Kort Nyt

Unge i udviklingslande går online

I verdens fattigste lande er næsten hver tredje ung nu på internettet. Det åbner nye muligheder for job og uddannelse.

Flere læser gode nyheder

Den engelske avis The Guardian har fundet ud af, at 10 procent flere læser deres artikler, når de peger på løsninger, i stedet for kun at udpege problemer.

Bedre business – mindre bureaukrati

I 2003 tog det i gennemsnit 61 dage at klare papirarbejdet for at starte ny virksomhed i landene syd for Sahara. Efter mange reformer tager det nu 22,5 dage.

Hongkong forbyder elfenben

Hongkong vil nu også forbyde al handel med elfenben, ligesom Kina gjorde for nylig. Håbet er, at det vil redde flere elefanter fra at blive dræbt af krybskytter.

El-færge sparer penge og CO2

Norges første elektriske færge udleder ikke bare 95 % mindre CO2 - den er samtidig 80 procent billigere i drift. Yderligere 53 el-færger er blevet bestilt.

Briller til alle i Rwanda

Rwanda har gennemført et synstjek i hele landet, og alle med synsproblemer har fået tilbudt billige briller. Bedre syn hjælper fattige med job og indtægt.

Mere ligestilling i FN

For første gang er der nu lige mange mænd og kvinder i FN’s topledelse.

Mange nye naturparker i Chile

Chile har oprettet fem nye nationalparker og udvider tre eksisterende. De nye fredede områder omfatter i alt over 40.000 km2 – næsten som størrelsen af Danmark.

Tanzania i kamp mod korruption

85% af befolkningen i Tanzania mener, at deres land er blevet mindre korrupt de seneste fem år.

Mallorca og Ibiza stopper plastik

De Baleariske Øer vil forbyde brug af engangsplastik fra 2020. Det sker for at holde øernes strande og natur rene og samtidig tiltrække flere turister.

Unge tager verden mere alvorligt

Unge eksperter under 30 år tog verdens problemer mere alvorligt end deres ældre kolleger, da de skulle vurdere en række globale trusler i en ny rapport.

En god verden er en god investering

En ny kapitalforening vil kun investere i virksomheder, der gør verden bedre ved at være med til at opfylde Verdensmålene for bæredygtig udvikling.