Nyheder – Afrika

Under Regioner

Mere prævention i Mali: I 1990 var det kun 9 procent af kvinderne i det afrikanske land Mali, der havde adgang til moderne prævention. I dag er det 38 procent.

Botswana bekæmper aids: Botswana har nedbragt antallet af aids-dødsfald med en tredjedel siden 2010. Landet stiller nu behandling til rådighed for alle.

Færre dræbte elefanter: I 2011 blev 10 procent af Afrikas elefanter dræbt af krybskytter, men i 2017 var tallet faldet til under 4 procent, viser nyt studie.

Første malariavaccine i test: Verdens første vaccine mod malaria bliver nu testet i et stort forsøg i Malawi, Kenya og Ghana.

Bedre fremtid på krogen

Forbud mod at bortføre babyelefanter: En lang række lande har vedtaget et forbud mod at tage vilde elefantunger fra deres flok. Ungerne er ofte blevet solgt videre til zoologiske haver.

Senegal planter træer i vand: Det vestafrikanske land Senegal har plantet 152 millioner mangrovetræer i de seneste 10 år. Mangroveskove er noget af det mest effektive mod klimaforandringer.

Nigeria bliver fri for polio: I denne uge kan Nigeria fejre, at det er lykkedes at gøre landet poliofrit. Nigeria har ikke haft et eneste tilfælde af den lammende børnesygdom i tre år.

Forskere finder kur mod ebola

Sudan vaccinerer rekordmange børn: 13 millioner børn i Sudan er nu vaccineret mod blandt andet mæslinger og polio. Ikke siden 2014 har antallet været så højt.

Etiopien planter træer: På bare én dag har Etiopien plantet 350 millioner træer. Det sker for at genskabe landets fældede skove og for at modvirke klimaforandringer.

Tanzania forbyder plastikposer: Det østafrikanske land Tanzania har siden 1. juni i år forbudt alle plastikposer i landet. Der er nu bødestraf for at producere og sælge plastikposer.

Kæmpe vaccinekampagne i DR Congo: Flere end 1,2 millioner mennesker er netop blevet vaccineret mod kolera i det centrale DR Congo, som en del af en af verdens største vaccinationskampagner.

Ligestilling i Sydafrikas regering: Som det fjerde land i Afrika, og blot det tiende i verden, har Sydafrika opnået ligestilling i regeringen. Halvdelen af landets 28 ministre er nu kvinder.

Studie kortlægger hiv/aids: Et nyt studie har kortlagt meget præcist, hvor flest mennesker er smittet med hiv i Afrika. Det giver nye muligheder for at sætte målrettet ind mod sygdommen.

Mindre hiv i Nigeria end man troede: Efter en nylig undersøgelse vurderer Nigeria, at der kun er halvt så mange hiv-smittede i landet, end man tidligere mente. Det øger håbet om at bekæmpe sygdommen.

Rwanda benåder abortdømte kvinder: Rwandas præsident Paul Kagame benåder 367 kvinder, der var fængslet for at have fået foretaget abort. Kvinder i Rwanda har dog stadig ikke fri adgang til abort.

Sudans diktator fjernet fra posten: Efter flere måneders folkelige protester har Sudans militær fjernet diktatoren Omar al-Bashir. Befolkningen fortsætter dog protesterne for mere demokrati.

Stærkere vækst i Afrika: Den samlede økonomiske vækst i Afrika forventes at nå helt op på 4 % i 2019. Især østafrikanske landes økonomier udvikler sig positivt.

Kæmpefabrik mod aids: Det østafrikanske land Kenya er begyndt at bygge Afrikas største medicinfabrik, der skal forsyne 23 lande. Det skal gøre aids-medicin langt billigere.