nyheder

Fattigdom kan blive fortid i 2030

20 apr 2015

700 millioner fattige er løftet ud af ekstrem fattigdom på bare 20 år. Og ifølge Verdensbanken kan fattigdom være reduceret til et ord i historiebøgerne i 2030. Alligevel hersker der stadig mange myter om emnet blandt danskerne.

Dansk fotograf: Ghana er håb frem for hungersnød

15 apr 2015

Høvdingen til hest og sønnen på motorcykel. Håb og hastig udvikling. Fotografen Ulrik Tofte har med sine prisvindene billeder indfanget et Ghana i en brydningstid

Costa Rica bruger nu kun grøn energi

01 apr 2015

I de første måneder af 2015 har Costa Rica hverken brændt kul, gas eller olie i landets kraftværker. Al elektricitet kommer nu fra bæredygtige energikilder.

Regnskovens kvinder skaber nyt liv med små lån

11 mar 2015

Nye låne-sparegrupper har gjort kvinderne i Borneos regnskov til bæredygtige iværksættere. Det skaber alternativer til ulovlig minedrift - til gavn for natur og truede orangutanger.

Smartere sprøjter skal sikre sundheden

09 mar 2015

Nu skal det være slut med genbrug af sprøjter, som spreder sygdomme. WHO bygger videre på succes med børnevaccinationer.

Kvinder er verdens bedste investering

05 mar 2015

Kvinderne skal styrkes. Det er ifølge eksperter opskriften, hvis et udviklingsland vil frem i verden. Og med simple, praktiske tiltag er det muligt at tage kvantespring for kvinders rettigheder.

Verden har fået flere pandaer

04 mar 2015

Et af verdens mest truede dyr, pandaen, oplever fremgang i bestanden. Men kampen for den nuttede bjørns overlevelse er ikke forbi.

Drømmeskole giver fattige børn håb for fremtiden

03 mar 2015

Det er næsten umuligt at bryde den sociale arv, hvis du er et fattigt barn med hård opvækst i de sydindiske landområder. Men Drømmeskolen tilbyder uddannelse og et håb for fremtiden.

Kreativ revolution i Etiopiens skoler

03 mar 2015

I Etiopien er gammeldags tavleundervisning normen. Men nyt fokus på kreativitet og børns rettigheder har totalt forandret 20 af landets skoler. Resultatet er begejstrerede elever, der lærer bedre.

Hårdføre træer giver mad trods tørke

26 feb 2015

En ung dansk forsker har sat gang i dyrkningen af et særligt træ, der kan give mere mad på bordet i Vestafrika, selv hvis tørken rammer.

Lovlydige fiskere i stedet for pirater

23 feb 2015

Dansk projekt vil gøre det mere attraktivt at være fisker end pirat i havet ud for Somaliland ved Afrikas Horn. 400 fiskere er allerede med og har fået deres indkomster fordoblet.

Uretfærdig Middag og en kuffert fra Kenya

23 feb 2015

Et rollespil kaldet Uretfærdig Middag og massevis af ”genstandskufferter” skal give danske elever en smag på, hvordan livet ser ud i udviklingslande.

Langt færre lemlæstes af landminer

18 feb 2015

Antallet af ofre for landminer og klyngebomber falder, og ligger nu historisk lavt. Det skriver organisationen Landmine Monitor i deres seneste rapport.

Rwanda rykker

11 feb 2015

Hvis du kun kender landet Rwanda på grund af folkemordet, så er du gået glip af tyve års gode nyheder. I dag er landet i rivende udvikling, og kendt som et mønstereksempel på at vende undergang til fremgang. Flere mener dog, at medaljen også har en bagside.

Frygtet tropesygdom næsten udryddet

10 feb 2015

Årelang kamp mod en lille, men frygtet parasit ser nu endelig ud til at bære frugt.

Data revolutionerer kampen mod fattigdom

06 feb 2015

700 millioner mennesker er løftet ud af ekstrem fattigdom siden 1990. Men skyldes det, at folk har fået flere penge mellem hænderne, eller at man i dag har opjusteret tallene for, hvor mange fattige, der var i verden dengang? Data kan både manipulere og skabe udvikling i fattige lande.

På pigeskole i fred for drengene

04 feb 2015

Pigerne savner ikke drenge på kostskolen i Yei. Tværtimod. De forstyrrer bare, mener Victoria og Paska. Sidst på året bliver de færdige med deres uddannelse på en af landets få kostskoler.

Lykketoft: Nu sikrer vi fremtiden – eller ødelægger den

28 jan 2015

Fremtiden bliver ustabilitet og store flygtningestrømme. Med mindre vi straks skaber mere økonomisk lighed og bæredygtighed, mener kommende formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft.

Indiens tigerbestand stiger

22 jan 2015

Antallet af tigre – et af verdens mest truede dyr – er steget med over 50 procent i Indien, viser ny rapport.

Det er nu, vi skal redde verden

15 jan 2015

2015 er året, hvor FN skal sætte retningen for verdens udvikling frem til 2030. Hvilken klode skal vi give videre til de kommende generationer? Velkommen til Verdens Vigtigste År.

Avis: 2015 er verdens vigtigste år

15 jan 2015

620.000 læsere af metroxpress bliver i dag mødt med budskabet om, at vi netop har taget hul på et historisk år. Det er Verdens Bedste Nyheder, der i en særudgave sætter spot på de to internationale topmøder, der en gang for alle kan afskaffe fattigdom og sikre planetens fremtid.

Regioner

Globalt, Afrika, Asien, Latinamerika, Danmark

2015 Mål

1: Halvere fattigdom og sult
2: Opnå grundskoleuddannelse til alle
3: Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
4: Mindske børnedødeligheden med 2/3
5: Mindske mødredødeligheden med 3/4
6: Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme
7: Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø
8: Globalt partnerskab
Generelt om 2015 Mål

Temaer

Fødevarer, Sport & kultur, Menneskerettigheder, Vækst, Konstruktiv journalistik, DR, Verdens Bedste Nyheder 2014, Malaria, MandagsMyter, Pressemeddelser, Bæredygtighed, Afrika under forandring, Ulighed, Kvinder, Fred & sikkerhed, Abort, Arbejde, Borgerettigheder, Børn, B2B-program, Dagbladet Information, Dødsstraf, Event, Handicap, Idræt, Iværksætteri, Jyllands-Posten, Kvinderettigheder, Kultur, Ligestilling, Mad, MetroXpress, Mødredødelighed, Natur, Olie, Politik, Produktion, Sundhed, Teknologi, Uddannelse, Unge, Vand, Økologi, Økonomi

Artikel typer

Alle nyhederOrganisationerErhvervAnalyse