Kort Nyt – Afrika

Somaliland ændrer voldtægtslov

Parlamentet i Somaliland har nu lukket et hul i loven, der gjorde det muligt for voldtægtsmænd at slippe for straf ved at gifte sig med offeret.

El-tog baner vej til hav og handel

Etiopien har bygget en 756 km lang elektrisk jernbane, der skal give landet bedre adgang til havet. Før tog turen to døgn i lastbil, nu tager det 12 timer.

Lidt godt giraf-nyt

Seneste optælling viser, at der er lidt flere vestafrikanske giraffer i Niger end sidste år. Der er dog stadig kun cirka 607 af denne slags giraffer tilbage i verden.

Mere arbejde midt i Afrika

Siden 2015 har Verdensbanken investeret i 700.000 arbejdsdage i Den Centralafrikanske Republik, for at give lokale mulighed for at opbygge en bedre fremtid.

Færre absolut fattige i Mozambique

I 1997 manglede hver anden indbygger i Mozambique alle basale ting, såsom mad, bolig og rent vand. I dag er det hver sjette.

Hiv-medicin er blevet mainstream

I 2000 havde kun 90 personer i Sydafrika adgang til medicin mod hiv. I dag har over fire millioner smittede fået adgang til den livsvigtige medicin.

Bedre regeringer i afrikanske lande

Selvom udviklingen ofte går langsomt, bor omkring 60 procent af mennesker i Afrika nu i lande med bedre regeringsførelse end for ti år siden.

Bedre liv for Kenyas kvinder

Over halvdelen af de kenyanske kvinder mener, at de nu bliver behandlet bedre og har mere lige muligheder end for et par år siden, viser spørgeundersøgelse.

Skolemad af ’grimgode’ grøntsager

I Kenya har WFP lavet skolemad til 2200 elever i 75 dage ved at bruge mindre pæne grøntsager, som importører i EU ikke ønsker. Projektet skal måske skaleres op.

Afrikanske lande dropper roaming

En gruppe af 15 vestafrikanske lande har besluttet at droppe roaming-afgiften på mobilen fra 2018. Det gavner blandt andet fattige, der arbejder i et naboland.

Ebola standset igen

Et nyt udbrud af ebola i DR Congo nåede ikke at sprede sig. Fire mennesker døde, før sundhedspersonale opsporede og nedkæmpede sygdommen.

Verden vågner fra sovesyge

I 1999 var der 37.000 nye tilfælde af den dødbringende sovesyge i verden, men seneste tal fra 2015 viser, at tallet nu er nedbragt til under 3000.