Kort Nyt

Slut med malaria i Paraguay

Som det første sydamerikanske land i 45 år har Paraguay fået bugt med malaria. Det er bl.a. lykkedes via forbedring af sundhedsvæsenet og forebyggende arbejde.

Bæredygtig business

Den danske stat og pensionskasserne sætter 4 mia. i en verdensmålsfond for at investere i bæredygtige vindmøller, vandforsyning og landbrug i udviklingslandene.

Bedre mad til børn i Østasien

I Østasien og Stillehavsområdet er antallet af underernærede børn under 5 år faldet fra knap 75 millioner i 1990 til cirka 20 millioner i dag.

Friskere luft i Madrid

Fra november vil Madrid forbyde biler, som ikke tilhører folk der bor i byens centrum, at færdes i området. Overtrædelse af loven giver en bøde på 90 euro.

Rent drikkevand til tuneserne

I Tunesien kan flere nu slukke tørsten i rent vand. Siden år 2000 er andelen af indbyggere med adgang til rent vand gået fra 37 % til knap 93 %.

Mindre plastik i Sydindien

Den indiske delstat Tamil Nadu vil stoppe salget af en lang række plastprodukter fra start 2019. Det sker for at bekæmpe plastikforurening.

Længere liv i Bangladesh

I Bangladesh lever folk nu 15 år længere end i 1990, og samtidig får de kun halvt så mange børn. Det forventes at kunne bremse landets overbefolkning.

EU tager kampen op mod plastik

EU-Kommissionen foreslår at forbyde en række engangsprodukter af plastik. Engangsplastik udgør i dag halvdelen af alt affald i havet.

Lassafeber inddæmmet i Nigeria

Nigeria har sat en stopper for den livstruende lassafeber. Det hidtil værste udbrud af feberen har ramt flere end 450 mennesker i Nigeria siden december 2016.

Mindre mobning i sportsklubber

På fem år er andelen af mobbeofre i danske sportsklubber faldet fra 26,5 til 16,4 procent. Det skyldes både kampagner og at man taler åbent om problemet.

Lov kræver solceller på alle huse

Californien sætter solpaneler på alle nye huse. Selvom husene bliver dyrere, vil en familie i gennemsnit spare 80 dollar om måneden på aircondition og el.

Mere ligestilling i Saudi-Arabien

Kvinders nye ret til at køre bil i Saudi-Arabien puster liv i landets ligestillingsdebat. 15.000 kvinder har skrevet under på, at de kræver flere rettigheder.