereotyper

27 nov 2014

Hun er ikke bleg for at skælde lidt ud, når folk taler om ”Afrika” som var det ét land. For forfatteren Taiye Selasi er opgør med stereotyper og forsimplede fortællinger vejen til en bedre verden.

Vinderen af en rejse til Afrika er kåret!

26 nov 2014

Årets konkurrence-vinder har fået en enestående mulighed for at besøge sin nieces fødselsklinik i Zimbabwe.

Yenegetas får er en fed forretning

19 nov 2014

20-årige Yenegeta følte sig tvunget til at forlade sin landsby i Etiopien. Men han fik hjælp til at blive, og nu er han leder af en virksomhed drevet af unge som ham selv.

En verden af mobilmirakler

14 nov 2014

I takt med at antallet af mobilabonnementer snart indhenter verdens befolkningstal, opstår der hele tiden nye teknologiske løsninger og muligheder. Mobilen er både bank og bibliotek, den redder liv og sikrer uddannelse og vækst for millioner af mennesker i udviklingslande.

Transkønnede Titica stormer frem i Angola

13 nov 2014

Sangeringen Titica er blevet en stjerne i Angola og med sine kæmpe klub-hits, bryder hun tabuer om homoseksualitet.

Afrika rejser sig på dansk dokumentarfestival

06 nov 2014

’Africa Rising’ er et af de fem, globale megatrends, som du kan blive klogere på, når dokumentarfestivallen CPH:DOX åbner i dag. Mød blandt andet Ghanas svar på Bill Gates og danske virksomheder med speciale i Afrika til debat i Industriens Hus.

Uddannelse baner vejen for bedre børnehjem

05 nov 2014

Det begyndte som en idé i en flyvemaskine, og blev hurtigt en drøm om at gøre livet bedre for verdens forældreløse børn. I dag er en gratis uddannelse for børnehjemsarbejdere tilgængelig på 28 sprog, og på vej til at ændre børnehjem over hele verden.

Drenge får tømreruddannelse i fængsel

04 nov 2014

I Somaliland kommer børn i fængsel, når de begår en forbrydelse. Men med hjælp til en tømreruddannelse, står de forrest i jobkøen, når de bliver løsladt.

Danske studerende forhindrer tab af vacciner

03 nov 2014

Vacciner er et af de mest effektive redskaber i kampen mod børnedødelighed i u-lande, men opbevaring ved for høj eller lav temperatur kan skade virkningen. Det laver en gruppe danske DTU-studerende nu om på.

Det nye Asien ligger syd for Sahara

30 okt 2014

Afrika har på bare et årti gennemgået en enorm udvikling, som de færreste havde forudset: Fra at blive udråbt som det håbløse kontinent af The Economist tilbage i 2000, kan kontinentet i dag kalde sig verdensmester i økonomisk vækst.

Skateparker giver fattige børn et break

30 okt 2014

Et hold skatere tog til Indien for at bygge landets første offentlige rampe, hvor børn og unge nu både lærer tricks på hjul og engelsk. Ideen har siden spredt sig til Bolivia og Sydafrika.

Har du styr på din viden om Afrika?

29 okt 2014

Ny tjeneste vil luge ud i skovene af fejlinformation i - og om - Afrika. Det kan i sidste ende redde liv.

Simpel opfindelse giver bedre kakao

27 okt 2014

Med få ændringer har Toms udviklet en metode, der forbedrer de ghanesiske farmeres arbejdsvilkår, kakaoens kvalitet og skåner miljøet.

Den gode nyhed er også konstruktiv

22 okt 2014

Anmeldelse: ”Håndbog i konstruktiv journalistik” er på én gang en opløftende diskussionsbog, om hvordan fremtidens journalistik bliver bedre til at tale til modtagerne, og et konkret værktøj til journalisten, der gerne vil arbejde med den konstruktive fortælling.

Kvinder bruger mobilen mod vold

21 okt 2014

I Brasiliens fattige slum har kvinderne taget et nyt våben i brug mod overgreb og voldtægt. En app på mobilen viser, hvor de kan få akut hjælp, og fortæller om kvindernes muligheder i retssystemet.

Uddannelse skal redde Kenyas kaffe

21 okt 2014

Unge kenyanere ser ofte ingen fremtid i et liv som kaffebonde, men et nyt dansk projekt giver dem nu mulighed for uddanne sig som kaffeeksperter på universitetsniveau.

Regioner

Globalt, Afrika, Asien, Latinamerika, Danmark

2015 Mål

1: Halvere fattigdom og sult
2: Opnå grundskoleuddannelse til alle
3: Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
4: Mindske børnedødeligheden med 2/3
5: Mindske mødredødeligheden med 3/4
6: Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme
7: Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø
8: Globalt partnerskab
Generelt om 2015 Mål

Temaer

Fødevarer, Sport & kultur, Menneskerettigheder, Vækst, Konstruktiv journalistik, DR, Verdens Bedste Nyheder 2014, Malaria, MandagsMyter, Pressemeddelser, Bæredygtighed, Afrika under forandring, Abort, Arbejde, Borgerettigheder, Børn, B2B-program, Dagbladet Information, Dødsstraf, Event, Handicap, Idræt, Iværksætteri, Jyllands-Posten, Kvinderettigheder, Kultur, Ligestilling, Mad, MetroXpress, Mødredødelighed, Natur, Ny teknologi, Olie, Politik, Produktion, Sundhed, Teknologi, Uddannelse, Unge, Vand, Økologi, Økonomi

Artikel typer

Alle nyhederOrganisationerErhvervAnalyse