Fairtrade Mærket

Fairtrade Mærket er en international mærkningsordning som sørger for, at bønder og plantagearbejdere i Afrika, Asien samt Mellem- og Sydamerika blive betalt en fair pris, når de sælger deres råvarer. Oven i det tjener bønderne og arbejderne en bonus, som de investerer i sundhed, uddannelse og fx omlægning til økologi.

Bønderne er samlet i certificerede kooperativer, der skal leve op til en række standarder, der bl.a. omhandler børnearbejde, miljøbeskyttelse og demokratiske beslutningsprocesser. Pengestrømmene i Fairtrade-systemet går ikke igennem Fairtrade, men direkte fra de virksomheder der køber Fairtrade-mærkede råvarer, til bønderne.

Fairtrade Mærket er med i Verdens Bedste Nyheder, fordi vi arbejder for det samme – at afskaffe fattigdom i uviklingslande. Vi skaber rammerne for at bønderne selv kan skabe den fremgang, der skal til, og vi har allerede masser af gode eksempler på, at det går den rette vej. Disse positive historier er netop kernen i Verdens Bedste Nyheder.

”Med deltagelsen i Verdens Bedste Nyheder håber Fairtrade Mærket at få historierne om de gode resultater af fair handel ud til de danske forbrugere. Vi arbejder for, at endnu flere danskere lægger endnu flere Fairtrade-mærkede varer i indkøbskurven, så de kan være med til at gøre en mærkbar forskel for de bønder, der producerer vores mad,” forklarer Jonas Giersing, der er direktør i Fairtrade Mærket.

Del

Relaterede Nyheder