Morgenevent og uddeling ved Dronning Louises Bro. Foto: Louise Dyring

Morgenevent

Den 9. september 2016 bød Verdens Bedste Nyheder for 7. år i træk sammen med ca. 2000 frivillige fra forskellige danske NGO’er og virksomheder danskerne ”Godmorgen” med en juice og en avis, der berettede om fremskridt, løsninger og Verdensmål. I alt 465.000 Verdens Bedste Nyheder blev uddelt fra over 150 steder i Danmark – fra Grønland til Bornholm og fra Tønder til Thisted.

Morgeneventen i tal

  • 168 uddelingssteder i Danmark
  • 2.000 frivillige
  • 465.000 Verdens Bedste Nyheder: 100.000 frivilliguddelte aviser og 365.000 aviser uddelt som omslag på Metroxpress
  • 100.000 juicebrikker med Verdensmålene på siden, produceret af Coop
  • 21 deltagende EU-lande, der i løbet af efteråret også afholder uddelingsevents og på anden vis deler avisen ud på i alt 19 sprog

Verdens mest ambitiøse plan

Med den årlige morgenevent fejrer vi, at det mange steder i verden går bedre end vi tror.

I år var morgenuddelingen dedikeret FN’s 17 verdensmål – verdens mest ambitiøse plan for klodens udvikling, der i september i fjor blev vedtaget af alle verdens lande.

Verdensmålene var derfor omdrejningspunktet for avisens artikler.

Mange unge i dag har problemer, fordi vi ikke ved, hvad meningen med det hele er. Men jeg synes, det giver god mening at hjælpe med at gøre verden til et bedre sted

Emilie Lucia, 17 år, deltager på Ungdommens Folkemøde, hvor vi i år fejrede Verdensmålene med en morgenfest

Ud til hele Danmark – vil du være med?

Morgeneventen handler om at belyse den fælles indsats, vi kan gøre for at sikre en bæredygtig udvikling for kloden. Uddelingen er kun mulig, fordi 2000 frivillige hvert år gør en indsats for at hjælpe os med at nå ud i alle afkroge af landet.

Som frivillig kan du enten være lokal koordinator, der står for et uddelingssted, eller du kan være uddeler og hjælpe en lokal koordinator.

Næste års event bliver fredag d. 8. september 2017. Hvis du er interesseret i at vide mere eller allerede nu har lyst til at melde dig som frivillig til næste års morgenuddeling kan du skrive en mail til Maria Grabowski på mgkj@dca.dk.
Skriv gerne hvilken by, du gerne vil være frivillig i, og om du vil være koordinator eller uddeler.

En stor tak skal lyde til alle, der var med til at muliggøre dette års uddeling. Til alle, der stod tidligt op og fejrede verdensmålene med os og ikke mindst til alle, der læste avisen og delte den med venner og kollegaer.

Vi glæder os til at dele de gode nyheder med jer igen næste år.

Se aviser fra alle år, samt specialudgivelser.

Verdens Bedste Morgen 2016