Spejderne

Vi arbejder med at gøre børn og unge beredt til livet, bl.a. ud fra metoden learning by doing. Der findes ikke et bedre afsæt for at skabe handling end verdensmålene.

Kasper Rolle, projektleder Spejderne

Verdens Bedste Nyheder arbejder benhårdt med at skabe en bæredygtig fremtid, og vi i Spejderne ser, at vores bidrag, til at skabe en bæredygtig fremtid, er at gøre vores medlemmer i stand til at handle. Derfor samarbejder vi med Verdens Bedste Nyheder om at udbrede kendskabet til den bæredygtige dagsorden og at skabe konkrete eksempler på, hvordan spejderne kan være med til at løfte de globale dagsordener lokalt.

Spejderne udgav i 2018 aktivitetshæftet Byg en Bedre Verden, som spejdergrupper i hele landet kan bruge, når de skal engagere børn og unge i at skabe en bæredygtig fremtid. Den fremtid, hvor vi alle sammen løfter verdensmålene. Derudover arbejder vi med udgangspunkt i Verdensmålene, når vi sammen med partnere skaber Ungdomsøen. En ø, hvor bæredygtighed skal være en naturlighed af måden, vi sammen udvikler projekter, aktiviteter og drift.

Vi arbejder særligt med det uformelle 18. verdensmål, om at ”inddrage, involvere og engagere ungdommen”, da vi ser, at det er den generation, der har muligheden for at ændre måden vi agerer på. Ungdommen skal leve med konsekvenserne, hvis vi ikke løfter verdensmålene, og det er derfor naturligt, at det er dem, der skal være med til at skabe løsninger, som de kan stå til ansvar for om 10, 50 og 100 år.

Foto: Margrethe Grønvold Friis

Vi arbejder med følgende verdensmål

Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Del

Relaterede Nyheder