Kort Nyt – Globalt

Danmark næstbedst til verdensmålene

Danmark har igen fået en andenplads på listen over lande, der bidrager mest til at gennemføre Verdensmålene. Sverige blev nummer et.

Mængderabat på hiv-medicin

En ny fælles indkøbsaftale med Den Globale Fond skal sikre livsvigtig hiv-medicin til millioner af mennesker, med en rabat på i alt 324 mio. dollars.

Stærkere love mod vold

Siden 2014 har 52 lande styrket deres lovgivning for at beskytte piger og kvinder bedre mod vold.

Ny metode mod myg giver resultater

Det er lykkedes australske forskere at nedbringe antallet af de myg, der spreder zika-virus, med 80 procent i et område. Det skete ved at sprede sterile hanmyg.

Mini-ubåd gav mere naturbeskyttelse

Greenpeace har sendt en lille rød ubåd ned for at dokumentere dyrelivet omkring Antarktis. Det har ført til, at den unikke natur er blevet fredet fire steder.

En tryggere start på livet

I dag får op mod 80 procent af verdens kvinder professionel hjælp under fødslen, mod 62 procent i 2005. Det betyder, at flere kvinder overlever fødslen.

Slum på retur

Siden 2000 er andelen af verdens byboere, der bor i slumområder, faldet fra næsten 30% til 23%. Antallet af slumbeboere er dog vokset pga. befolkningstilvækst.

Veje giver landsbyer nye muligheder

I 2017 byggede og istandsatte FN's Fødevareprogram 17.000 km landeveje og bjergstier verden over. Det forbedrer landsbyers muligheder for adgang til mad.

Mæslinger snart en sjælden sygdom

Efter 20 års store fald er der nu på verdensplan under 100.000 årlige tilfælde af den farlige børnesygdom mæslinger. Det skyldes massive vaccinationskampagner.

Verden vil af med farligt fedt

WHO opfordrer nu alle lande til at følge Danmarks eksempel og droppe transfedtsyrer i fødevarer. Det vil kunne redde over en halv million liv om året.

Unge vil gøre noget for andre

To ud af tre unge mener, at det er vigtigt at gøre noget godt for samfundet, i stedet for kun at fokusere på egne interesser, viser undersøgelse i 20 lande.

Mobilt internet når frem til flere

I de mindst udviklede lande er prisen for mobilt bredbånd halveret siden 2013. Det giver flere adgang til større viden og udsyn.