Kort Nyt – Afrika

Kvindelig borgmester i Tunis

Tunis har valgt sin første kvindelige borgmester. Souad Abderrahim skriver historie som den første kvinde nogensinde til at lede en hovedstad i et arabisk land.

Et fredeligere og friere Gambia

Gambia er blevet fredeligere og friere efter præsident Barrow vandt valget i 2016. Det ses bl.a. ved større pressefrihed og løsladte politiske fanger.

Rent drikkevand til tuneserne

I Tunesien kan flere nu slukke tørsten i rent vand. Siden år 2000 er andelen af indbyggere med adgang til rent vand gået fra 37 % til knap 93 %.

Lassafeber inddæmmet i Nigeria

Nigeria har sat en stopper for den livstruende lassafeber. Det hidtil værste udbrud af feberen har ramt flere end 450 mennesker i Nigeria siden december 2016.

Nyt håb for gorillaen

Et nyt studie viser, at der er flere gorillaer i verden, end man hidtil har vidst. Der øger chancen for at redde arten, som dog stadig er kritisk truet.

Kampen mod gul feber er begyndt

WHO er begyndt at vaccinere næsten en milliard mennesker i 27 afrikanske lande. Det sker for at eliminere gul feber inden 2026.

Færre dødsdomme i Afrika

Der er nu 20 lande syd for Sahara, der har afskaffet dødsstraffen.

GPS-halsbånd skal redde elefanter

Tanzanias regering er nu i gang med at sætte GPS-halsbånd på 60 elefanter, for at følge flokkenes færden og dermed bedre forhindre krybskytteri.

Fredeligt valg i Sierra Leone

Det tidligere borgerkrigshærgede land Sierra Leone har gennemført et fredeligt valg, som internationale observatører har erklæret sig tilfredse med.

Sundere smil i skolen

På kun to år er andelen af børn med tandpine faldet fra 44 til 7 procent i en række skoler i Rwanda. Det skyldes et projekt fra Tandsundhed Uden Grænser.

Flere lande får større livskvalitet

De afrikanske lande Togo, Sierra Leone og Marokko er blandt de lande, der har haft størst fremgang i livskvalitet siden 2010, viser FN’s årlige lykkemåling.

Flere elefanter i Elfenbenskysten

Bedre styring og international hjælp har givet flere elefanter og chimpanser i Elfenbenskystens Comoe-nationalpark.