nyheder

FLSmidth uddanner ingeniører i Cairo

16 okt 2014

Mens Det Arabiske Forår tryllebandt verden i 2011, svedte 38 unge egyptiske ingeniører ved eksamensbordet på Helwan Universitetet i Cairo. De er det første hold af egyptiske specialister, der kan drive cementfabrikker overalt på kloden.

HIV-smittede hjælper sexarbejdere ud af prostitution

15 okt 2014

I Zimbabwe starter tidligere prostituerede og HIV-smittede kvinder egne virksomheder og hjælper lokale sexarbejdere med at uddanne sig, så de kan komme ud af prostitution.

Afrikansk litteratur indtager verden

15 okt 2014

Der var engang, da romanforfattere fra Afrika var noget, kun de færreste havde hørt om. Sådan er det ikke længere. Nu er de prisbelønnede og udkommet på mange sprog – også på dansk.

Solen sætter strøm til by i Bolivia

14 okt 2014

Det første solcellekraftværk i Bolivia er nu begyndt at levere ren energi til indbyggerne i landets nordlige Pando-provins. Værket er blevet bygget med hjælp fra Danmark.

Fælles indsats giver gadebørn en fremtid

14 okt 2014

Kristne og muslimer samarbejder for at give 3000 gadebørn i Tanzania en chance for at bruge deres evner og slippe ud af slummen.

Certified cocoa is a bigger hit than ever before

13 okt 2014

The need for a sustainable cocoa production is becoming clearer every year. Therefore, the desire to get certified is growing even among the major food companies

Afrika er verdens nye løveøkonomi

13 okt 2014

Efter flere år med imponerende vækstrater, som de fleste vestlige lande kigger misundeligt efter, indtager Afrika nu sejrsskamlen over det kontinent i verden med den højeste økonomiske vækst.

Danish innovation secures drinking water in Africa

09 okt 2014

Unique Danish technology is making it possible to tap drinking water in small African villages. It provides the security the local villagers need in order to make plans for the future, because the water is set to stay.

Dansk idé sikrer drikkevand i Afrika

09 okt 2014

Unik dansk teknologi gør det muligt at tappe drikkevand i små afrikanske landsbysamfund. Det giver tryghed for de lokale indbyggere, så nu laver de planer for fremtiden. For vandet er der også i morgen.

Kenya vækster med mobilen i hånden

06 okt 2014

Kenyanerne har med stor succes introduceret en mobil betalingsordning, der forbedrer produktivitet, forretningsmuligheder og gør hverdagen lettere.

Afrikanske landsbyer går online

02 okt 2014

En stor del af afrikanerne lever i områder, hvor der er en dagsmarch til den nærmeste asfalterede vej. Men det skal ikke forhindre dem i at være på internettet. Og det kan de takke danske BlueTown for.

Flere danskere kender Verdens Bedste Nyheder

30 sep 2014

Efter en vellykket morgenuddeling kan vi glæde os over, at knapt hver fjerde dansker nu kender kampagnen.

Afrika rykker ind i Industriens Hus

30 sep 2014

1. oktober åbner Verdens Bedste Nyheder i samarbejde med DI en udstilling om Afrika i vækst på Rådhuspladsen i København.

Slut med at tørre korn på jorden

22 sep 2014

Det er tolv år siden, den kenyanske landmand George Kili købte sit første korntørringsanlæg hos den danske virksomhed Cimbria. Også mange andre afrikanere tørrer nu korn i danske anlæg.

Certificeret kakao hitter som aldrig før

18 sep 2014

Behovet for en bæredygtig kakaoproduktion bliver tydeligere for hvert år. Derfor er lysten til at få certificeret sin kakao stigende hos de store fødevareproducenter.

”Det er fedt at være med til at vende u-landsinformation på hovedet”

17 sep 2014

I fredags delte FN-forbundet for femte år i træk Verdens Bedste Nyheder ud til de morgentrætte og morgenglade forbipasserende på Kongens Nytorv i København.

Piger i ulande går (også) i skole

17 sep 2014

Folk tror, at kvinder i fattige lande går gennem livet uden skolegang. Men 90 procent af alle børn i ulande – ligeså mange piger som drenge – går i skole. I Palæstina får socialt udsatte drop-outs hjælp til at gøre skolen færdig.

Det går bedre for verden, end du tror

17 sep 2014

Udvikling i verdens fattige lande foregår ofte i slowmotion og havner sjældent på forsiden. Det gør krige og katastrofer gengæld. Danskernes opfattelse af udviklingslandene minder derfor stadig om støttesange fra 80’erne. Men faktisk bevæger verden sig i den rigtige retning.

Når man bliver hinandens bank

16 sep 2014

I det sydlige Senegal finansierer landsbykvinderne egne forretningsidéer gennem en fælleskasse.

Læsere vil have positive historier

14 sep 2014

Billeder af børn så magre som skeletter og artikler om sygdom, død og elendighed hensætter læsere i nedtrykt sindstilstand uden evne til at handle. Det vil konstruktiv journalistik lave om på.

Regioner

Globalt, Afrika, Asien, Latinamerika, Danmark

2015 Mål

1: Eradicate extreme poverty & hunger
2: Achieve universal primary education
3: Promote gender equality and empower women
4: Reduce child mortality
5: Improve maternal health
6: Combat HIV/AIDS, malaria and other diseases
7: Ensure environmental sustainability
8: Develop a global partnership for development
Generally about the MDG
1: Halvere fattigdom og sult
2: Opnå grundskoleuddannelse til alle
3: Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
4: Mindske børnedødeligheden med 2/3
5: Mindske mødredødeligheden med 3/4
6: Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme
7: Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø
8: Globalt partnerskab
Generelt om 2015 Mål

Temaer

Fødevarer, Sport & kultur, Menneskerettigheder, English, Vækst, Konstruktiv journalistik, DR, Verdens Bedste Nyheder 2014, Malaria, MandagsMyter, Human Rights, Policy, Economy, Monday Myth, Civil Rights, Equal Rights, Sport & Culture, Youth, Constructive Journalism, Entrepreneurship, Technology, New Technology, Production, Women's Rights, Health, Education, World's Best News 2014, Children, Nature, Work, Maternal Mortality, Pressemeddelser, Bæredygtighed, Afrika under forandring, Abort, Arbejde, Borgerettigheder, Børn, B2B-program, Dagbladet Information, Dødsstraf, Event, Handicap, Idræt, Iværksætteri, Jyllands-Posten, Kvinderettigheder, Kultur, Ligestilling, Mad, MetroXpress, Mødredødelighed, Natur, Ny teknologi, Olie, Politik, Produktion, Sundhed, Teknologi, Uddannelse, Unge, Vand, Økologi, Økonomi

Artikel typer

Alle nyhederOrganisationerErhvervAnalyse