Unge mellem 16-30 år i hele landet har nu mulighed for at blive uddannede aktører inden for Verdensmålene. Foto: Malte Kristiansen

Verdensmålsakademiet

Verdensmålsakademiet er en landsdækkende mini-uddannelse for unge i Verdensmål og konstruktiv journalistik, der arrangeres af Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet.

Læs mere om Verdensmålsakademiet

Verdensmålsakademiet er Danmarks første landsdækkende mini-uddannelse for unge i Verdensmål og konstruktiv journalistik.

Læs vores debatindlæg ’Lad os give generation Verdensmål handlekraft og håb med i bagagen’ her.

Læs pressemeddelelsen om akademiet her: Pressemeddelelse om Verdensmålsakademiet

Hvem laver akademiet?

Verdensmålsakademiet bliver lavet som et samarbejde mellem Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet. Akademiet skal støtte unges stemme i samfundet og skabe opmærksomhed omkring Verdensmålene samt global og national udviklingen i organisationer, foreninger og lokalsamfund.

Der er i dag 1,8 milliarder unge i verden mellem 15 og 29 år. Det er dem, der kommer til at leve med konsekvenserne af klimaforandringerne og de andre udfordringer, som verden står overfor. Verdensmålene er en global plan for at løse klodens største problemer, og unge har en ret til at blive hørt, når implementeringen af målene diskuteres på nationalt og globalt plan. Over to år uddanner Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet derfor to hold af unge mellem 16-30 år – 75 i alt – i Verdensmål, konstruktiv journalistik, formidling, retorik samt indflydelse og inddragelse af unge. Det er gratis for de unge at deltage på akademiet, hvor nogle af de dygtigste aktører indenfor Verdensmålssektoren i Danmark vil stå for undervisningen af kursisterne.

Efter at have deltaget i akademiet får de unge mulighed for at bruge det, de har lært, når de som Verdensmålsambassadører i det efterfølgende år holder oplæg om Verdensmålene på skoler, i deres lokalsamfund eller for ungdomsorganisationer og på den måde være med til at skabe forandring i deres lokalsamfund og organisationer.

De 25 deltagere til Verdensmålsakademiet i 2019 er nu fundet.
I 2020 optager vi 50 nye Verdensmålsambassadører. Ønsker du at være med, så hold øje med siden her.

Video: Hvad er Verdensmålsakademiet?