Elever dyster i konstruktiv journalistik og Verdensmål

Generation Verdensmål. Det var titlen på efterårets Mediekonkurrence 2018 for skoler. Her gav Verdens Bedste Nyheder og JP/Politikens Hus landets 6.-10. klasser viden om de store fremskridt i verden, som normalt ikke kommer på forsiden.

Vinderne kåret i Politikens Hus

Både indhold og layout i otte aviser og hjemmesider lavet af skoleklasser fra Jylland, Fyn og Sjælland skilte sig særligt ud, og deres indsats blev kåret til en prisfest i Politikens Hus den 23. januar. Her hyldede ordsmeden Per Vers aviserne med freestyle rap, eleverne fik også rosende ord og medaljer med på vejen af udviklingsmister Ulla Tørnæs og chefredaktørerne fra de forskellige aviser. Læs om dagen her.

Find undervisningsmaterialet

Er du lærer eller elev, kan I stadig bruge materialet til at lave opgaver om konstruktiv journalistik og Verdensmål. Find materialet her.

Krig, terror og naturkatastrofer præger mediebillet i dag. Det giver læserne en opfattelse af, at hele verden er af lave. Mediekonkurrence ville derfor unge et mere nuanceret billede, end de ofte møder i traditionelle medier for at plante et håb for fremtiden hos den yngre generation. Gennem forløbet blev eleverne derfor præsenteret for forskellige innovative projekter, der er startet af unge mennesker verden over. Målet var at inspirere eleverne til, hvordan de selv kan være med til at skubbe verden i en mere bæredygtig retning.

141 aviser og 21 hjemmesider med artikler om innovative løsninger på madspild, plastik i havene og eksempler på unge, der gør en forskel, interviews med virksomheder, borgmestre og endda landets finansminister blev sendt ind til en kritisk jury af journalister fra Ekstra-Bladet, Jyllands-Posten, Politiken og Verdens Bedste Nyheder.