Nyheder

Når det bliver bedre at være kvinde, bliver det bedre at være menneske

26 apr 2016

Hele menneskeheden vil få gavn af en mere ligestillet verden. Heldigvis er der fremgang for kvinders rettigheder på flere områder.

Rwandas grønne landsby viser vej

21 apr 2016

En lille landsby i Rwandas højland, er blevet en grøn rollemodel for hvordan klimasikring kan skabe grobund for bæredygtig udvikling.

Ny kunststofring beskytter mod hiv

18 apr 2016

En simpel ring af blødt kunststof er et gennembrud i kampen mod hiv/aids. Efter ti års udviklingsarbejde er det nu bevist, at ringen virker i praksis.

Skatteopkrævning hjælper Afrika til at klare sig selv

08 apr 2016

Imens de såkaldte Panama Papers kaster lys på skattely verden over, viser flere afrikanske lande hvor stor en forskel effektiv skatteopkrævning kan gøre.

Det går nu for godt i Ghana til dansk bistand

05 apr 2016

Danmark har gennem 22 år støttet sundhed i Ghana med i alt 1,6 mia. kr. og den danske bistand, der nu udfases, har bidraget til at halvere børne- og mødredødelighed.

Droner skal redde liv i Malawi

31 mar 2016

I Malawi dør 10.000 børn årligt af HIV. Mangelfuld transport og dårlige veje betyder lange ventetider på resultater fra HIV tests med forsinket behandling til følge. Derfor vil UNICEF sammen med Malawis regering nu bruge droner til at forkorte ventetiden markant.

Far-skoler hitter i Vestafrika

21 mar 2016

I Niger åbnede en ny slags skole i 2004 dørene op. Her skulle gifte mænd lære at passe bedre på deres koner. I dag findes der over 1200 lignende skoler i det vestlige Afrika og flere er på vej.

Der er guld i de grønne skove

15 mar 2016

Verdens skove er ikke bare en guldgrube af tømmer, mad og medicin. De er også en vigtig del af løsningen på klimaproblemerne. Bæredygtigt skovbrug er en af verdens bedste investeringer.

Rekordmange kvinder i global politik

14 mar 2016

Andelen af kvindelige politikere i verdens landes parlamenter steg i 2015 til det højeste niveau nogensinde.

Chile satser stort på solceller

07 mar 2016

På kun tre år er solenergi eksploderet i Chile. Andre lande i Sydamerika har også fået øjnene op for den grønne energikilde, der mange steder er blevet billigere end kulkraft.

Kvindelig omskæring på globalt tilbagetog

20 feb 2016

På tre årtier er pigers risiko for at blive udsat for omskæring faldet med en tredjedel. Fortsætter den nuværende udvikling, vil 130 millioner færre piger blive udsat for omskæring frem til 2050.

Billigere mad gavner verdens fattigste

15 feb 2016

I løbet af fire år er de globale priser på fødevarer faldet med en tredjedel. Det er især til fordel for mennesker i verdens fattigste lande.

Solenergi i ministørrelse boomer i Afrika

09 feb 2016

Afrikanere investerer eksplosivt i solceller, og det har nu givet millioner adgang til strøm, selvom de bor i lande med underudviklede elnet.

Havskildpadderne vender tilbage

02 feb 2016

Årtiers kamp for at redde havskildpadderne ser nu ud til at virke. En række lande melder om stor fremgang for de hårde men sårbare dyr.

Unge går foran mod seksuelt misbrug

25 jan 2016

På Filippinerne, hvor op mod 200.000 børn hvert år bliver udsat for seksuelt misbrug, er en gruppe unge nu gået foran i kampen for at gøre noget ved problemet.

Vi har næsten udryddet polio

25 jan 2016

Udbredelsen af den frygtede poliovirus, der lammer og dræber børn, er faldet med mere end 99,9 procent siden 1988.

Mere vaccine mod toiletdøden

20 jan 2016

Store investeringer i vaccine er ved at bryde en ond cirkel i kampen mod den dødbringende bakteriesygdom kolera, der især rammer fattige og flygtninge i udviklingslandene.

Vi kan nå en verden, hvor ingen dør af aids

13 jan 2016

Hiv kan blive fortid – i nær fremtid. Men der kræver politisk prioritering og en større indsats de næste fem år.

Tunesiske feminister bryder tabuer om vold

13 jan 2016

I Tunesien sker en spirende udvikling, hvor kvinderettighedsorganisationer går sammen og støtter voldsramte kvinder i at bryde med både vold og tabuer.

App sender millioner af måltider til flygtningebørn

11 jan 2016

En ny app kaldet ShareTheMeal giver dig mulighed for at ’dele’ din mad med syriske flygtningebørn i Jordan. Tusindvis af mennesker har allerede givet millioner af måltider.

Byt dine brudte nytårsforsætter

07 jan 2016

Har du allerede brudt dit nytårsforsæt? Så er her en liste over gode alternativer.

Regioner

Afrika, Asien, Danmark, Europa, Globalt, Latinamerika, Mellemøsten

2015 Mål

1: Halvere fattigdom og sult
2: Opnå grundskoleuddannelse til alle
3: Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
4: Mindske børnedødeligheden med 2/3
5: Mindske mødredødeligheden med 3/4
6: Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme
7: Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø
8: Globalt partnerskab
Generelt om 2015 Mål

Temaer

Afrika under forandring, Arbejde, Bæredygtighed, Børn og unge, Demografi-Migration, Event, Fødevarer, Fred og sikkerhed, Grøn energi, Handicap, Humanitær bistand, INDEX - design, Iværksætteri, Klima, Konstruktiv journalistik, Kultur, Ligestilling, MandagsMyter, Natur, Økologi, Økonomi, Politik, Produktion, Rettigheder, Sport, Sundhed, Teknologi, Uddannelse, Ulighed, Vækst, Verdens Bedste Nyheder

Artikel typer

Alle nyhederOrganisationerErhvervAnalyse