nyheder

Certificeret kakao hitter som aldrig før

18 sep 2014

Behovet for en bæredygtig kakaoproduktion bliver tydeligere for hvert år. Derfor er lysten til at få certificeret sin kakao stigende hos de store fødevareproducenter.

”Det er fedt at være med til at vende u-landsinformation på hovedet”

17 sep 2014

I fredags delte FN-forbundet for femte år i træk Verdens Bedste Nyheder ud til de morgentrætte og morgenglade forbipasserende på Kongens Nytorv i København.

Piger i ulande går (også) i skole

17 sep 2014

Folk tror, at kvinder i fattige lande går gennem livet uden skolegang. Men 90 procent af alle børn i ulande – ligeså mange piger som drenge – går i skole. I Palæstina får socialt udsatte drop-outs hjælp til at gøre skolen færdig.

Det går bedre for verden, end du tror

17 sep 2014

Udvikling i verdens fattige lande foregår ofte i slowmotion og havner sjældent på forsiden. Det gør krige og katastrofer gengæld. Danskernes opfattelse af udviklingslandene minder derfor stadig om støttesange fra 80’erne. Men faktisk bevæger verden sig i den rigtige retning.

Når man bliver hinandens bank

16 sep 2014

I det sydlige Senegal finansierer landsbykvinderne egne forretningsidéer gennem en fælleskasse.

Læsere vil have positive historier

14 sep 2014

Billeder af børn så magre som skeletter og artikler om sygdom, død og elendighed hensætter læsere i nedtrykt sindstilstand uden evne til at handle. Det vil konstruktiv journalistik lave om på.

Rettelse

12 sep 2014

Rigsrevisionen har bedt os præcisere nyheden om, hvor meget af den danske udviklingsbistand, der lander rette sted.

Ren energi bygget i ler

11 sep 2014

Hvert år dør 4,3 mio. mennesker for tidligt pga. indendørs luftforurening, men i Uganda har mere end 10.000 familier fået en ny type energieffektive komfurer, der formindsker skovrydning og forbedrer helbredet.

Fattige kvinder afliver myter

11 sep 2014

Med undervisnings-starthjælp fra dansk ngo er landbokvinder i Cambodja i fuld gang med transformere landbruget fra småt til godt. Dermed afliver de myten om, at udviklingsbistand gør ulande afhængige af vestens penge.

Mere handel og flere investeringer i Afrika

10 sep 2014

Hvis Afrikas hastigt voksende befolkning skal mættes, er det nødvendigt at investere massivt i afrikansk landbrug og handle mere med landene på kontinentet, siger Søren Gade, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Gas baner vejen for en uafhængig økonomi

10 sep 2014

I Tanzania kan et fund af enorme gasreserver være med til at gøre landet mindre afhængigt af bistand. Modsat hvad myter ellers påstår, er det ikke velstillede vestlige firmer, der nyder godt af udvindingen i det fattige land. Det gør tanzanierne selv.

Indiens børn passer på miljøet

09 sep 2014

Børn på børnehjemmet Kanyakumari i det sydlige Indien spiser kun vegetarisk. De dyrker deres egne grøntsager, laver maden frisk fra marken og belaster ikke med miljøet med kød og køleskabe. Sådan har det været i mere end 40 år.

Syriske flygtninge kan købe nødhjælp i supermarkedet

09 sep 2014

Man siger, at fødevarenødhjælp ødelægger lokale forretninger. Men i Mellemøsten får syriske flygtninge værdikuponer og betalingskort, så de kan handle lokalt.

Verden er et bedre sted, end du tror

08 sep 2014

Pressemeddelse. På fredag mellem klokken 7 og 9 vil danskere på farten få en anderledes start på dagen.

Ni ud af ti børn i u-lande starter nu i skole

08 sep 2014

Der er sket store fremskridt i klasseværelserne i verdens udviklingslande de seneste år. Alligevel ved kun en procent af danskerne, at 90 procent af børn i udviklingslande, nu kan lave ballade i skolen.

Jo, udviklingspengene når frem

08 sep 2014

Mange tror, at korruption æder udviklingsstøtten, og nepotisme i ulande hindrer udvikling. Sådan forholder det sig ikke. Fordommene rammer de fattige, mener ngo.

Jobs skal findes på det ’uformelle arbejdsmarked’

08 sep 2014

I nogle lande i Afrika har kun hver 5-10 % lønnede jobs på det formelle arbejdsmarked. De andre forsøger at skabe sig en indtægt på anden vis i den langt mere usikre såkaldte ’uformelle økonomi’. Nu arbejder en række partnere på at organisere den ’uformelle økonomi’.

Rehema har næse for forretning

05 sep 2014

Det er en udbredt myte i Vesten, at afrikanere sidder dovne i skyggen og selv er skyld i elendig-hederne. Rehema Mafabi fra Uganda er kvinden, der modbeviser myten.

Fra filmland til FN

04 sep 2014

Den verdensberømte filminstruktør Sir Richard Curtis gæster i disse dage København for at gøre det politiske Danmark opmærksom på, at verdens lande næste år skal sætte sig nye mål for verdens udvikling.

Lokale myndigheder viderefører ngo-projekt

04 sep 2014

Alternative undervisningsmetoder, som ngo’er har udviklet, har været så stor succes blandt indianske skolebørn, at metoderne nu bliver en formel del af Perus uddannelsessystem. Det dræber myten om, at ulandshjælp er kortsigtet.

Regioner

Globalt, Afrika, Asien, Latinamerika, Danmark

2015 Mål

1: Eradicate extreme poverty & hunger
2: Achieve universal primary education
3: Promote gender equality and empower women
4: Reduce child mortality
5: Improve maternal health
6: Combat HIV/AIDS, malaria and other diseases
7: Ensure environmental sustainability
8: Develop a global partnership for development
Generally about the MDG
1: Halvere fattigdom og sult
2: Opnå grundskoleuddannelse til alle
3: Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
4: Mindske børnedødeligheden med 2/3
5: Mindske mødredødeligheden med 3/4
6: Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme
7: Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø
8: Globalt partnerskab
Generelt om 2015 Mål

Temaer

Fødevarer, Sport & kultur, Menneskerettigheder, English, Vækst, Konstruktiv journalistik, DR, Verdens Bedste Nyheder 2014, Malaria, MandagsMyter, Human Rights, Policy, Economy, Monday Myth, Civil Rights, Equal Rights, Sport & Culture, Youth, Constructive Journalism, Entrepreneurship, Technology, New Technology, Production, Women's Rights, Health, Education, World's Best News 2014, Children, Nature, Work, Maternal Mortality, Pressemeddelser, Bæredygtighed, Abort, Arbejde, Borgerettigheder, Børn, B2B-program, Dagbladet Information, Dødsstraf, Event, Handicap, Idræt, Iværksætteri, Jyllands-Posten, Kvinderettigheder, Kultur, Ligestilling, Mad, MetroXpress, Mødredødelighed, Natur, Ny teknologi, Olie, Politik, Produktion, Sundhed, Teknologi, Uddannelse, Unge, Vand, Økologi, Økonomi

Artikel typer

Alle nyhederOrganisationerErhvervAnalyse