Kort Nyt

Stort fald i kulforbrug

Verdens forbrug af kul er faldet med 3 procent i år, viser fremskrivninger. Faldet svarer til det samlede kulforbrug i Spanien, Tyskland og Storbritannien.

Skolepiger bekæmper tuberkulose

Siden 2016 har en organisering af pakistanske skolepiger bidraget til at diagnosticere over en million tuberkulosesmittede og videresendt dem til behandling.

Rekordlav rygning i USA

Færre end hver syvende amerikaner ryger nu cigaretter. Det er den laveste andel i 50 år.

Truet krokodille lægger nye æg

Udklækningen af 100 unger giver nyt håb for den kritisk truede gharial-krokodille. Hvert æg tæller, da der kun findes ca. 1000 af de voksne krokodiller.

Verdens mindste hjort findes stadig

Man troede, at den vietnamesiske dværghjort var uddød, men efter 30 år har man igen observeret den i Vietnams skove. Hjorten er på størrelse med en lille kat.

Insulin skal blive billigere

WHO vil nu teste og godkende kopimedicin mod diabetes for at få prisen ned, så flere mennesker i især udviklingslande kan få adgang til behandling.

Grøn strøm overhaler kul i Europa

2019 er på vej til at blive året, hvor Europa for første gang producerer mere strøm fra vind og sol end fra kul.

Flere gorillaer i disen

For ti år siden var der kun 680 bjerggorillaer tilbage i verden, men takket være intensiv indsats for at beskytte dem er bestanden nu steget til over 1000.

Bedre styr på fiskeriet i Thailand

EU har trukket et ’gult kort’ til Thailand tilbage, efter landet har slået ned på ulovligt fiskeri og de dårlige forhold for fiskerne, der blev afsløret i 2015.

Australien kørte på halv grøn kraft

For første gang har Australien kørt på mere end 50 procent grøn energi i et stykke tid. Det forventes at ske oftere og oftere fremover.

Truet delfin på vej frem

Den truede Irrawaddy-floddelfin klarer sig nu bedre i Cambodia. Bestanden er steget fra 80 til 92 delfiner siden 2015.

Indien planter millioner af træer

I august plantede Indien 220 millioner træer på en enkelt dag. Det skete som led i en plan om at forbedre miljøet og bekæmpe klimaforandringer.