Kort Nyt – Danmark

Bæredygtig business

Den danske stat og pensionskasserne sætter 4 mia. i en verdensmålsfond for at investere i bæredygtige vindmøller, vandforsyning og landbrug i udviklingslandene.

Mindre mobning i sportsklubber

På fem år er andelen af mobbeofre i danske sportsklubber faldet fra 26,5 til 16,4 procent. Det skyldes både kampagner og at man taler åbent om problemet.

Verdensmestre i vindmøller

Danske vindmøller satte ny verdensrekord sidste år. Hele 43,4 procent af landets elforbrug blev dækket af møllernes strøm. Nummer to er Portugal med 24 procent.

Slut med cigaretter i Magasin

Magasin er stoppet med at sælge cigaretter, som det første supermarked i Nordeuropa. Over syv millioner mennesker dør på grund af rygning hvert år.

En god verden er en god investering

En ny kapitalforening vil kun investere i virksomheder, der gør verden bedre ved at være med til at opfylde Verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Kæmpefisk tilbage i dansk farvand

Den enorme blåfinnede tun er nu på vej tilbage i havet omkring Danmark, hvor den forsvandt i tresserne som følge af overfiskning.

Kæmpevindmølle sætter ny rekord

En dansk havvindmølle har sat ny verdensrekord for produktion af energi. På 24 timer lavede møllen nok strøm til at dække en amerikansk husholdning i 20 år.

Nyt håb for truet fugl i Grønland

Efter lang tids pres har det grønlandske selvstyre indført store begrænsninger i jagten på fuglearten lomvien, der er stærkt truet i Grønland.

Danmark hjælper u-lande effektivt

Ny undersøgelse viser, at udviklingslande opfatter Danmark som en af de bedste partnere til at give brugbare politiske råd og hjælp til at gennemføre reformer.

Danske skolebørn får ’verdenstime’

I denne uge lærer danske skoleelever om FN’s nye Verdensmål. Alle folkeskoler, efterskoler og ungdomsuddannelser i Danmark har modtaget undervisningsmateriale.

Flere danskere vil hjælpe u-landene

Ni ud af ti danskere mener, det er vigtigt at hjælpe udviklingslandene. Det er en stigning på 7 procentpoint siden 2014.