Kort Nyt

Vigtig lov om vedvarende energi

Californien har vedtaget en lov om, at al elektricitet skal komme fra vedvarende kilder inden 2045. Den amerikanske delstat er den femtestørste økonomi i verden.

Mængderabat på hiv-medicin

En ny fælles indkøbsaftale med Den Globale Fond skal sikre livsvigtig hiv-medicin til millioner af mennesker, med en rabat på i alt 324 mio. dollars.

Megaby forbyder plasticposer

Den indiske megaby Mumbai har forbudt plasticposer for at hjælpe med at rydde op i skraldebunkerne på byens gader og strande.

Nye tider i Kenyas skoler

Et nyt skolesystem er ved at blive indkørt i Kenya. Det skal fokusere mindre på udenadslære og mere på at give børnene gode værdier og viden om sundhed.

Pige stopper forurening

I Canada er det lykkedes en 11-årig pige at stoppe forureningen af en flod. Stella Bowles dokumenterede, at 600 private kloakker løb direkte ud i LaHave-floden.

Længe(re) leve Afrika

I gennemsnit kan nyfødte i afrikanske lande nu se frem til at leve tre år længere end de, der blev født i 2010. Samtidig vælger mødrene generelt at få færre børn.

Plasticforbud blev en succes

For et år siden blev plasticposer forbudt i Kenya, og det har vist sig, at de fleste overholder forbuddet. Det har betydet langt mindre plastic i naturen.

Mere vand og sæbe i Afghanistan

Fem distrikter i det nordøstlige Afghanistan har haft succes med at indføre toiletter og lære folk at vaske hænder. Langt færre bliver nu syge.

Danskerne tager klimaet alvorligt

Næsten ni ud af ti danskere anerkender nu klimaforandringerne som et alvorligt problem, og klimapolitik ser ud til at blive det vigtigste tema i næste valgkamp.

Stærkere love mod vold

Siden 2014 har 52 lande styrket deres lovgivning for at beskytte piger og kvinder bedre mod vold.

Bedre beskyttelse af koralrev

Den franske stillehavsø Ny Kaledonien har besluttet at beskytte 28.000 kvadratkilometer af sine koralrev, der er nogle af verdens bedst bevarede.

Samarbejde skal sikre vacciner

Et nyt partnerskab skal ansætte 50.000 flere sundhedsarbejdere og vaccinere otte millioner mennesker i Liberia, Uganda og Kenya.