Kort Nyt – Europa

Italien vil droppe kul

Inden 2025 vil Italien stoppe med at bruge kul. En række andre lande har også meldt ud, at de vil afskaffe dette beskidte brændstof.

UK og USA slår ned på mikroplastik

Fra juli 2018 vil den britiske regering forbyde miljøskadelig mikroplast i produkter som tandpasta og sæbe. USA ventes at indføre et lignende forbud.

London sætter pris på ren luft

Bilister i ældre diesel-biler skal fremover betale næsten dobbelt så meget for at køre en tur ind i London. Det sker for at nedbringe luftforureningen.

Meget mere skov i Frankrig

Siden 1990 er Frankrigs skove i gennemsnit vokset med 100.000 hektar om året. Det betyder, at næsten en tredjedel af landet nu er dækket af træer.

Verdens største vindmøller i gang

De største vindmøller i verden er nu i gang ud for Englands kyst. Hver rotation af de 80 meter lange møllevinger forsyner en husholdning med energi i 29 timer.

Europæere vil hjælpe

Næsten ni ud af ti borgere i EU’s medlemsstater mener, at det er vigtigt at hjælpe mennesker i udviklingslandene.

Frankrig forbyder hval-avl

I Frankrig er det nu forbudt at avle nye hvaler i fangenskab til brug i shows. Samtidig skal de eksisterende cirkushvaler have større bassiner at leve i.

På vej mod minefrie Falklandsøer

Et hold af erfarne mineryddere fra Zimbabwe har nu ryddet mere end 7 mio. kvadratmeter for landminer på de forblæste britiske Falklandsøer.

Ikke flere landminer i Hviderusland

Hviderusland har nu skrottet de sidste af landets 3 millioner landminer. Dermed bliver landet nr. 159 i verden, der bliver fri for de lumske våben.

Smart ide mod trafik og forurening

I Barcelona tester de en ny metode til at gøre dele af byen næsten bilfri. Det gør luften renere og giver mulighed for at bruge vejene til andre formål.

Irland dropper kulsorte aktier

Af hensyn til klimaet har det irske parlament vedtaget, at landets strategiske investeringsfond skal sælge alle sine aktier i olie, kul og gas.

Hollandske tog kører på vindkraft

I Holland kører alle tog nu på 100 pct. vindkraft. Elektriciteten kommer blandt andet fra Skandinavien.