Fairtrade Mærket

Selvom medierne flyder over af nyheder om krig og elendighed, sker der også fremskridt i nogle af verdens fattigste lande. Der er masser af gode historier at fortælle, og derfor er det fantastisk, at Verdens Bedste Nyheder eksisterer og er med til at formidle den type historier, som det ellers kan være vanskeligt at få fortalt.

Jonas Giersing, Direktør i Fairtrade

Fairtrade er en international mærkningsordning. Målet er gennem handel at forbedre arbejds- og levevilkårene for bønder og arbejdere i Afrika, Asien, Syd- og Mellemamerika. Fairtrade skåner desuden miljøet i produktionen. I dag er over 1,6 millioner bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande del af Fairtrade-systemet. I Danmark er der over 1.400 produkter, der bærer Fairtrade-mærket, og 90 procent af danskerne kender mærket.

Fairtrade og Verdensmålene

Ved at vælge Fairtrade-varer, når du handler, er du med til at forandre verden. Et indkøb ad gangen. Desuden påvirker du de fleste af Verdensmålene, hver gang du køber Fairtrade. Det gælder i særlig høj grad Verdensmål 1 om at afskaffe fattigdom, Verdensmål 10 om opnå ligestilling, Verdensmål 8 om at skabe anstændige jobs og økonomisk vækst, Verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion samt Verdensmål 13 om at bekæmpe klimaforandringerne.

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 1: Afskaf Fattigdom

Læs mere

Verdensmål 8: Anstændige Jobs og Økonomisk Vækst

Læs mere

Læs mere

Verdensmål 12: Ansvarligt Forbrug og Produktion

Læs mere

Verdensmål 13: Klimaindsats
Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Del

Hos Fairtrade orienterer vi altid på vores facebook side om vores egne aktiviteter og deler også opslag fra Verdens Bedste Nyheder. På samme vis forsøger vi at deltage i events igennem året, eksempelvis deltager flere butikker i Verdens Bedste Morgen.

Relaterede Nyheder