Amnesty International

Menneskerettighederne er under pres og udfordringerne er store – men vi når hvert år afgørende resultater. Derfor er vi også med i Verdens Bedste Nyheder. Fordi vi gerne fejrer andres og egne sejre i kampen for en mere fri og retfærdig verden – og fordi at håb skal overskygge frygt

Amnesty International

Amnesty International er en global bevægelse, der kæmper for frihed, retfærdighed og værdighed. Amnestys vision er en verden, hvor hvert eneste menneske nyder alle de menneskerettigheder, som er nedfældet i Verdenserklæringen om Menneskerettigheder og de internationale menneskerettighedskonventioner.

Amnesty International og Verdensmålene

Netop erklæringen og konventionerne er afgørende for, at Verdensmålene kan realiseres. De fleste af målene afspejler nemlig en eller flere menneskerettigheder – og omvendt vil du kunne finde det lovmæssige grundlag for mange af målene i de bindende konventioner. Det gælder for eksempel målet om ligestilling mellem kønnene eller målet om fred, retfærdighed og stærke institutioner.

Amnesty International og Verdens Bedste Nyheder

Amnesty bidrager til Verdens Bedste Nyheder ved at pitche historier om fremskridt for menneskerettighederne verden over.

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 5: Ligestilling mellem Kønnene

Læs mere

Verdensmål 16: Fred, Retfærdighed og Stærke Institutioner

Del

Relaterede Nyheder