Caritas

”Det er vigtigt at fortælle danskerne, at der sker fremskridt i kampen mod global fattigdom. Folk skal vide, at hjælpen faktisk gør en forskel. Uden folkelig opbakning er det svært for internationale organisationer, regeringer og NGO´er at legitimere den store indsats, de hvert år gør for verdens fattigste. Det gælder ikke mindst økonomisk, hvor den danske udviklingsbistand ligger blandt verdens højeste.”

Jann Sjursen, generalsekretær

Caritas blev stiftet i 1947 og har baggrund i den romersk-katolske kirke. Caritas er medlem af det globale netværk Caritas Internationalis, som arbejder med udvikling, katastrofe og fortalerarbejde i over 200 lande og territorier.

Internationalt arbejder Caritas med udvikling og nødhjælp. I Danmark støtter Caritas sociale projekter. Det langsigtede udviklingssamarbejde har fokus på sult og fattigdomsbekæmpelse i landområderne i Afrika, Asien og Sydamerika gennem fortalerskab og en bæredygtig udvikling af småbønders landbrugsproduktion.

Caritas har deltaget i Verdens Bedste Nyheder siden 2010. Kampagnen skaber en unik platform for øget folkelig forankring, oplysning og omtale, ligesom kampagnesamarbejdet formår at skabe en positiv bevidsthed hos danskerne om nytten af dansk ulandsbistand. Konkret har kampagnen givet os nye rammer, hvor indenfor vi kan kommunikere om resultaterne af vores udviklingsindsats og engagere frivillige.

Del

Relaterede Nyheder