Kort Nyt – Latinamerika

Plastikforbud i Guatemala

Guatemala har meldt ud, at de vil forbyde plastikposer og en række engangsprodukter af plastik for at beskytte miljøet bedre.

Grønt overskud i Costa Rica

Costa Rica producerede i maj mere grøn energi end nogensinde før, og har derfor eksporteret den overskydende grønne strøm til andre centralamerikanske lande.

Costa Ricas regnskove fordoblet

Siden 1983 har Costa Rica mere end fordoblet arealet af sine regnskove. Halvdelen af landets økonomi er i dag baseret på turisme.

Endnu to lande fri for malaria

Det er nu lykkedes Argentina og Algeriet at blive officielt malariafri. Anerkendelsen kommer efter flere år uden nye tilfælde af sygdommen.

Belize tredobler fredede havområder

Det lille mellemamerikanske land Belize tredobler størrelsen af sine fredede havområder. Udvidelsen begrænser fiskeri og beskytter koralrev.

Bedre luft i mange byer

I over halvdelen af byerne i Europa og Nord- og Sydamerika faldt luftforureningen mellem 2010 og 2016, viser nyere tal.

Costa Rica skruer op for skoven

Regnskovslandet Costa Rica vil forøge andelen af skov fra 52 pct. i dag til 60 pct. i 2050. Samtidig vil landet være CO2-neutralt.

Jaguarens fremtid skal sikres

En række lande og organisationer er blevet enige om at arbejde sammen for at beskytte jaguaren bedre. Blandt andet skal der oprettes 30 forbundne naturområder.

Mexico bygger kæmpe solcelleanlæg

Anlægget bliver det største i Latinamerika med sine 2,3 millioner paneler. Det forventes at forsyne 1,3 millioner hjem med elektricitet fra begyndelsen af 2019.

Kvinder lægger pres på præsident

Efter pres fra kvinderettighedsgrupper er Costa Ricas præsident gået med til at gøre mere for at nedbringe volden mod landets kvinder.

Chile forbyder plastikposer

Chile er på vej med en ny lov som vil forbyde salg af plastikposer i hele landet. Forbuddet skal træde i kraft næste år.

Regnskov får ret til at leve

Amazonas i Colombia får de samme rettigheder som borgere i landet, og det forpligter staten til at beskytte regnskoven, der er under stigende pres i landet.