Kort Nyt

En tryggere start på livet

I dag får op mod 80 procent af verdens kvinder professionel hjælp under fødslen, mod 62 procent i 2005. Det betyder, at flere kvinder overlever fødslen.

Chile forbyder plastikposer

Chile er på vej med en ny lov som vil forbyde salg af plastikposer i hele landet. Forbuddet skal træde i kraft næste år.

Slum på retur

Siden 2000 er andelen af verdens byboere, der bor i slumområder, faldet fra næsten 30% til 23%. Antallet af slumbeboere er dog vokset pga. befolkningstilvækst.

Nepal rejser sig efter jordskælv

Sidste år oplevede Nepal en økonomisk vækst på 7,5%. Det er takket være opbygningsarbejde efter jordskælvet i 2015, en god monsun og handel med Indien.

Kvindelig borgmester i Tunis

Tunis har valgt sin første kvindelige borgmester. Souad Abderrahim skriver historie som den første kvinde nogensinde til at lede en hovedstad i et arabisk land.

Veje giver landsbyer nye muligheder

I 2017 byggede og istandsatte FN's Fødevareprogram 17.000 km landeveje og bjergstier verden over. Det forbedrer landsbyers muligheder for adgang til mad.

Regnskov får ret til at leve

Amazonas i Colombia får de samme rettigheder som borgere i landet, og det forpligter staten til at beskytte regnskoven, der er under stigende pres i landet.

Et fredeligere og friere Gambia

Gambia er blevet fredeligere og friere efter præsident Barrow vandt valget i 2016. Det ses bl.a. ved større pressefrihed og løsladte politiske fanger.

I østen stiger uddannelsen op

I Østasien og Mellemøsten tager rekordmange en højere uddannelse end deres forældre. Social mobilitet nedbringer fattigdom og skaber grobund for optimisme.

Flere jaguarer i Mexico

Nye tal viser, at der i dag er 20 procent flere jaguarer i Mexico end for kun otte år siden. Det skyldes en målrettet indsats fra landets nationalparker.

Lys i Afghanistan

I år 2000, under Taliban, havde under 1% af befolkningen i Afghanistan adgang til elektricitet. I dag når strømmen ud til ca. 84%.

EU-varevogne forurener mindre

Den gennemsnitlige CO2-udledning fra nye varevogne registreret i EU i 2017 var 4,7% lavere end året før. Det skyldes nye miljøkrav.