Kort Nyt – Globalt

Rekordmange bor i demokrati

Trods mange problemer lever flere mennesker nu i demokratiske lande end nogensinde før. Det skyldes især mere demokrati i Asien og Afrika.

Læs mere fra verden

Læs mere om globale fremskridt og løsninger på www.verdensbedstenyheder.dk

Flere får lys over land

Antallet af mennesker i verden, der ikke har adgang til elektricitet, faldt sidste år fra 1.000 millioner til 860 millioner. Det skyldes især fremgang i Indien.

Verden er blevet mere LGBT-tolerant

De seneste ti år er verden generelt blevet betydeligt mere tolerant overfor seksuelle minoriteter, viser meningsmåling i 167 lande.

Flere sikre steder at sætte fødderne

Siden 2014 har verdens lande ryddet cirka 800 kvadratkilometer for landminer.

Stort fald i kulforbrug

Verdens forbrug af kul er faldet med 3 procent i år, viser fremskrivninger. Faldet svarer til det samlede kulforbrug i Spanien, Tyskland og Storbritannien.

Insulin skal blive billigere

WHO vil nu teste og godkende kopimedicin mod diabetes for at få prisen ned, så flere mennesker i især udviklingslande kan få adgang til behandling.

Halv pris på sol og vind

Prisen på vindkraft er halveret siden 2010. I samme periode er solenergi blevet 85 procent billigere.

Langt flere har nu egen bankkonto

Siden 2011 har 1,2 milliarder flere mennesker i verden fået egen bankkonto. Det giver blandt andet mulighed for at spare op og bedre modstå kriser.

Børneægteskaber forhindret

Der er forhindret 25 millioner børneægteskaber de sidste ti år. Det skyldes bedre uddannelsesmuligheder og større politisk indsats.

Flere børn får bedre mad

Siden 1990 er antallet af børn, der bliver bremset i deres vækst på grund af dårlig ernæring, faldet fra 253 millioner til 149 millioner.

Gennembrud for levertransplantation

En ny metode gør det muligt at nedkøle organer til lavere temperaturer, hvilket gør, at en lever til transplantation kan holde sig frisk tre gange længere.