Kort Nyt

Kvinder lægger pres på præsident

Efter pres fra kvinderettighedsgrupper er Costa Ricas præsident gået med til at gøre mere for at nedbringe volden mod landets kvinder.

New Zealand forbyder plasticposer

Som land nummer 15 i verden forbyder New Zealand nu engangsplasticposer. Det forventes at spare miljøet for 750 mio. poser om året fra 2019.

Flere store fisk i Nordsøen

Ny forskning viser, at der nu er langt flere torsk og andre store fiskearter i Nordsøen end i år 2000. Det skyldes, at fiskeriet er blevet bedre styret.

Hawaii forbyder skadelig solcreme

Den amerikanske delstat Hawaii vil nu forbyde solcreme, der indeholder stofferne oxybenzon og octinoxat. Forbuddet skyldes, at stofferne skader koralrev.

Hurtig indsats mod ebola

DR Congo begynder nu for anden gang i år at nedkæmpe et udbrud af ebola, i samarbejde med bl.a. vaccineeksperter fra Guinea.

Nye tider for toiletter i Vietnam

I år 2000 var det over 17 procent af vietnameserne, der måtte forrette deres nødtørft i det fri. I dag er det under fire procent.

Samarbejde skal tage skraldet

Indonesien og Danmark er gået i gang med at samarbejde om at løse Indonesiens affaldsproblemer gennem bedre sortering, genanvendelse og ansvarlig forbrænding.

Mere skov i Pakistan

Pakistans nye præsident vil forsætte landets projekt med at plante ny skov. Målet er denne gang at plante 10 milliarder nye træer.

Ny metode mod myg giver resultater

Det er lykkedes australske forskere at nedbringe antallet af de myg, der spreder zika-virus, med 80 procent i et område. Det skete ved at sprede sterile hanmyg.

Gennembrud mod malaria

En ny type medicin mod malaria er blevet godkendt i USA. Stoffet renser kroppen for malariaparasitter langt hurtigere end nuværende midler.

Grøn energi giver bedre pension

Danske pensionsselskaber investerer nu fem gange mere i grøn energi end i klimaskadelige brancher som olie og gas.

Mini-ubåd gav mere naturbeskyttelse

Greenpeace har sendt en lille rød ubåd ned for at dokumentere dyrelivet omkring Antarktis. Det har ført til, at den unikke natur er blevet fredet fire steder.