Kort Nyt – Globalt

En tryggere start på livet

I dag får op mod 80 procent af verdens kvinder professionel hjælp under fødslen, mod 62 procent i 2005. Det betyder, at flere kvinder overlever fødslen.

Slum på retur

Siden 2000 er andelen af verdens byboere, der bor i slumområder, faldet fra næsten 30% til 23%. Antallet af slumbeboere er dog vokset pga. befolkningstilvækst.

Veje giver landsbyer nye muligheder

I 2017 byggede og istandsatte FN's Fødevareprogram 17.000 km landeveje og bjergstier verden over. Det forbedrer landsbyers muligheder for adgang til mad.

Mæslinger snart en sjælden sygdom

Efter 20 års store fald er der nu på verdensplan under 100.000 årlige tilfælde af den farlige børnesygdom mæslinger. Det skyldes massive vaccinationskampagner.

Verden vil af med farligt fedt

WHO opfordrer nu alle lande til at følge Danmarks eksempel og droppe transfedtsyrer i fødevarer. Det vil kunne redde over en halv million liv om året.

Unge vil gøre noget for andre

To ud af tre unge mener, at det er vigtigt at gøre noget godt for samfundet, i stedet for kun at fokusere på egne interesser, viser undersøgelse i 20 lande.

Mobilt internet når frem til flere

I de mindst udviklede lande er prisen for mobilt bredbånd halveret siden 2013. Det giver flere adgang til større viden og udsyn.

Unge i udviklingslande går online

I verdens fattigste lande er næsten hver tredje ung nu på internettet. Det åbner nye muligheder for job og uddannelse.

Mere ligestilling i FN

For første gang er der nu lige mange mænd og kvinder i FN’s topledelse.

Unge tager verden mere alvorligt

Unge eksperter under 30 år tog verdens problemer mere alvorligt end deres ældre kolleger, da de skulle vurdere en række globale trusler i en ny rapport.

De fleste er demokrater

Selvom mange er utilfredse med deres lands politiske system, mener tre ud af fire stadig, at demokrati er en god styreform, viser undersøgelse fra 38 lande.

Enighed om hav uden plastik

Verdens lande er nu blevet enige om, at plastikforureningen af havet skal stoppes. Men det er endnu ikke bestemt, hvordan det skal ske i praksis.