Folkehøjskolernes Forening

”Vi synes det er vigtigt, at eleverne engagerer sig i noget fælles og ser globale udfordringer i et nyt perspektiv. Forberedelserne af forskellige happenings og morgeneventen giver også eleverne en mulighed for at gøre noget helt konkret og giver deres lille bidrag til at udviklingsbistanden gør en forskel”.

Jacob Zakarias Eyermann, Silkeborg Højskole

Folkehøjskolernes Forening i Danmark er folkehøjskolernes medlems- og interesseorganisation. Foreningen skal bistå højskolerne med hjælp og rådgivning omkring økonomi, administration og lovgivning samt stå for den overordnede PR, markedsføring, pædagogiske udvikling og samarbejde med formelle uddannelser, vejledere og sagsbehandlere om afklaringsforløb.

En del af vores højskoler medvirker i Verdens Bedste Nyheder. Bl.a. Silkeborg Højskole som udtaler:

”Vi er med i Verdens Bedste Nyheder, fordi det er et vigtigt budskab, som det giver os mulighed for at beskæftige os med ulandsproblematikker på en anderledes måde. Det er en god anledning til, at eleverne kan engagerer sig i noget fælles og noget med et globalt perspektiv – noget som række ud over dem selv og deres verden”.

Mange højskoler rejser til udviklingslande på studieture for at bidrage, opleve og blive klogere en anden kultur. Silkeborg Højskole sender fx hvert semester elever fra deres u-landslinje til et udviklingsprojekt i Afrika eller Asien.

”Efter jul skal vores u-landselever til Uganda, hvor de skal bo lokalt hos en familie og deltage i nogle af Folkekirkens Nødhjælps udviklingsprojekter. Når de kommer hjem, skal de så dele ud af deres oplevelser på en informationskaravane sammen med Folkekirkens Nødhjælp”, fortæller Jacob fra Silkeborg Højskole.

Del

Relaterede Nyheder