FN-bygningen i New York med Verdensmål projekteret på

Verdensmålene er verdens største plan

I september 2015 skrev alle verdens 193 statsoverhoveder under på Verdensmålene. Det er 17 kæmpe mål, der danner rammen for hele verdens udvikling frem til år 2030. Det er verdens største og mest ambitiøse plan nogensinde.

Vores verden udvikler sig hele tiden. Der kommer flere mennesker, nye opfindelser afløser gamle teknologier, der bliver indgået fred, og der opstår nye konflikter. Der sker uendelig meget hele tiden, men i det store og hele går verdens udvikling den rette vej. Det kan man se, når man sammenligner nutiden med verdens tilstand for bare 30 år siden. Der er meget mindre sult, fattigdom og sygdom. Mange flere børn kommer i skole, og piger er blevet mere ligestillet med drenge verden over.

Det betyder ikke, at der ikke er store udfordringer og akutte problemer – eller at problemerne løser sig selv. Men netop derfor gik hele verden sammen om Verdensmålene. På den måde fik alle verdens lande en enorm plan for, hvordan man kan styre udviklingen, så vi kan løse verdens største problemer.

Vi skal gøre en ende på ekstrem fattigdom og sult på globalt plan, mindske ulighed, og bekæmpe klimaforandringer. Kort sagt skal vi alle kunne leve et godt liv nu og samtidig give verden videre i ordentlig stand til vores børn.

Herunder kan du se de 17 Verdensmål. De er meget forskellige, for de dækker over alle aspekter af verdens udvikling. Måske kender du Verdensmålene i forvejen og har allerede et favoritmål? Ellers kan du læse om de mål, der handler om de emner, du interesserer dig for. Hvert mål har sin egen underside, og i bunden af hver underside finder du masser af artikler, der handler om netop det Verdensmål.

Læs mere

Verdensmål 1: Afskaf Fattigdom

Læs mere

Verdensmål 2: Stop Sult

Læs mere

Verdensmål 3: Sundhed og Trivsel

Læs mere

Verdensmål 4: Kvalitetsuddannelse

Læs mere

Verdensmål 5: Ligestilling mellem Kønnene

Læs mere

Verdensmål 6: Rent Vand og Sanitet

Læs mere

Verdensmål 7: Bæredygtig Energi

Læs mere

Verdensmål 8: Anstændige Jobs og Økonomisk Vækst

Læs mere

Verdensmål 9: Industri, Innovation og Infrastruktur

Læs mere

Læs mere

Verdensmål 11: Bæredygtige Byer og Lokalsamfund

Læs mere

Verdensmål 12: Ansvarligt Forbrug og Produktion

Læs mere

Verdensmål 13: Klimaindsats

Læs mere

Verdensmål 14: Livet i Havet

Læs mere

Verdensmål 15: Livet på Land

Læs mere

Verdensmål 16: Fred, Retfærdighed og Stærke Institutioner

Læs mere

Verdensmål 17: Partnerskaber for Handling

Læs mere

Verdensmål for bæredygtig udviklingVerdensmål for bæredygtig udvikling