Globale Gymnasier

”Det er ofte en øjenåbner for eleverne i gymnasiet, at det går bedre i verden, end de tror. Det giver optimisme og en tro på, at det nytter at arbejde for at gøre en forskel og skabe en bedre verden.”

Marie Sandvad, leder af sekretariatet

Globale Gymnasier er et netværk for 14 danske gymnasieskoler, der alle forpligter sig til at sætte globalisering på dagsordenen – både i undervisningen og i det sociale rum på skolen. Vi har et særligt fokus på skolernes Globale Elevgrupper.

Globale Gymnasier er med i Verdens Bedste Nyheder, fordi kampagnen på fornemmeste vis forener danske organisationer i en fælles front og med et fælles budskab, der passer ind i netværkets profil.

Når skolernes elevgrupper deltager i VBN, udvides deres horisont og forståelse af verden, samtidig med de oplever at være en del af et større arrangement og selv prøver kræfter med at arrangere et event.

I 2015 deltog Globale Gymnasier blandt andet på Kalundborg Gymnasium og HF hvor målet var at uddele en avis til alle, så elever og lærere kunne læse morgenens positive nyheder.
Eventen bakkes op af gymnasiets globale koordinatorer, for avisuddelingen giver en god mulighed for, at en elevgruppe kan samle sig om en fælles aktivitet i begyndelsen af skoleåret.

Del

Relaterede Nyheder