nyheder

Stor del af verdens klyngebomber nu skrottet

03 sep 2015

På kun fem år har 93 lande destrueret langt de fleste af deres klyngebomber. Det viser en ny statusrapport, der er offentliggjort i dag.

Vi kan godt løse store miljøproblemer

31 aug 2015

Ni ud af ti danskere er bekymrede for klimaforandringerne, og hver femte mener ikke, vi kan gøre ret meget for at løse problemet. Men erfaringerne viser, at verdens lande før har løst store miljøkriser i fællesskab.

Design gør verden til et bedre sted

30 aug 2015

Design er ikke kun mode og æstetik. Det kan også redde tusindvis af liv og tackle globale udfordringer. De innovative løsninger kommer ikke kun fra kreative designbureauer i Vesten. Unge designere i Afrika og Asien tager nu sagen i egen hånd.

Hospitalsopfindelser i lommeformat

26 aug 2015

Kog suppe på en jernfisk og tjek øjnene med din smartphone. Sådan lyder nogle af de smarte løsninger, som designere og ingeniører fra hele verden konkurrerer om at gøre til virkelighed for mennesker i udviklingslandene.

Kina er snart førende i e-handel

25 aug 2015

Handel på nettet sætter nye rekorder fra Nigeria til Kina og Indien, hvor en fortsat voksende middelklasse ikke venter på, at fysiske butikker bliver bygget op.

Drop vanetænkningen, start vandtænkningen

25 aug 2015

Udfordringen med at skaffe rent vand til fattige mennesker på tørre steder har fået mange opfindere på banen med kreative løsninger. Vi ser her nærmere på nogle af de bedste ideer fra den store internationale opfinderkonkurrence INDEX: Awards 2015.

Vedvarende energi på den globale andenplads

17 aug 2015

I 2013 hoppede vedvarende energi op på andenpladsen over elektricitetskilder verden over. Samtidig er investeringer i vedvarende energi seksdoblet på 10 år.

Nødhjælp kan også hjælpe på den lange bane

11 aug 2015

FN’s Fødevareorganisation køber i stigende grad mad til nødhjælp fra verdens fattigste bønder, så nødhjælpspenge også kan virke for langsigtet udvikling.

En god forretning hjælper afrikanske piger

04 aug 2015

En dansk virksomhed og afrikanske NGO’er samarbejder, så tusindvis af piger ikke mister skoledage under menstruation.

Flere fattige får toiletter

27 jul 2015

Toiletter og sanitet lyder måske ikke så sexet, men er uendeligt vigtigt for sundhed såvel som skolegang. Selv helt simple latriner nedsætter smittefare og redder liv.

Afrika kan brødføde sig selv om 15 år

07 jul 2015

Bedre afgrøder, dyrkningsmetoder og adgang til markeder er vigtige ingredienser, som kan sikre, at det afrikanske kontinent selv kan skaffe mad på bordet i 2030.

Flittig fiskefanger forlader fattigdom

03 jul 2015

I kølvandet på naturkatastrofer kommer ikke kun knuste drømme, men også muligheder for at skabe et nyt liv. Indiske Jannagath Jena har grebet chancen.  

Godt nyt fra verden skal være ‘breaking’

17 jun 2015

Over halvdelen af danskerne mener, at situationen i verden er blevet værre over de sidste 20 år, selvom det forholder sig omvendt. Det viser en ny undersøgelse om de danske medier for Metroxpress.

FN: Nu skal vi vinde kampen mod tuberkulose

27 maj 2015

Målrettet indsats har reddet millioner af mennesker fra at dø af tuberkulose, og vi er nu langsomt på vej mod en verden helt fri for sygdommen.

Opdrættede fisk bliver verdens nye røde bøffer

20 maj 2015

Alt imens der bliver færre fisk i havene, har fiskeopdræt udviklet sig til verdens hurtigst voksende fødevareindustri. Så længe det foregår bæredygtigt kan fisk, der er vokset op i bassiner og damme, blive en afgørende del af kostpyramiden for klodens snart ni milliarder mennesker.

Smil, du er på!

19 maj 2015

Mobiltelefoner og sociale medier revolutionerer kampen mod myndigheders overgreb på civile. Det er nemlig blevet svært at gemme sig for de mange mobilkameraer.

Verdens Bedste Nyheder indtager Europa

11 maj 2015

Dansk kampagnes succes betyder, at EU nu breder den til hele Europa som en del af EU’s udviklingsår - European Year for Development. Europæerne skal nemlig vide mere om de gode nyheder fra udviklingslandene.

Dansk fødsels-app redder liv i Afrika

07 maj 2015

Mobiltelefoner kan hjælpe med at redde store og små liv under fødsler. Det viser en videnskabelig test af en dansk mobil-app, som nu skal udrulles på tværs af det afrikanske kontinent.

Vi har næsten halveret verdens sult

04 maj 2015

Millioner af mennesker er sluppet ud af hungersnød siden 1990, selvom mange i verden stadig sulter. FN planlægger nu seriøst en fremtid, hvor alle har mad nok. Det kommer til at kræve politisk vilje og håndtering af klimaforandringerne.

Spedalske cykler og låner sig til et nyt liv

30 apr 2015

Spedalske mister ofte deres arbejde, sociale status og endda deres familie. Men lokale selvhjælpsgrupper giver mulighed for en ny start – og en helt ny tilværelse.

Lige mange piger og drenge kommer i skole

27 apr 2015

Både politisk pres, skolemad og menstruationskopper har betydet, at ligestillingen i skolen er højnet markant på få årtier.

Regioner

Afrika, Asien, Danmark, Globalt, Latinamerika, Mellemøsten

2015 Mål

1: Halvere fattigdom og sult
2: Opnå grundskoleuddannelse til alle
3: Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
4: Mindske børnedødeligheden med 2/3
5: Mindske mødredødeligheden med 3/4
6: Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme
7: Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø
8: Globalt partnerskab
Generelt om 2015 Mål

Temaer

Afrika under forandring, Arbejde, Bæredygtighed, Børn og unge, Demografi-Migration, Event, Fødevarer, Fred og sikkerhed, Grøn energi, Handicap, Humanitær bistand, INDEX - design, Iværksætteri, Konstruktiv journalistik, Kultur, Kvinderettigheder, Ligestilling, MandagsMyter, Natur, Økologi, Økonomi, Politik, Produktion, Rettigheder, Sport, Sundhed, Teknologi, Uddannelse, Ulighed, Vækst, Vand, Verdens Bedste Nyheder

Artikel typer

Alle nyhederOrganisationerErhvervAnalyse