Kort Nyt

Mellemamerika mod børneægteskab

Flere latinamerikanske lande har forbudt børneægteskaber, heriblandt Honduras og Guatemala. Indtil 2012 blev 29 procent af latinaerne gift for tidligt.

Renere luft til kinesisk kæmpe-by

Alle busser i den kinesiske by Shenzhen skal være elektriske fra udgangen af dette år. Det skal gøre luften renere for byens 11,9 millioner indbyggere.

Bedre regeringer i afrikanske lande

Selvom udviklingen ofte går langsomt, bor omkring 60 procent af mennesker i Afrika nu i lande med bedre regeringsførelse end for ti år siden.

Bedre liv for Kenyas kvinder

Over halvdelen af de kenyanske kvinder mener, at de nu bliver behandlet bedre og har mere lige muligheder end for et par år siden, viser spørgeundersøgelse.

Amerikanske byer holder klimaløfte

367 amerikanske borgmestre er blevet enige om, at deres byer fortsat vil følge den internationale klimaaftale fra Paris, selvom USA’s regering melder sig ud.

Færre vil på dårlig elefantridetur

Opbakningen til at bruge elefanter som ridedyr for turister er faldet med ni procent på tre år. Elefanterne bliver ofte holdt under meget dårlige forhold.

Skolemad af ’grimgode’ grøntsager

I Kenya har WFP lavet skolemad til 2200 elever i 75 dage ved at bruge mindre pæne grøntsager, som importører i EU ikke ønsker. Projektet skal måske skaleres op.

Grænseoverskridende dyrebeskyttelse

129 lande er blevet enige om at samarbejde for at beskytte 33 dyrearter bedre. Det gælder dyr, der strejfer om, blandt andet hvalhajer, giraffer og leoparder.

UK og USA slår ned på mikroplastik

Fra juli 2018 vil den britiske regering forbyde miljøskadelig mikroplast i produkter som tandpasta og sæbe. USA ventes at indføre et lignende forbud.

Afrikanske lande dropper roaming

En gruppe af 15 vestafrikanske lande har besluttet at droppe roaming-afgiften på mobilen fra 2018. Det gavner blandt andet fattige, der arbejder i et naboland.

London sætter pris på ren luft

Bilister i ældre diesel-biler skal fremover betale næsten dobbelt så meget for at køre en tur ind i London. Det sker for at nedbringe luftforureningen.

Polio næsten udryddet

I 2017 har der indtil videre kun været 12 tilfælde af den lammende børnesygdom polio i verdens lande. Sygdommen er tæt på at blive udryddet helt.