Kort Nyt – Nordamerika

Amerikanske byer holder klimaløfte

367 amerikanske borgmestre er blevet enige om, at deres byer fortsat vil følge den internationale klimaaftale fra Paris, selvom USA’s regering melder sig ud.

Oddere tilbage i havet

For hundrede år siden dræbte pelsjægere næsten alle havoddere langs Californiens kyst. Men takket være bedre beskyttelse er bestanden nu steget til 125.000.

New York forbyder børneægteskaber

Staten New York har hævet aldersgrænsen for ægteskab fra 14 til 18 år. 27 amerikanske stater har stadig ingen minimumsgrænse for ægteskab.

Amerikanere støtter klimaaftale

Syv ud af ti amerikanske stemmeberettigede mener, at USA skal leve op til klimaaftalen fra Paris. Kun 13 procent mener, USA ikke skal leve op til aftalen.

Klistermærke sparer tonsvis af pap

Firmaet Cisco har sparet tusinder af store papæsker ved at reparere æskerne med et lille klistermærke, i stedet for at smide ridset emballage ud.

Amerikanske byer vil være grønne

25 amerikanske byer har nu vedtaget mål for at overgå til 100 procent vedvarende energi, heriblandt storbyerne San Diego, Salt Lake City og Madison.

Solen skaber jobs i USA

I USA er der nu 374.000 arbejdspladser inden for solenergi.

Bisonokser vender tilbage i Canada

Canada har udsat 16 bisonokser i landets ældste nationalpark. Der var engang 30 millioner bisoner i Canada, men de blev næsten udryddet for 100 år siden.

Fremgang for den truede søko

Antallet af søkøer i Florida er femdoblet siden 1991. Det skyldes blandt andet bedre beskyttelse mod, at de sindige dyr bliver ramt af speedbåde.

Bedre beskyttelse af brumbasser

For første gang har USA fredet en art af humlebier. Det sker for at redde de truede bier, som spiller en vigtig rolle både i naturen og i landbruget.