Kort Nyt – Nordamerika

Vigtig lov om vedvarende energi

Californien har vedtaget en lov om, at al elektricitet skal komme fra vedvarende kilder inden 2045. Den amerikanske delstat er den femtestørste økonomi i verden.

Pige stopper forurening

I Canada er det lykkedes en 11-årig pige at stoppe forureningen af en flod. Stella Bowles dokumenterede, at 600 private kloakker løb direkte ud i LaHave-floden.

Hawaii forbyder skadelig solcreme

Den amerikanske delstat Hawaii vil nu forbyde solcreme, der indeholder stofferne oxybenzon og octinoxat. Forbuddet skyldes, at stofferne skader koralrev.

Gennembrud mod malaria

En ny type medicin mod malaria er blevet godkendt i USA. Stoffet renser kroppen for malariaparasitter langt hurtigere end nuværende midler.

Mere grøn energi i Californien

Californiens udslip af CO2 var lavere i 2016 end i 1990, på trods af en større befolkning og økonomisk vækst. Det skyldes politiske krav til grøn energi.

Lov kræver solceller på alle huse

Californien sætter solpaneler på alle nye huse. Selvom husene bliver dyrere, vil en familie i gennemsnit spare 80 dollar om måneden på aircondition og el.

Godt øje til bycykler i USA

Amerikanerne tog 35 millioner ture på bycykler i 2017. Det er 25 procent flere end året før. Der er nu over 100 forskellige bycykel-systemer i USA.

Bæredygtigt boom i USA

I USA er andelen af formuer, der forvaltes efter bæredygtige principper, fjortendoblet siden 1995.

Amerikanske byer holder klimaløfte

367 amerikanske borgmestre er blevet enige om, at deres byer fortsat vil følge den internationale klimaaftale fra Paris, selvom USA’s regering melder sig ud.

Oddere tilbage i havet

For hundrede år siden dræbte pelsjægere næsten alle havoddere langs Californiens kyst. Men takket være bedre beskyttelse er bestanden nu steget til 125.000.

New York forbyder børneægteskaber

Staten New York har hævet aldersgrænsen for ægteskab fra 14 til 18 år. 27 amerikanske stater har stadig ingen minimumsgrænse for ægteskab.

Amerikanere støtter klimaaftale

Syv ud af ti amerikanske stemmeberettigede mener, at USA skal leve op til klimaaftalen fra Paris. Kun 13 procent mener, USA ikke skal leve op til aftalen.