nyheder

Lykketoft: Nu sikrer vi fremtiden – eller ødelægger den

28 jan 2015

Fremtiden bliver ustabilitet og store flygtningestrømme. Med mindre vi straks skaber mere økonomisk lighed og bæredygtighed, mener kommende formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft.

Indiens tigerbestand stiger

22 jan 2015

Antallet af tigre – et af verdens mest truede dyr – er steget med over 50 procent i Indien, viser ny rapport.

Det er nu, vi skal redde verden

15 jan 2015

2015 er året, hvor FN skal sætte retningen for verdens udvikling frem til 2030. Hvilken klode skal vi give videre til de kommende generationer? Velkommen til Verdens Vigtigste År.

Avis: 2015 er verdens vigtigste år

15 jan 2015

620.000 læsere af metroxpress bliver i dag mødt med budskabet om, at vi netop har taget hul på et historisk år. Det er Verdens Bedste Nyheder, der i en særudgave sætter spot på de to internationale topmøder, der en gang for alle kan afskaffe fattigdom og sikre planetens fremtid.

Danskerne ligger i top i EU over støtte til udvikling

12 jan 2015

En ny europæisk undersøgelse viser, at danskerne skiller sig ud, når det kommer til at donere og arbejde frivilligt i ulandsorganisationer. Samtidig er vi de bedst oplyste i EU om bistand til verdens fattige lande.

Mere skov i verdens største lande

08 jan 2015

De to største lande i verden rydder ikke længere deres skove. I stedet planter de flere træer, end de fælder. En lang række andre lande har også fundet ud af, at det er en god investering for både natur og økonomi.

EU udnævner 2015 til udviklingsår

08 jan 2015

EU sætter hvert år fokus på et udvalgt prioritetsområde. I år er første gang, at emnet ligger uden for de europæiske grænser, hvor målet er at engagere europæerne i udviklingsspørgsmål. Verdens Bedste Nyheder er valgt som strategisk partner.

Landsbyer i Tanzania overvinder kolera

11 dec 2014

Mange små byer langs den enorme sø Tanganyika er begyndt at koge drikkevandet, lave latriner og bruge nyoprettede sundhedsklinikker. Indsatsen har nu udryddet kolera på søens Tanzania-side.

Ban Ki-moon: Vi står foran verdens vigtigste år

10 dec 2014

2015 giver verdens ledere en unik og historisk mulighed for at beslutte helt at afskaffe fattigdom. Så klart lyder budskabet i en FN-rapport med nye udviklingsmål, som verdens lande skal blive enige om til næste år.

Afrika er fredeligere nu end nogensinde

02 dec 2014

I halvfemserne var kontinentet hærget af krig, men i dag har afrikanerne mindre risiko for at blive dræbt i krigshandlinger end for at falde i vandet og drukne, viser ny undersøgelse.

Spind guld på verdens unge

01 dec 2014

Udviklingslande med historisk store ungdomsårgange står til kæmpe økonomiske gevinster, hvis de investerer i de unges uddannelse, sundhed og rettigheder.

Iværksættere er superstjerner i Rwanda

01 dec 2014

Iværksætteri og innovation er højt på dagsordenen hos Rwandas store ungdomsgeneration. Den danske organisation Educat arbejder for at støtte unge iværksættere til at gøre deres drømme til bæredygtige virksomheder.

Succesforfatter: Vi må droppe de dovne stereotyper

27 nov 2014

Hun er ikke bleg for at skælde lidt ud, når folk taler om ”Afrika” som var det ét land. For forfatteren Taiye Selasi er opgør med stereotyper og forsimplede fortællinger vejen til en bedre verden.

Vinderen af en rejse til Afrika er kåret!

26 nov 2014

Årets konkurrence-vinder har fået en enestående mulighed for at besøge sin nieces fødselsklinik i Zimbabwe.

Yenegetas får er en fed forretning

19 nov 2014

20-årige Yenegeta følte sig tvunget til at forlade sin landsby i Etiopien. Men han fik hjælp til at blive, og nu er han leder af en virksomhed drevet af unge som ham selv.

En verden af mobilmirakler

14 nov 2014

I takt med at antallet af mobilabonnementer snart indhenter verdens befolkningstal, opstår der hele tiden nye teknologiske løsninger og muligheder. Mobilen er både bank og bibliotek, den redder liv og sikrer uddannelse og vækst for millioner af mennesker i udviklingslande.

Transkønnede Titica stormer frem i Angola

13 nov 2014

Sangeringen Titica er blevet en stjerne i Angola og med sine kæmpe klub-hits, bryder hun tabuer om homoseksualitet.

Afrika rejser sig på dansk dokumentarfestival

06 nov 2014

’Africa Rising’ er et af de fem, globale megatrends, som du kan blive klogere på, når dokumentarfestivallen CPH:DOX åbner i dag. Mød blandt andet Ghanas svar på Bill Gates og danske virksomheder med speciale i Afrika til debat i Industriens Hus.

Uddannelse baner vejen for bedre børnehjem

05 nov 2014

Det begyndte som en idé i en flyvemaskine, og blev hurtigt en drøm om at gøre livet bedre for verdens forældreløse børn. I dag er en gratis uddannelse for børnehjemsarbejdere tilgængelig på 28 sprog, og på vej til at ændre børnehjem over hele verden.

Drenge får tømreruddannelse i fængsel

04 nov 2014

I Somaliland kommer børn i fængsel, når de begår en forbrydelse. Men med hjælp til en tømreruddannelse, står de forrest i jobkøen, når de bliver løsladt.

Danske studerende forhindrer tab af vacciner

03 nov 2014

Vacciner er et af de mest effektive redskaber i kampen mod børnedødelighed i u-lande, men opbevaring ved for høj eller lav temperatur kan skade virkningen. Det laver en gruppe danske DTU-studerende nu om på.

Regioner

Globalt, Afrika, Asien, Latinamerika, Danmark

2015 Mål

1: Halvere fattigdom og sult
2: Opnå grundskoleuddannelse til alle
3: Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
4: Mindske børnedødeligheden med 2/3
5: Mindske mødredødeligheden med 3/4
6: Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme
7: Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø
8: Globalt partnerskab
Generelt om 2015 Mål

Temaer

Fødevarer, Sport & kultur, Menneskerettigheder, Vækst, Konstruktiv journalistik, DR, Verdens Bedste Nyheder 2014, Malaria, MandagsMyter, Pressemeddelser, Bæredygtighed, Afrika under forandring, Abort, Arbejde, Borgerettigheder, Børn, B2B-program, Dagbladet Information, Dødsstraf, Event, Handicap, Idræt, Iværksætteri, Jyllands-Posten, Kvinderettigheder, Kultur, Ligestilling, Mad, MetroXpress, Mødredødelighed, Natur, Ny teknologi, Olie, Politik, Produktion, Sundhed, Teknologi, Uddannelse, Unge, Vand, Økologi, Økonomi

Artikel typer

Alle nyhederOrganisationerErhvervAnalyse