Kort Nyt – Europa

Færre plastikposer i britisk farvand

Ny forskning viser, at der nu er langt færre plastikposer i havet omkring UK i forhold til 2010. Briterne bruger færre plastikposer på grund af afgifter.

‘Nein danke’ til diesel-os

De tyske byer Stuttgart og Düsseldorf vil forbyde ældre dieselbiler for at gøre luftkvaliteten renere i byerne.

Sko lavet af tyggegummi

Flere steder i England er der nu særlige skraldespande til at genbruge folks tyggegummi. Da det består af plastik, kan det blive til for eksempel nye skosåler.

Gratis vand skal spare plastik

I England skal butikker, caféer og virksomheder inden 2021 tilbyde at fylde folks vandflasker gratis. Det kan spare mange millioner plastikflasker om året.

Skotland vil stoppe sugerør

Fra udgangen af 2019 skal det være slut med at producere og bruge plastiksugerør i Skotland. Det sker for at skåne især havmiljøet.

Flere læser gode nyheder

Den engelske avis The Guardian har fundet ud af, at 10 procent flere læser deres artikler, når de peger på løsninger, i stedet for kun at udpege problemer.

El-færge sparer penge og CO2

Norges første elektriske færge udleder ikke bare 95 % mindre CO2 - den er samtidig 80 procent billigere i drift. Yderligere 53 el-færger er blevet bestilt.

Mallorca og Ibiza stopper plastik

De Baleariske Øer vil forbyde brug af engangsplastik fra 2020. Det sker for at holde øernes strande og natur rene og samtidig tiltrække flere turister.

England dropper engangsplastikposer

I England er brugen af tynde engangsplastikposer faldet med 90 procent siden landet indførte en afgift i 2015. Samme ide overvejes nu for engangskaffekrus.

Italien vil droppe kul

Inden 2025 vil Italien stoppe med at bruge kul. En række andre lande har også meldt ud, at de vil afskaffe dette beskidte brændstof.

UK og USA slår ned på mikroplastik

Fra juli 2018 vil den britiske regering forbyde miljøskadelig mikroplast i produkter som tandpasta og sæbe. USA ventes at indføre et lignende forbud.

London sætter pris på ren luft

Bilister i ældre diesel-biler skal fremover betale næsten dobbelt så meget for at køre en tur ind i London. Det sker for at nedbringe luftforureningen.