Kort Nyt

Fredeligt valg i Sierra Leone

Det tidligere borgerkrigshærgede land Sierra Leone har gennemført et fredeligt valg, som internationale observatører har erklæret sig tilfredse med.

Bæredygtigt boom i USA

I USA er andelen af formuer, der forvaltes efter bæredygtige principper, fjortendoblet siden 1995.

Brasilien beskytter store havområder

Den brasilianske regering har oprettet to nye enorme beskyttede havområder, hvor truede dyrearter som havskildpadder, hajer og hvaler skal kunne leve i fred.

Sundere smil i skolen

På kun to år er andelen af børn med tandpine faldet fra 44 til 7 procent i en række skoler i Rwanda. Det skyldes et projekt fra Tandsundhed Uden Grænser.

Thailand beskytter ’The Beach’

Den berømte bugt Maya Bay, hvor filmen The Beach blev optaget, bliver nu lukket fire måneder hvert år for at skåne naturen mod de mange turister.

Verdensmestre i vindmøller

Danske vindmøller satte ny verdensrekord sidste år. Hele 43,4 procent af landets elforbrug blev dækket af møllernes strøm. Nummer to er Portugal med 24 procent.

Flere lande får større livskvalitet

De afrikanske lande Togo, Sierra Leone og Marokko er blandt de lande, der har haft størst fremgang i livskvalitet siden 2010, viser FN’s årlige lykkemåling.

Slut med cigaretter i Magasin

Magasin er stoppet med at sælge cigaretter, som det første supermarked i Nordeuropa. Over syv millioner mennesker dør på grund af rygning hvert år.

Renere luft giver længere liv

Kineserne kan nu se frem til at leve 2,4 år længere i gennemsnit, takket være fire års kamp mod forurening i byerne.

Unge vil gøre noget for andre

To ud af tre unge mener, at det er vigtigt at gøre noget godt for samfundet, i stedet for kun at fokusere på egne interesser, viser undersøgelse i 20 lande.

Flere elefanter i Elfenbenskysten

Bedre styring og international hjælp har givet flere elefanter og chimpanser i Elfenbenskystens Comoe-nationalpark.

Dåbsattest gennem mobilen

Takket være et app-projekt fik 95% af nyfødte i et område af Pakistan en dåbsattest i 2015, mod kun 5% året før. Registreringen giver børnene flere rettigheder.