Kort Nyt – Globalt

Unge vil gøre noget for andre

To ud af tre unge mener, at det er vigtigt at gøre noget godt for samfundet, i stedet for kun at fokusere på egne interesser, viser undersøgelse i 20 lande.

Mobilt internet når frem til flere

I de mindst udviklede lande er prisen for mobilt bredbånd halveret siden 2013. Det giver flere adgang til større viden og udsyn.

Unge i udviklingslande går online

I verdens fattigste lande er næsten hver tredje ung nu på internettet. Det åbner nye muligheder for job og uddannelse.

Mere ligestilling i FN

For første gang er der nu lige mange mænd og kvinder i FN’s topledelse.

Unge tager verden mere alvorligt

Unge eksperter under 30 år tog verdens problemer mere alvorligt end deres ældre kolleger, da de skulle vurdere en række globale trusler i en ny rapport.

De fleste er demokrater

Selvom mange er utilfredse med deres lands politiske system, mener tre ud af fire stadig, at demokrati er en god styreform, viser undersøgelse fra 38 lande.

Enighed om hav uden plastik

Verdens lande er nu blevet enige om, at plastikforureningen af havet skal stoppes. Men det er endnu ikke bestemt, hvordan det skal ske i praksis.

Udviklingslande fordobler solenergi

Sidste år fordoblede 14 lande deres produktion af solenergi, viser ny rapport. Landene omfatter blandt andet Kina, Brasilien, Mexico og Pakistan.

Grænseoverskridende dyrebeskyttelse

129 lande er blevet enige om at samarbejde for at beskytte 33 dyrearter bedre. Det gælder dyr, der strejfer om, blandt andet hvalhajer, giraffer og leoparder.

Venskab på tværs af religion

2 ud af 3 unge har nære venner, der har en anden religion end deres egen, viser stor undersøgelse i 20 lande.

Overbefolkningen standser

I tresserne steg verdens befolkning med 2% om året, men i dag er tilvæksten faldet til lidt over 1%, og falder stadig, selvom nogle lande stadig får mange børn.

Succes for superfisk

En non profit-organisation har brugt 30 år på at fremavle en variant af fisken tilapia, der vokser 85 % hurtigere og dermed giver flere mennesker mad på bordet.