Dansk – Indisk Børnehjælp

I et samfund, der traditionelt er patriarkalsk med færre rettigheder til piger og kvinder end deres tilsvarende drenge og mænd har Dansk - Indisk Børnehjælp siden 1998 arbejdet for at sikre ligestilling, uddannelse og forbedrede vilkår. Det startede med et børnehjem for udsatte piger og udviklede sig gradvist til at omfatte lokale pigers skolegang, rentefrie lån til kvinder, pasning af familiens yngste samt oplysnings- og bæredygtighedsindsatser.

Tine Elisabeth Larsen, Formand Dansk - Indisk Børnehjælp

Verdens Bedste Nyheder

Dansk – Indisk Børnehjælp deltager i Verdens Bedste Nyheder fordi vi elsker tanken om at uddele positive nyheder, at give noget tilbage til danskerne som tak for opbakningen til det humanitære arbejde og samtidig tilbringe en dejlig morgen sammen.

Verdensmålene

Dansk – Indisk Børnehjælp samarbejder med en række indiske partnere om at styrke piger og kvinder i det indiske samfund via børnepasning, skolegang, uddannelse og egen virksomhed. På den måde rammer vi Verdensmål 4 og 5.
Derudover arbejder vi med Verdensmål 1, 3, 10 og 12 igennem vores partnerskaber, der har fokus på oplysningsarbejde i forhold til ligestilling, sundhed og bæredygtighed, ligesom en række partnere går foran mht. økologiske dyrkningsmetoder og brug af solceller til at sikre strømforsyningen, hvorfor vi også dækker Verdensmål nr. 7 og 13. Alt i alt ser vi vores samlede arbejde som værende med til at kæmpe for fred og retfærdighed, altså Verdensmål nr. 16, og vi har stærkt fokus på Verdensmål nr. 17 – partnerskab for handling.

 

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 1: Afskaf Fattigdom

Læs mere

Verdensmål 3: Sundhed og Trivsel

Læs mere

Verdensmål 4: Kvalitetsuddannelse

Læs mere

Verdensmål 5: Ligestilling mellem Kønnene

Læs mere

Verdensmål 7: Bæredygtig Energi

Læs mere

Læs mere

Verdensmål 12: Ansvarligt Forbrug og Produktion

Læs mere

Verdensmål 13: Klimaindsats

Læs mere

Verdensmål 16: Fred, Retfærdighed og Stærke Institutioner

Læs mere

Verdensmål 17: Partnerskaber for Handling

Del

Relaterede Nyheder