WFPs Nordiske Kontor

"Verdens Bedste Nyheder kampagnen har skabt en unik platform for formidlingen af de gode nyheder."

Anne Poulsen, Direktør for WFP’s Nordiske Kontor

FN’s Fødevareprograms (WFP) Nordiske Kontor er en del af Verdens Bedste Nyheders stærke FN-bagland. WFP’s Nordiske Kontor er dermed en vigtig del af det unikke samarbejde mellem FN, Danida, de danske udviklingsorganisationer og Verdens Bedste Nyheders virksomhedspartnere.

FN’s Fødevareprogram (WFP) er verdens største humanitære organisation, som bekæmper sult globalt. Under katastrofer sikrer WFP, at nødhjælpen kommer ud til dem, der har mest brug for den – hvad enten det er ofre for krig, borgerkrige eller naturkatastrofer. Når den umiddelbare katastrofefase er overstået, bruger WFP fødevarer til at hjælpe mennesker med at genopbygge deres liv og deres samfund. WFP finansieres udelukkende gennem frivillige bidrag.

Siden 1990 er andelen af verdens sultne faldet med omkring en tredjedel. Omkring 700 millioner mennesker er løftet ud af ekstrem fattigdom. Og for første gang i verdenshistorien begynder lige mange piger og drenge i dag i skole. De gode historier står i kø, men trænger desværre bare alt for sjældent frem på forsiden af de traditionelle medier. Verdens Bedste Nyheder kampagnen har skabt en unik platform for formidlingen af de gode nyheder og er dermed med til at fostre en vigtig dialog med danskerne.

Siden kampagnens start har medarbejdere fra WFP’s Nordiske Kontor stået på Trianglen i København, hvorfra de har sikret udbringningen af Verdens Bedste Nyheder til morgenfriske københavnere. Kampagnen dækkes hvert år massivt gennem WFP’s egen website og sociale medier.

I 2015 er WFP’s Nordiske Kontor med igen, når VBN-avisen skal ud.  Vi ser frem til at fortsætte dialogen med morgenfriske, nysgerrige og engagerede danskere om udviklingsarbejdet – og give endnu flere eksempler på, hvorfor det nytter!

Del

Relaterede Nyheder