Kort Nyt

Ozonlaget er i bedring

En ny FN-rapport viser, at ozonlaget er ved at hele de huller, som årtiers brug af farlige kemikalier har skabt. Hullerne forventes at være fuldt helet i 2060.

Slut med landminer i Mauretanien

Efter to årtiers arbejde har Mauretanien nu ryddet de sidste landminer i landet. Minerne er et levn fra konflikten i Vestsahara mellem 1976-1978.

Flere elefanter i Tchad

For første gang i årtier stiger antallet af elefanter i Zakouma-nationalparken i Tchad. I 2011 var der kun én elefantkalv under fem år. Det tal er nu 127.

fisker-kenya-cc-by-nc-fabcom

Ny kenyansk kystvagt indsat

Kenya søsætter nu en egentlig kystvagt, som skal fokusere på pirater, overfiskning og forurening. Førhen lå denne opgave hos landets søværn.

skovrydning-cc-by-nc-rainforest-action-network.jpg

Frankrig til kamp mod skovrydning

For at styrke den globale indsats mod rydning af skov, vil Frankrig begrænse landets import af palmeolie og andre produkter, som er forbundet til skovrydning.

grøn-energi-cc-by-nc-nd-richard-peat.jpg

Grøn energi blæser kul omkuld

Efter tredoblingen i vedvarende energikapacitet de seneste fem år, har vedvarende energikilder for første gang overhalet de fossile brændstoffer i Storbritannien

Bestanden af bjerggorillaer stiger

Mens der i 2008 var 680 bjerggorillaer, er det tal i dag på over 1000. Dermed er bjerggorillaen gået fra at være ’kritisk truet’ til at være ’stærkt truet’.

Handel med truede dyr forbudt igen

Kina har besluttet alligevel ikke at tillade handlen med knogler og horn fra tigre og næsehorn. Det sker efter massiv kritik af forslaget.

New Zealand stopper nye boringer

New Zealands parlament har besluttet ikke at tillade flere olie- og gasudvindinger i havet. Det sker i bestræbelserne på at modvirke klimaforandringer.

Costa Ricas energi er grøn

For fjerde år i træk er mere end 98% af Costa Ricas energiforbrug kommet fra vedvarende energikilder. Primært vandkraft, vind og geotermisk energi.

Færre børn med malaria i Tanzania

I Tanzania er andelen af børn med malaria faldet betragteligt det seneste årti. For 10 år siden havde 18% af børnene i Tanzania malaria, mens tallet nu er 7%.

Småøer stopper skadelig solcreme

Østaten Palau har fra 2020 forbudt solcreme, som indeholder de kemiske stoffer oxybenzon og octinoxat. Forbuddet skyldes, at disse stoffer skader koralrev.