Kort Nyt – Asien

Nord- og Sydkorea fjerner landminer

De to lande på den koreanske halvø er begyndt at fjerne alle landminer på en del af den 250 km lange grænse. Minerne skal være fjernet inden for 20 dage.

Rohingya-flygtninge planter træer

Flygtninge har sammen med FN og lokale plantet mere end 45.000 træer i Bangladesh. Der skal plantes yderligere 36.500 træer i de kommende uger.

Bedre sanitet på indiske skoler

Selvom der stadig er skoler, der mangler, har næsten alle skoler i Indien nu en eller anden kombination af rent vand, toiletter og håndvaske.

Bangladesh udvider mangrovereservat

Reservatet, som førhen udgjorde 23% af verdens største mangroveskov Sundarbans, er blevet mere end fordoblet. Dermed udgør reservatet nu mere end 50% af skoven.

Afghanistan vaccinerer børn

Den afghanske regering er begyndt at vaccinere 13,8 millioner afghanske børn mod mæslinger. Det sker sammen med WHO og vaccinepartnerskabet Gavi.

Bedre mad til børn i Indonesien

Indonesien er i gang med at forbedre ernæringen for 48 millioner gravide og spædbørn. Bedre mad giver børn bedre sundhed og intelligens.

Megaby forbyder plasticposer

Den indiske megaby Mumbai har forbudt plasticposer for at hjælpe med at rydde op i skraldebunkerne på byens gader og strande.

Mere vand og sæbe i Afghanistan

Fem distrikter i det nordøstlige Afghanistan har haft succes med at indføre toiletter og lære folk at vaske hænder. Langt færre bliver nu syge.

Bedre beskyttelse af koralrev

Den franske stillehavsø Ny Kaledonien har besluttet at beskytte 28.000 kvadratkilometer af sine koralrev, der er nogle af verdens bedst bevarede.

New Zealand forbyder plasticposer

Som land nummer 15 i verden forbyder New Zealand nu engangsplasticposer. Det forventes at spare miljøet for 750 mio. poser om året fra 2019.

Nye tider for toiletter i Vietnam

I år 2000 var det over 17 procent af vietnameserne, der måtte forrette deres nødtørft i det fri. I dag er det under fire procent.

Samarbejde skal tage skraldet

Indonesien og Danmark er gået i gang med at samarbejde om at løse Indonesiens affaldsproblemer gennem bedre sortering, genanvendelse og ansvarlig forbrænding.