Nyheder – Asien

Under Regioner

Indien overhaler USA på nettet: Der er nu for første gang både flere internetbrugere og flere smartphones i Indien end i USA. To tredjedele af Indiens befolkning er dog stadig offline.

Første vaccine mod spedalskhed: Indien begynder nu som det første land i verden at vaccinere borgerne mod spedalskhed. Sygdommen er i dag næsten udryddet, men findes stadig visse steder.

Børnevenlige zoner i Iraks lejre

Ny regnskov spirer frem på Borneo

Bedre behandling til Vietnams misbrugere

Mere ris med mindre gift: En gruppe bønder i Vietnam producerer nu 5-10 procent mere ris, fordi de bruger mindre gødning og sprøjtegift, og redder mere af høsten fra at gå til spilde.

Sri Lanka genplanter mangroveskov: Cirka halvdelen af Sri Lankas mangroveskove er nu i bedring, efter genplantningen af 18.000 hektar ødelagt skov. Det gavner naturen og beskytter mod tsunamier.

Afghanistan rydder landminer: Næsten 80 procent af områder med landminer og u-eksploderet ammunition er nu ryddet i Afghanistan. Landet arbejder på at blive minefrit i 2023.

Grøn turisme vokser i Vietnam

Verdens største strandoprydning: I Indien har flere hundrede frivillige fjernet 1.300 tons affald fra en strand i Mumbai. Det er ifølge FN den største strandoprydning nogensinde.

Mindre børnearbejde i verden: Fra 2008 til 2012 faldt antallet af børnearbejdere med 47 millioner på verdensplan. Det skyldes især internationalt samarbejde mellem regeringer og NGO’er.

Indien udrydder alvorlige sygdomme: Efter en målrettet indsats er det lykkedes for Indien at få bugt med stivkrampe blandt mødre og nyfødte samt den stærkt vansirende bakteriesygdom guineakopper.

Færre børneægteskaber i Asien: I 1990 blev 30 procent af pigerne i det sydlige asien gift, før de blev 15 år gamle. I dag er andelen næsten halveret til 16 procent.

Nye dyrearter fundet i Filippinerne: 28 nye dyrearter er blevet opdaget i Filippinerne, hvor langt de fleste dyr ikke findes andre steder i verden. Den nye viden kan hjælpe med at beskytte naturen.

Laos redder mødres liv: Laos er på top-3 over lande der er blevet bedre til at redde kvinder fra at dø under fødsel og barsel. Siden 1990 er mødredødeligheden faldet med 78 procent.

Kina har knækket ekstrem fattigdom: I 1981 levede næsten ni ud af 10 kinesere i ekstrem fattigdom. Men andelen af ekstremt fattige er nu faldet til lidt over en ud af 10, viser seneste tal.

Rent vand til millioner i Bangladesh

Nepal redder næsehorn: Krybskytter har ikke skudt et eneste næsehorn i Nepal de seneste to år. En samlet beskyttelsesindsats har fået bestanden op på 645 af de store dyr.

Bangladesh har halveret fattigdom: I Bangladesh er andelen af mennesker i ekstrem fattigdom mere end halveret siden 1990. Det skyldes både økonomisk vækst og en politik, der gavner de fattigste.

Danmark hjælper nepalesisk politi med at stoppe tortur