Unge mellem 16-30 år i hele landet har nu mulighed for at blive uddannede aktører inden for Verdensmålene. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Verdensmålsakademiet

Verdensmålsakademiet er en landsdækkende mini-uddannelse for unge i Verdensmål og konstruktiv journalistik, der arrangeres af Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet.

Supermotiverede ambassadører på en brændende platform vil engagere de danske unge

Foto: Lasse Bak Mejlvang

Det første hold unge ambassadører er udklækket fra Verdensmålsakademiet og er klar til at besøge skoler, foreninger og virksomheder for at engagere andre unge i arbejdet for Verdensmålene. Læs mere om akademisterne og hvordan du kan få dem på besøg her.

Læs mere om Verdensmålsakademiet

Verdensmålsakademiet er Danmarks første landsdækkende mini-uddannelse for unge i Verdensmål og konstruktiv journalistik.

Læs om første hold af Verdensmålsambassadører her.

Læs vores debatindlæg ’Lad os give generation Verdensmål handlekraft og håb med i bagagen’ her.

Læs pressemeddelelsen om akademiet her: Pressemeddelelse om Verdensmålsakademiet

Hvem laver akademiet?

Verdensmålsakademiet bliver lavet som et samarbejde mellem Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet. Akademiet skal støtte unges stemme i samfundet og skabe opmærksomhed omkring Verdensmålene samt global og national udviklingen i organisationer, foreninger og lokalsamfund.

Verdensmålsakademiet
Der er i dag 1,8 milliarder unge i verden mellem 15 og 29 år. Det er dem, der kommer til at leve med konsekvenserne af klimaforandringerne og de andre udfordringer, som verden står overfor. Verdensmålene er en global plan for at løse klodens største problemer, og unge har en ret til at blive hørt og engagere sig i den plan, der former deres fremtid.

Derfor afholder Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet Verdensmålsakademiet. På akademiet uddannes unge mellem 16-30 i Verdensmål, konstruktiv journalistik, formidling, retorik samt indflydelse og inddragelse af unge.

Verdensmålsakademiet uddanner Verdensmålsambassadører
På akademiet bliver deltagerne uddannet til Verdensmålsambassadører, der engagerer og inspirerer andre unge til handling. Et år efter akademiet afholder ambassadørerne oplæg og workshops om Verdensmålene, laver projekter om Verdensmålene i deres egne organisationer eller lokalsamfund og skriver blog- og debatindlæg.

Det første hold Verdensmålsambassadører er i fuld gang
Det første akademi blev afholdt i efteråret 2019 for 22 unge. Efterfølgende har de afholdt workshops og oplæg for skoler, gymnasier og foreninger. De har mødtes med kommunalpolitikere, bidraget til verdensmålsstrategier i deres organisationer, arrangeret netværksmøder om Verdensmålene, søsat projekter om Verdensmålene med lokale aktører og meget mere. Kontakt Jesper Jais Nørgaard, [email protected], hvis I vil have besøg af en Verdensmålsambassadør.

Kom med på Verdensmålsakademiet
Til efteråret løber Verdensmålsakademiet endnu en gang af stablen og du skal med. Vi leder efter 50 unge mennesker mellem 16-30, der vil bidrage til at skabe en bedre og mere bæredygtig verden og inspirere og engagere andre unge til at handle på Verdensmålene. Du bliver en del af et stærkt fællesskab, lærer alt om Verdensmål, konstruktiv journalistik, ungeindflydelse og formidling og retorik. Du får et unikt netværk med andre unge og bliver undervist af nogle af de sejeste aktører indenfor verdensmålssektoren i Danmark. Læs mere om ansøgningen her og send en ansøgning til [email protected] senest d. 18. maj.

Video: Hvad er Verdensmålsakademiet?

Verdensmålsambassadører


Sarah Wandall Grandjean
Virum


Lea Anna Petersen
København


Tobias Simonsen
København


Sørine Blaaberg Neumann
København


Signe Wulff
København


Nadia Christensen
København


Ditte Dyhr
Roskilde


Cecilie Christiansen
Hvalsø


Jonathan Balle Svendsen
København


Sigurd Hutnik
Sorø


Matias Lang Sørensen
Sorø


Stine Bang Larsen
Odense


Nikoline Linnemann Prehn
Aalborg


Sissel A. Gammelgaard
Aarhus


Line Kørner
København


Amanda Munk
København


Niels Bjerren Sørensen
København


Anna Lia S. T. Dragsdal
København


Benedikte Kloth
København


Sabina David
Aarhus


Esra Arici
Roskilde


Theresa Kvist
Nørre Nissum

Holdet bag


Thomas Ravn-Pedersen
København
Send en mail


Jesper Jais Nørgaard
København
Send en mail


Clara Halvorsen
København
Send en mail


Andrea Holst-Mjöbäck
København
Send en mail


Ane Edslev Jacobsen
København
Send en mail