Plan Danmark

For os er det afgørende ikke kun at fortælle om sult, nød og fattigdom. Det er vigtigt at fortælle, at danskernes støtte til organisationer som Plan faktisk gør en kæmpe forskel ude i verden

Gwen Wisti, administrerende direktør

Plan International er en af verdens største humanitære organisationer med fokus på børn og unge. Vi arbejder i flere end 70 lande for at sikre børn og unges rettigheder og ligestilling mellem kønnene.

Plan Danmark og Verdens Bedste Nyheder

Plan Danmark er en del af Verdens Bedste Nyheder, fordi vi mener, det er vigtigt, at fortælle om de positive resultater, vi opnår i samarbejde med millioner af børn, unge og deres familier i Afrika, Latinamerika og Asien.

Plan og Verdensmålene

Plan arbejder aktivt med næsten alle FN’s Verdensmål. Vi har et særligt fokus på Verdensmål 5: Ligestilling mellem kønnene, da mange af de andre mål ikke kan nås, hvis piger ikke får de samme muligheder som drenge. Lige nu giftes en mindreårige pige bort hvert andet sekund, og 63 millioner piger går ikke i skole. Vi kæmper for pigers rettigheder ved at påvirke regeringer, embedsfolk og FN til at vedtage love, der fremmer ligestilling. Vi støtter også konkrete projekter, der gør en forskel her og nu. De næste fem år vil Plan gøre en positiv forskel for 100 millioner piger.

Plan Danmark arbejder også aktivt med Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund. Det gør vi, fordi der bor mindst 500 millioner børn og unge i byernes slumområder, som er præget af usikkerhed og kriminalitet. Her vokser børn og unge op med begrænset adgang til sundhedsydelser, skolegang, rent vand og et sikkert hjem. Sammen med lokale myndigheder og unge er vi med til at forbedre byernes slumområder.

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 5: Ligestilling mellem Kønnene

Læs mere

Verdensmål 11: Bæredygtige Byer og Lokalsamfund

Del

Relaterede Nyheder