Persondatapolitik

 

Persondatapolitik

Dette dokument beskriver, hvordan Verdens Bedste Nyheder (VBN) håndterer personoplysninger.

Dataansvarlig

Verdens Bedste Nyheder
Farvergade 27D, 1.
1463 København K

Vi behandler følgende persondata

Når du bruger vores hjemmeside:

Hjemmesiden anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik.

Google Analytics indsamler data via såkaldte cookies. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser, når du besøger hjemmesiden. Informationerne i de indsamlede cookies hjælper os med at måle trafikken på hjemmesiden og bruges til at analysere brugeradfærd – altså hvor på hjemmesiden du bevæger dig og hvor længe. Med den viden kan vi løbende optimere vores side og dermed forbedre besøgsoplevelsen. Din IP-adresse er tilsløret og bliver ikke indsamlet.

Du kan undgå cookies ved at vælge en privat browserindstilling. På den måde gemmer browseren ikke data på din computer, hjemmesiderne bliver ikke gemt i din historik, og de små cookies bliver slettet, når du lukker siden. Du kan også slette cookies og historik manuelt efter hver session i ’indstillinger’.

På verdensbedstenyheder.dk anvender vi Google Analytics til at indsamle anonym information om brugeres adfærd på hjemmesiden.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve:

Din e-mail og dit navn indsamles af Privy og gemmes af Campaign Monitor.

Læs mere om Privys databeskyttelsespolitik her: https://help.privy.com/support-policy/about-the-general-data-protection-regulation-gdpr-compliance.

Læs mere om Campaign Monitors databeskyttelsespolitik her: https://www.campaignmonitor.com/trust/security-privacy-data-matter-us/.

Når du tilmelder dig som frivillig koordinator til vores Morgenevent:

Dit navn, din adresse, din titel, din e-mail og dit telefonnummer registreres og gemmes.

Vi opbevarer oplysningerne i 1 ½ år, da vi bruger dem til at kontakte tidligere koordinatorer året efter og spørge, om de ønsker at deltage som frivillige igen.

Vi indsamler oplysningerne via Survey Monkey, hvor koordinatorerne selv indtaster oplysningerne. Du kan se et eksempel her: https://da.surveymonkey.com/r/Preview/?sm=vwTTGBciS64qMLM71Ka32zTr_2FEnuXnMaPJ6UT_2B2shedq_2BE4unI7cNLRNmWtyqYRj

 

 

Når du handler hos os, behandles følgende personoplysninger:

  • Oplysninger: Navn, adresse, e-mail, telefonnummer, EAN-/CVR-nummer
  • Formål: At kunne leve op til vores aftaler, afsende og fakturere varerne
  • Tidsrum for opbevaring: 5 år

Hvis du ansøger om et job hos os behandles følgende personoplysninger:

  • Oplysninger: Navn, adresse, e-mail, telefonnummer, CPR-nr., oplysning om hoved-/bikort, bankkontooplysninger og pensionskasse
  • Formål: At kunne udarbejde ansættelseskontrakt og udbetale løn samt indberette korrekt til SKAT
  • Tidsrum for opbevaring: Under ansættelsesforholdet + 5 år

Dine rettigheder

  • Du har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger vi behandler om dig
  • Du har ret til at få berigtiget og ajourført de personoplysninger, vi har registreret om dig
  • Du har ret til at få slettet de personoplysninger, vi har registreret om dig. Ønsker du at få slettet dine personoplysninger, sletter vi alle oplysninger, som vi ikke efter lovgivning er pålagt at skulle gemme.
  • Er behandlingen af personoplysninger baseret på et samtykke fra dig, har du ret til at trække samtykket tilbage, hvilket betyder, at behandling herefter ophører, medmindre vi efter lovgivning er pålagt at skulle behandle personoplysningerne.

 

Sikkerhed

Ansættelseskontrakter og stillingsbeskrivelser i fysisk form:

Opbevares i aflåst arkivskab, som VBN’s direktør har adgang til. Direktøren skal være i stand til at håndtere ansættelseskontrakter og bestillingsbeskrivelser fx ved nyansættelser, lønjusteringer, ændrede adresseforhold etc.

Ansættelseskontrakter og stillingsbeskrivelser i digital form:

Opbevares i sikret mappe, som VBN’s direktør har adgang til. Direktøren skal være i stand til at håndtere ansættelseskontrakter og bestillingsbeskrivelser fx ved nyansættelser, lønjusteringer, ændrede adresseforhold etc.

Alle digitale filer:

VBN er gennem Erhvervsforsikring hos TRYG dækket af:

eProtect – Dækker omkostninger til rekonstruktion af IT-systemer, netværk, software og data. Forsikringssum: 1 mio. DKK.

ID Tyveri – Dækker hjælp/omkostninger til at opdage, kortlægge og begrænse tab efter tyveri/ misbrug af virksomhedens identitet. Forsikringssum: 100.000 DKK.

Vores netværk er sikret med Firewall af vores IT-leverandør Leono, og vi tager kontinuerligt back-up af vores digitale arkiver via Microsoft OneDrive.

Klageinstans

Du har mulighed for klager over vores behandling af personoplysninger om dig til Datatilsynet. Se kontaktoplysninger og mere om klageadgang her: www.datatilsynet.dk