Kort Nyt

‘Nein danke’ til diesel-os

De tyske byer Stuttgart og Düsseldorf vil forbyde ældre dieselbiler for at gøre luftkvaliteten renere i byerne.

Aids-medicin til verden

Næsten 21 millioner hiv-smittede mennesker har nu adgang til livsvigtig medicin mod sygdommen.

Sko lavet af tyggegummi

Flere steder i England er der nu særlige skraldespande til at genbruge folks tyggegummi. Da det består af plastik, kan det blive til for eksempel nye skosåler.

Samarbejde gav ret til jord

Danmarks samarbejde med Bolivia har blandt andet hjulpet tusinder af oprindelige folk til at få rettighederne til deres egen jord, viser ny evalueringsrapport.

Gratis vand skal spare plastik

I England skal butikker, caféer og virksomheder inden 2021 tilbyde at fylde folks vandflasker gratis. Det kan spare mange millioner plastikflasker om året.

Stor indsats mod farlig sygdom

Nigeria er begyndt på den største vaccineringskampagne i landets historie. På et år skal 25 millioner vaccineres mod gul feber, der kan give leverskade.

Mobilt internet når frem til flere

I de mindst udviklede lande er prisen for mobilt bredbånd halveret siden 2013. Det giver flere adgang til større viden og udsyn.

Skotland vil stoppe sugerør

Fra udgangen af 2019 skal det være slut med at producere og bruge plastiksugerør i Skotland. Det sker for at skåne især havmiljøet.

Soldater slås for skoven

Kina har udkommanderet 60.000 soldater med skovle for at plante ny skov omkring Beijing. Målet er, at de skal tilplante et område på størrelse med Sri Lanka.

Unge i udviklingslande går online

I verdens fattigste lande er næsten hver tredje ung nu på internettet. Det åbner nye muligheder for job og uddannelse.

Flere læser gode nyheder

Den engelske avis The Guardian har fundet ud af, at 10 procent flere læser deres artikler, når de peger på løsninger, i stedet for kun at udpege problemer.

Bedre business – mindre bureaukrati

I 2003 tog det i gennemsnit 61 dage at klare papirarbejdet for at starte ny virksomhed i landene syd for Sahara. Efter mange reformer tager det nu 22,5 dage.