Unge mellem 16-30 år i hele landet har nu mulighed for at blive uddannede aktører inden for Verdensmålene. Foto: Malte Kristiansen

Verdensmålsakademiet

Verdensmålsakademiet er en landsdækkende mini-uddannelse for unge i Verdensmål og konstruktiv journalistik, der arrangeres af Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet.

Ansøg om at få en plads på akademiet

Er du vild med Verdensmålene – og ønsker du at gøre en forskel for at sikre, at flere unge bliver en del af arbejdet med at nå målene inden 2030? Vil du have undervisning i konstruktiv journalistik, Verdensmål og lære at træne og motivere andre unge til at arbejde med målene? Vil du sprede kendskabet til Verdensmålene i din egen organisation eller dit lokalområde?

Så søg om at blive en del af Danmarks første Verdensmålsakademi – find opslaget her.
Det er gratis at deltage på akademiet.
Har du spørgsmål, så kontakt kampagneleder Clara Halvorsen på [email protected]org.

Hvem laver akademiet?

Verdensmålsakademiet bliver lavet som et samarbejde mellem Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet. Akademiet skal støtte unges stemme i samfundet og skabe opmærksomhed omkring Verdensmålene samt global og national udviklingen i organisationer, foreninger og lokalsamfund.

Der er i dag 1,8 milliarder unge i verden mellem 15 og 29 år. Det er dem, der kommer til at leve med konsekvenserne af klimaforandringerne og de andre udfordringer, som verden står overfor. Verdensmålene er en global plan for at løse klodens største problemer, og unge har en ret til at blive hørt, når implementeringen af målene diskuteres på nationalt og globalt plan. Over to år uddanner Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet derfor to hold af unge mellem 16-30 år – 75 i alt – i Verdensmål, konstruktiv journalistik, formidling, retorik samt indflydelse og inddragelse af unge. Det er gratis for de unge at deltage på akademiet, hvor nogle af de dygtigste aktører indenfor Verdensmålssektoren i Danmark vil stå for undervisningen af kursisterne.

Efter at have deltaget i akademiet får de unge mulighed for at bruge det, de har lært, når de som Verdensmålsambassadører i det efterfølgende år holder oplæg om Verdensmålene på skoler, i deres lokalsamfund eller for ungdomsorganisationer og på den måde være med til at skabe forandring i deres lokalsamfund og organisationer.

Find tilmeldingen her: Tilmelding til Verdensmålsakademiet

Læs pressemeddelelsen om akademiet her: Pressemeddelelse om Verdensmålsakademiet

Video: Hvad er Verdensmålsakademiet?