Kort Nyt

Prisen på elfenben halveret

På kun tre år er markedsprisen på elefant-stødtænder halveret. Det rammer krybskytternes indtjening og kan give nyt håb for den truede afrikanske elefant.

Kilde: New York Times

Foto: CCBY International Society For Animal Welfare

Indien på skinner

Indien er gået i gang med at bygge et nyt enormt jernbanenet, hvor godstog skal køre langt hurtigere i stedet for at skabe trafikpropper for passagertogene.

Kilde: World Bank

Foto: CCBY branstonoriginal

Kæmpevindmølle sætter ny rekord

En dansk havvindmølle har sat ny verdensrekord for produktion af energi. På 24 timer lavede møllen nok strøm til at dække en amerikansk husholdning i 20 år.

Kilde: Digital Trends

Foto: CCBY Laura Kane

Stort fald i dødsstraf

Antallet af henrettelser i verden faldt med 37 procent i 2016, efter flere år med stigninger. USA ligger nu på det laveste antal henrettelser siden 1991.

Kilde: Amnesty International, BBC

Foto: CCBY Katie Wheeler

Ikke flere landminer i Hviderusland

Hviderusland har nu skrottet de sidste af landets 3 millioner landminer. Dermed bliver landet nr. 159 i verden, der bliver fri for de lumske våben.

Kilde: AP Mine Ban Convention

Foto: CCBY Carl Montgomer

Togo stopper grotesk sygdom

Det lille afrikanske land Togo har efter en lang indsats stoppet smitten med sygdommen elefantiasis, der handicapper folk ved at få lemmerne til at svulme op.

Kilde: WHO

Foto: CCBY Breezy Baldwin

Sejr for rent vand i El Salvador

Som det første land i verden har det mineralrige El Salvador forbudt al minedrift af metaller. Det sker for at beskytte landets vandkilder mod forurening.

Kilde: New York Times

Foto: CCBY Maren Barbee

Amerikanske byer vil være grønne

25 amerikanske byer har nu vedtaget mål for at overgå til 100 procent vedvarende energi, heriblandt storbyerne San Diego, Salt Lake City og Madison.

Kilde: Climate Action Programme

Foto: Katie Wheeler

Kina lukker elfenbensfabrikker

Kina har nu lukket en tredjedel af landets officielle elfenbensfabrikker og butikker som led i et forbud mod handel med elfenben ved udgangen af 2017.

Kilde: National Geographic

Foto: CCBY IFAW

Flertal føler sig globale

Godt 75 procent af mennesker svarer, at de ”ser sig selv” som verdensborgere, viser en stor rundspørge om værdier og identitet i 59 lande på tværs af regioner.

Kilde: UN Human Development Report 2016

Foto: CC BY Brian Evans

Slut med plastikposer i Kenya

Kenyas regering indfører nu et totalforbud mod al brug, produktion og import af plastikposer i landet. Forbuddet forventes at træde i kraft i 2017.

Kilde: Washington Post

Foto: CC BY Ninara

116 millioner børn beskyttet

I sidste uge blev 116 millioner børn i 13 lande vaccineret mod den lammende polio-virus. Målet er at forhindre, at den næsten udryddet sygdom vinder frem igen.

Kilde: WHO

Foto: CC BY Getachew/Unicef