Kort Nyt

Millioner reddet fra sult

I 2016 hjalp FN’s Fødevareprogram 82 millioner mennesker med at overleve hungersnød. Sulten i verden er faldet, men 795 mio. mennesker får stadig ikke mad nok.

Kilde: World Food Programme

Foto: CCBY UNICEF Ethiopia

Flere jaguarer i Argentina

Antallet af jaguarer i skoven langs Argentinas kyst er fordoblet siden 2005. Kameraer i naturen viser, at der nu lever mellem 71 og 107 jaguarer i området.

Kilde: Verdensnaturfonden WWF

Foto: CCBY Yannick TURBE

Slut med dødsrøg i køkkenet

En million familier i Bangladesh har nu skiftet til en ny type komfur, der sparer på brændet og ryger mindre. Hvert år dør 78.000 mennesker af røg i køkkenet.

Kilde: Verdensbanken

Foto: CCBY reivax

Oddere tilbage i havet

For hundrede år siden dræbte pelsjægere næsten alle havoddere langs Californiens kyst. Men takket være bedre beskyttelse er bestanden nu steget til 125.000.

Kilde: BBC

Foto: CCBY Pacific Southwest Region USFWS

Ebola standset igen

Et nyt udbrud af ebola i DR Congo nåede ikke at sprede sig. Fire mennesker døde, før sundhedspersonale opsporede og nedkæmpede sygdommen.

Kilde: WHO

Foto: CCBY MONUSCO

Grøn energi overhaler sort

Verden installerer nu mere grøn energi hvert år, end vi udbygger de gammeldags energikilder. Det sker, selvom kul og olie får fire gange større statstilskud.

Kilde: FN

Foto: CCBY Intel Free Press

New York forbyder børneægteskaber

Staten New York har hævet aldersgrænsen for ægteskab fra 14 til 18 år. 27 amerikanske stater har stadig ingen minimumsgrænse for ægteskab.

Kilde: CBS News, New York Times

Foto: CCBY Giuseppe Milo

Arbejdere sender flere penge hjem

Verdens migrantarbejdere sender nu 51 procent flere penge hjem til deres familier, end de gjorde for ti år siden. Det hjælper millioner ud af fattigdom.

Kilde: International Fund for Rural Development

Foto: CCBY ILO in Asia

Flod vinder retssag

Floden Rio Atrato i Colombia har vundet retten til beskyttelse og genopretning. Det er en sejr for naturen og for de oprindelige folk, der lever i området.

Kilde: Oxfam Ibis

Foto: CCBY Agencia Prensa Rural

Minerydning redder liv

Sidste år ryddede Cambodia 132 kvadratkilometer for landminer. Antallet af ofre for minerne faldt samtidig betydeligt i forhold til året før.

Kilde: AP Land Mine Monitor

Foto: CCBY UNDP

Godt nyt for minihval

For at redde den lille hvalart vaquitaen har Mexicos regering nu permanent forbudt garnfiskeri i området. Der er kun ca. 30 af de små marsvin tilbage i verden.

Kilde: WWF

Foto: CCBY NOAA Fisheries

Østat stopper børneægteskaber

Den lille caribiske østat Trinidad og Tobago har forbudt børneægteskaber. Tidligere blev især piger helt ned til 11 år gift med langt ældre mænd.

Kilde: Jamaica Observer

Foto: CCBY WILP_Rz