Kort Nyt – Latinamerika

Mexico bygger kæmpe solcelleanlæg

Anlægget bliver det største i Latinamerika med sine 2,3 millioner paneler. Det forventes at forsyne 1,3 millioner hjem med elektricitet fra begyndelsen af 2019.

Kvinder lægger pres på præsident

Efter pres fra kvinderettighedsgrupper er Costa Ricas præsident gået med til at gøre mere for at nedbringe volden mod landets kvinder.

Chile forbyder plastikposer

Chile er på vej med en ny lov som vil forbyde salg af plastikposer i hele landet. Forbuddet skal træde i kraft næste år.

Regnskov får ret til at leve

Amazonas i Colombia får de samme rettigheder som borgere i landet, og det forpligter staten til at beskytte regnskoven, der er under stigende pres i landet.

Flere jaguarer i Mexico

Nye tal viser, at der i dag er 20 procent flere jaguarer i Mexico end for kun otte år siden. Det skyldes en målrettet indsats fra landets nationalparker.

Slut med malaria i Paraguay

Som det første sydamerikanske land i 45 år har Paraguay fået bugt med malaria. Det er bl.a. lykkedes via forbedring af sundhedsvæsenet og forebyggende arbejde.

Brasilien beskytter store havområder

Den brasilianske regering har oprettet to nye enorme beskyttede havområder, hvor truede dyrearter som havskildpadder, hajer og hvaler skal kunne leve i fred.

Samarbejde gav ret til jord

Danmarks samarbejde med Bolivia har blandt andet hjulpet tusinder af oprindelige folk til at få rettighederne til deres egen jord, viser ny evalueringsrapport.

Mange nye naturparker i Chile

Chile har oprettet fem nye nationalparker og udvider tre eksisterende. De nye fredede områder omfatter i alt over 40.000 km2 – næsten som størrelsen af Danmark.

Brasilien planter ny regnskov

Verdens største genplantningsprojekt skal plante 73 millioner nye træer i Brasilien inden 2023. Landet ønsker at genplante 12 millioner hektar inden 2030.

Mellemamerika mod børneægteskab

Flere latinamerikanske lande har forbudt børneægteskaber, heriblandt Honduras og Guatemala. Indtil 2012 blev 29 procent af latinaerne gift for tidligt.

Havet omkring Påskeøen fredet

Chile har etableret et nyt mega-havreservat omkring Påskeøen. Det skal beskytte områdets rige dyreliv, herunder 27 truede havdyrsarter, mod kommercielt fiskeri.