Kort Nyt – Afrika

GPS-halsbånd skal redde elefanter

Tanzanias regering er nu i gang med at sætte GPS-halsbånd på 60 elefanter, for at følge flokkenes færden og dermed bedre forhindre krybskytteri.

Fredeligt valg i Sierra Leone

Det tidligere borgerkrigshærgede land Sierra Leone har gennemført et fredeligt valg, som internationale observatører har erklæret sig tilfredse med.

Sundere smil i skolen

På kun to år er andelen af børn med tandpine faldet fra 44 til 7 procent i en række skoler i Rwanda. Det skyldes et projekt fra Tandsundhed Uden Grænser.

Flere lande får større livskvalitet

De afrikanske lande Togo, Sierra Leone og Marokko er blandt de lande, der har haft størst fremgang i livskvalitet siden 2010, viser FN’s årlige lykkemåling.

Flere elefanter i Elfenbenskysten

Bedre styring og international hjælp har givet flere elefanter og chimpanser i Elfenbenskystens Comoe-nationalpark.

Stor indsats mod farlig sygdom

Nigeria er begyndt på den største vaccineringskampagne i landets historie. På et år skal 25 millioner vaccineres mod gul feber, der kan give leverskade.

Bedre business – mindre bureaukrati

I 2003 tog det i gennemsnit 61 dage at klare papirarbejdet for at starte ny virksomhed i landene syd for Sahara. Efter mange reformer tager det nu 22,5 dage.

Briller til alle i Rwanda

Rwanda har gennemført et synstjek i hele landet, og alle med synsproblemer har fået tilbudt billige briller. Bedre syn hjælper fattige med job og indtægt.

Tanzania i kamp mod korruption

85% af befolkningen i Tanzania mener, at deres land er blevet mindre korrupt de seneste fem år.

Somaliland ændrer voldtægtslov

Parlamentet i Somaliland har nu lukket et hul i loven, der gjorde det muligt for voldtægtsmænd at slippe for straf ved at gifte sig med offeret.

El-tog baner vej til hav og handel

Etiopien har bygget en 756 km lang elektrisk jernbane, der skal give landet bedre adgang til havet. Før tog turen to døgn i lastbil, nu tager det 12 timer.

Lidt godt giraf-nyt

Seneste optælling viser, at der er lidt flere vestafrikanske giraffer i Niger end sidste år. Der er dog stadig kun cirka 607 af denne slags giraffer tilbage i verden.