Gambia Media Support (GAMES)

Det overordnede budskab om, at frivilligt arbejde kan nytte og gøre en forskel, fortjener udbredelse og er helt i tråd med vores tilgang til arbejdet i Gambia. Derfor støtter vi Verdens Bedste Nyheder.

Lars Møller, Formand for og initiativtager til GAMES

Ved årsskiftet 2016/17 leverede det lille, vestafrikanske land Gambia en af verdens bedste nyheder, en nyhed, som GAMES og især vores partner i Gambia, Gambia Press Union (GPU), har været med til at bane vejen for: Ved et fredeligt valg sendte et flertal af gambierne landets mangeårige diktator, præsident Jammeh, på porten. Og da han nægtede at acceptere valgets resultat, gik gambierne, anført af civilsamfundsorganisationer som GPU, på gaden og protesterede. Og til sidst fortrak Jammeh.

GAMES har i mere end ti år støttet medierne i Gambia og sammen med GPU, og med støtte fra Danida, opbygget den første egentlige journalistuddannelse i det fattige land. Det har været hårdt, men spændende arbejde og er et godt eksempel på, at det lange, seje udviklingsarbejde nytter og kan føre til verdens bedste nyheder.

GAMES er med i Verdens Bedste Nyheder for at gøre flere opmærksomme på vores indsats. Men vigtigst er det at være en aktiv del af et større fællesskab, hvor vi kan lære af og inspirere hinanden på tværs af de lande eller temaer, vi hver især har kastet os over.

GAMES og Verdensmålene

Ingen af verdensmålene kan nås, medmindre folk kender og har mulighed for at kræve deres ret. Det kræver en oplyst befolkning, et aktivt civilsamfund, respekt for alle menneskers ligeværd og fundamentale rettigheder og stærke institutioner, der konstant udfordres. Derfor er pålidelige og professionelle medier en af mange vigtige forudsætninger for at nå de forskellige verdensmål, hvad enten det er mål 1 om at afskaffe fattigdom, mål 2 om at afskaffe sult, skabe ligestilling mellem kønnene (mål 5) eller mindske ulighed (mål 10).

På den måde sætter Verdensmålene den helt overordnede dagsorden for GAMES’ og GPUs arbejde i Gambia.
verdensmål 17: Partnerskaber for handling

 

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 4: Kvalitetsuddannelse

Læs mere

Verdensmål 5: Ligestilling mellem Kønnene

Læs mere

Læs mere

Verdensmål 16: Fred, Retfærdighed og Stærke Institutioner

Læs mere

Verdensmål 17: Partnerskaber for Handling
Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Del

Relaterede Nyheder