Mellemfolkeligt Samvirke

Mellemfolkeligt Samvirke har altid sat en ære i at bryde de stereotyper, der omgærder udviklingslande. Verdens Bedste Nyheder spiller perfekt ind i den mission og spiller en helt særlig rolle i at fortælle historier, der giver folk håb og samler os til handling.

Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke

Udviklingslandene virker langt væk. I hvert fald, hvis man har indtryk af, at verden syd for Middelhavet blot et sammensurium af kaos, korruption, tørke og sult.

I Mellemfolkeligt Samvirke har vi en ambition om at nuancere billedet. Vi vil gerne vise, at mennesker i udviklingslande har de samme drømme og håb som alle andre. Og vi vil skabe en forståelse af, at årsagerne til fattigdom og konflikter trækker tråde på kryds og tværs af kloden.

Mellemfolkeligt Samvirke og Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder giver en anledning til at fortælle de historier, som rusker op i de gængse forestillinger om livet i nogle af de fattigste dele af verden.

Derfor var Mellemfolkeligt Samvirke også med til at dele Verdens Bedste Nyheder ud i september.

Mellemfolkeligt Samvirke og Verdensmålene

FN’s verdensmål er også en anledning til at illustrere, at man ikke kan isolere problemer med sult og fattigdom til bestemte områder på den sydlige halvkugle. Problemerne hænger sammen. Og mennesker og politikere i alle verdens lande har et fælles ansvar for at finde frem til bæredygtige løsninger.

I Mellemfolkeligt Samvirke bruger vi Verdensmålene som en rettesnor for vores indsats.

Vi har en overordnet målsætning, der handler om at bekæmpe sult og fattigdom (Verdensmål 1 og 2). Vi arbejder på at skabe jobmuligheder og bæredygtig økonomisk vækst (Verdensmål 8). Vi bekæmper ulighed, bl.a. ved at arbejde for internationale, retfærdige skatteaftaler (Verdensmål 10). Vi arbejder på at holde politikere og myndigheder til ansvar, så mennesker kan stole på, at de på retfærdig vis kan arbejde sig frem til en ordentlig fremtid (Verdensmål 16). Og så bestræber vi os ikke mindst på at skabe samarbejde på tværs af landegrænser for at sætte bredere kraft bag de målsætninger, vi forfølger (Verdensmål 17).

Hos Mellemfolkeligt Samvirke mener vi, at det er vigtigt at forene alle kræfter i kampen mod fattigdom.

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 1: Afskaf Fattigdom

Læs mere

Verdensmål 2: Stop Sult

Læs mere

Verdensmål 8: Anstændige Jobs og Økonomisk Vækst

Læs mere

Læs mere

Verdensmål 16: Fred, Retfærdighed og Stærke Institutioner

Læs mere

Verdensmål 17: Partnerskaber for Handling

Del

Relaterede Nyheder