Cykler til Senegal

Vi ønsker at gøre en forskel, men også at lære af vores partner og deres kultur. Derfor er at vores forening baseret på venskab og ikke på bistand og hjælp. Venskab er også et nøgleord internt i foreningen, ligesom det at have det sjovt sammen, så vi gør meget ud af at støtte hinanden og skabe en rar og uhøjtidelig stemning i alt, hvad vi foretager os.

Cykler til Senegal

Cykler til Senegal har siden 1996 samarbejdet med den senegalesiske bondeorganisation COLUFIFA. Vi har gennem alle årene haft mange små og store projekter, der har støttet dem i deres målsætning om at udrydde sulten og at der også skal ske udvikling i landområderne. COLUFIFAs medlemmer er organiseret i 16 unioner af landsbyer i det sydlige Senegal og i Gambia.
Vi arbejder med organisationsudvikling, landbrug, gartneri, fortalervirksomhed, alfabetisering, oplysning for at forebygge malaria, ernæring, bedre dyrkningsmetoder i forhold til klimaforandringer.

Cykler til Senegal og Verdens Bedste Nyheder

Vi mener at det er vigtigt at fortælle om de gode historier, som vi hele tiden oplever, fordi det er med til at bevare troen på, at det også er alle de små ting, som vi alle kan være med til at gøre, som kan betyde en forskel.

Vi deltager i Verdens Bedste Morgen, og vi laver en del oplysningsarbejde i Danmark, hvor vi tager udgangspunkt i de gode historier, som vi kan fortælle om fra vores arbejde med vores samarbejdspartner.

 

Del

Verdensmål 1 og 2

Formålet med det udviklingsarbejde, som vi laver med vores samarbejdspartner, er at skabe mulighed for arbejdspladser og for at medlemmerne dyrke flere afgrøder og at husdyrene overlever og at de på den måde kan få en indtægt ved at sælge de produkter, som de ikke selv behøver. Det er et skridt på vejen ud af fattigdommen. Det betyder også, at færre må sulte i tørke perioderne.

Verdensmål 3

Malaria kampagner er med til at oplyse om, hvordan man bedst kan beskytte sig mod malaria, og det betyder virkelig meget, hvis man kan undgå, at alt for mange mennesker får sygdommen.
Vi har lige nu et projekt, der er rettet mod undervisning og oplysning om ernæring.

Verdensmål 5

Vi støtter vores samarbejdspartners mål om at der altid skal være både mænd og kvinder, der skal vælges til bestyrelser, arbejdspladser. Hver landsby har både en mandlig og en kvindelig præsident.

Relaterede Nyheder