VBN konference 2015

Verdensmål

verdensmål 18

Læs om de FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling her

Den 17. december afholdte Verdens Bedste Nyheder en konference for at sætte fokus på Verdens Bedste Nyheders erfaringer, og hvordan de nye Verdensmål kunne udmønte sig i konkret handling.

Blandt de cirka 100 deltagere fra civilsamfundet, polikere og meningsdannere var Formand for FN’s Generalforsamling Mogens Lykketoft og Balletmester for den Kongelige Ballet Nikolaj Hübbe.

lykketoft vbn konference

“Verdensmålene hænger uløseligt sammen, og er et vigtig udgangspunkt for de næste 15 år. Målene er en økonomisk og økologisk opskrift på at redde verden, og jeg vil gøre mit for at få alle landene med.”

– Mogens Lykketoft, Formand for FN’s Generalforsamling

Balletdanser vbn konference

En danser fra den kongelige ballet spredte ballet-håb til deltagerne.

Johanne Schmidth Nielsen vbn konference

“Verdens Bedste Nyheder er et vanvittigt vigtigt projekt. I viser at det kan lade sig gøre at forandre verden. I går i krig mod magtesløsheden og skaber udsyn på juicebrikkerne. I er magtesløshedsbekæmpere. I er håbskabere og udsynsskabere.”

– Johanne Schmidt-Nielsen, MF for Enhedslisten

Claus Stig Petersen Novozymes vbn konference

Claus Stig Pedersen, Head of Corporate Sustainability, Novozymes, understregede vigtigheden af mål 17: partnerskaber for handling. Sammen kan virksomheder, politikere og udviklingsorganisationer sikre at vi når i mål.

Jonas og Kenneth MetroXpress MX vbn konference

“Samarbejdet med jer har fået os til at tænke mere over vores dækning af det globale stof. Og da I startede med de konstruktive nyheder begyndte det at smitte af på resten af indholdet i avisen.”

– Jonas Ratje, Chefredaktør MetroXpress

Sir Richard Curtis fra Project-Everyone.org sendte en hilsen til Verdens Bedste Nyheder.