Nyheder – Afrika

Under Regioner

Endnu et land forbyder plastikposer: Marokko vil nu stoppe produktion og brug af plastikposer for at beskytte miljøet. Landet er verdens næststørste forbruger, med 900 poser pr. person om året.

Flere veje til et bedre liv: I DR Congo har EU og UNOPS ansat lokale til at bygge og vedligeholde 12 broer og 130 km veje. Det har gjort rejsetiden kortere og sat gang i områdets økonomi.

Millioner vaccineret på rekordtid: På kun to uger har WHO vaccineret 7,7 millioner mennesker mod gul feber. Det sker som led i den største indsats mod gul feber i Afrika nogensinde.

Miniprojekt laver ringe i vandet i Uganda

Spejdere styrker unge i Tunesien

Bedre ernæring i flygtningelejr: I alle seks flygtningelejre i Rwanda er andelen af underernærede børn faldet betydeligt, efter at WFP har gjort en særlig indsats for at hjælpe børn og gravide.

To år uden polio i Nigeria: Det er nu to år siden, polio (børnelammelse) sidst blev set i Nigeria. Det skyldes en kæmpe indsats for at vaccinere børn mod den dødelige sygdom.

Flertallet er nu imod omskæring: I lande, hvor kvindelig omskæring er udbredt, ønsker i gennemsnit to ud af tre nu, at den skadelige skik skal standses. Det viser nye tal fra UNICEF.

Tanzania forbyder børneægteskaber: Højesteret i Tanzania har forbudt ægteskaber med børn under 18. Før afgørelsen var det lovligt for piger helt ned til 14 år at blive gift.

Bedstemødre tænder op i Burkina Faso

Langt længere liv i Afrika: I Afrika lever folk nu i gennemsnit 9,4 år længere end for blot 15 år siden. På verdensplan er levetiden steget med fem år siden år 2000.

Falck-reddere rykker ud i Benin

Færre penge under bordet i Senegal: Det afrikanske land Senegal er blevet langt mindre korrupt efter en række tiltag fra landets regering. Senegal var på top-tre i kampen mod korruption i 2015.

Stivkrampe er en saga blot i Niger

Niger udrydder dødelig sygdom: Det er lykkedes for det afrikanske land Niger at udrydde sygdommen stivkrampe hos mødre og nyfødte.

Dødelig sygdom under kontrol: På fem år er den dødelige sygdom meningitis A næsten blevet udryddet i 26 afrikanske lande. Det skyldes, at over 230 millioner mennesker er blevet vaccineret.

Nigeria fri for børnelammelse: I 2012 stod Nigeria for over halvdelen af verdens sidste tilfælde af sygdommen polio, der lammer og dræber børn. Men i 2015 var der nul tilfælde, skriver WHO.

Afrikansk eksport fordoblet: Afrikanske lande har fordoblet eksporten af forarbejdede varer fra 2005 til 2014. Produktionen af varer stiger hurtigere end det globale gennemsnit.

Sollamper til Uganda: Siden 2014 har 300.000 ugandere fået lamper drevet af solenergi. Lamperne er både sundere og billigere end de petroleumslamper, der bruges i områder uden strøm.

Rwandas grønne landsby viser vej