Nyheder – Afrika

Under Regioner

Analyse: Statsgæld bliver konverteret til koraller i det Indiske Ocean

Kæmpe havfredning i to tropelande

Nyt håb for det hvide næsehorn: Forskere i Kenya har succesfuldt høstet ti æg fra de sidste to nordlige hvide næsehorn i verden. Lykkedes det dem at kunstigt inseminere de ti æg, kan de sikre artens overlevelse. Det nordlige hvide næsehorn levede oprindeligt i flere lande i Afrika, og i 1960 fandtes 2000 eksemplarer, men krybskytter har næsten udryddet dem.

Analyse: Udryddelsen af polio i Afrika er en sejr, der ikke kan overdrives

Antallet af elefanter i Kenya er fordoblet på 30 år

Polio er udryddet i Afrika

Zimbabwe forbyder skoler at smide gravide elever ud: Zimbabwe har nu gjort det ulovligt at udvise piger fra skolen, fordi de er blevet gravide. Mere end 12 procent af dem, der dropper ud af skolen, gør det på grund af graviditet, og ofte er graviditeten resultatet af et overgreb. Loven er blevet strammet som en del af landets arbejde med mere ligestilling.

Smart sæk stopper stort madspild

Uganda sender gorilla-dræber i fængsel

Analyse: Eksperter peger på økologi i kampen mod sult

Truet havskildpadde vender tilbage til Tunesiens strande

Sværme af svampemyg skal mindske malaria

Sudan forbyder kvindelig omskæring: Det nordøstafrikanske land Sudan har en af verdens højeste rater af kvindelig omskæring. FN anslår, at 88 procent af sudanske kvinder og piger mellem 14 og 49 er blevet udsat for omskæring. Men det skal være slut nu. Den sudanske regering har netop forbudt kvindelig omskæring, og det vil kunne give op til tre år i fængsel for dem, der skærer.

Sorte næsehorn på vej tilbage

80 millioner mangrovetræer beskytter Senegals kyster

Sidste ebolapatient udskrevet i DR Congo

Analyse: Kampen for LGBTI-personers rettigheder viser, at alt er muligt

Madagaskar planter millioner af træer: Madagaskar er gået i gang med at plante i alt 60 millioner træer for at genoprette sine skove. Den afrikanske østat mistede mellem 2001 og 2018 ca. en fjerdedel skov, og det vil landets regering nu kæmpe for at få tilbage. Den første million træer er allerede plantet.

Nye vinde i Vestafrika: Senegal er nu ved at lægge sidste hånd på den største vindmøllepark i Vestafrika. De første vindmøller er allerede begyndt at snurre, og når alle parkens 46 møller er i drift senere i år, forventes de at kunne dække en sjettedel af landets samlede elektricitetsforbrug. Projektet er delvist støttet af den danske stat, og vindmøllerne er leveret af Vestas.

Fredspris til tidligere håbløst land