Verdensmål.org om Verdensmålene i Danmark

Verdens Bedste Nyheder står bag en ny fælles digital platform, der samler nyheder, resultater, events og design om Verdensmålene.

Verdensmål.org

Verdens Bedste Nyheder står bag og driver verdensmål.org, som er bevilget af regeringen.

Ideen er udviklet i samarbejde med den svenske designer Jakob Trollbäck, der revolutionerede FN’s kommunikation ved at designe de 17 farverige ikoner til Verdensmålene, der på kort tid blev verdenskendte. Det er planen, at den danske model til Verdensmåls-hjemmesiden fremover også skal rulles ud i lande over hele verden.

Konstruktiv dækning af Verdensmålene

Verdens Bedste Nyheder skriver indhold til verdensmål.org.

Vi er en uafhængig redaktion, der bruger konstruktiv journalistik til at undersøge vejen mod Verdensmålene i Danmark.

Vi sætter fokus på løsninger og fremskridt, men vi undersøger også kritisk de forskellige problemer for den bæredygtige omstilling og den danske implementering af Verdensmålene. Vi stræber efter at leve op til den højeste journalistiske standard, og vores historier er baseret på statistik, fakta og pålidelige kilder.

Vi skelner klart mellem redaktionelt indhold, debatstof og materialer.

Over hele landet har en lang række virksomheder, organisationer, skoler og uddannelsesinstitutioner, kommuner, myndigheder og borgere kastet sig over at få Danmark i mål med Verdensmålene inden 2030. Nu kan alle følge resultaterne, få lokale og nationale Verdensmålsnyheder og finde inspiration til selv at handle på verdensmål.org. Danmark er det første land i verden, der får en fælles platform, der dækker landets indsats for Verdensmålene.

Danmark på en anden plads

Danmark ligger på en global andenplads over lande, der samlet set er nået længst med indsatsen for de 17 Verdensmål, kun overgået af Sverige. Men særligt, når det kommer til klima, natur, hav og bæredygtigt forbrug, er vi langt fra i mål.

Derfor er det afgørende, at alle danskere kender Verdensmålene, så de kan holde politikerne op på, hvad de har lovet, men også fordi alle selv kan gøre noget, hvad end det er som privatperson, arbejdsplads eller organisation.

”Jo flere, der ved, hvordan vi kan vende udfordringer til løsninger, jo flere kan vi være med til at skabe en bæredygtig fremtid. Derfor bringer portalen nyheder om de mange nye innovative tiltag, som hele tiden bliver sat i gang landet over – men vi dækker også de udfordringer, Danmark har med at nå målene,” forklarer direktør i Verdens Bedste Nyheder, Thomas Ravn-Pedersen.

Verdensmål.org blev lanceret den 8. januar blandt andet af finansminister Kristian Jensen.

Derfor har vi skabt Verdensmål.org

Hør Thomas Ravn-Pedersen, direktør Verdens Bedste Nyheder, Kristian Jensen, finansminister, Jakob Trollbäck, der har designet ikonerne for Verdensmålene og Anton Trollbäck, som har designet og kodet Verdensmål.org, fortælle om arbejdet og motivationen for sitet.

Billeder fra lanceringen på KADK 8. januar 2019