Nyheder – Afrika

Under Regioner

Tanzania forbyder plastikposer: Det østafrikanske land Tanzania har siden 1. juni i år forbudt alle plastikposer i landet. Der er nu bødestraf for at producere og sælge plastikposer.

Kæmpe vaccinekampagne i DR Congo: Flere end 1,2 millioner mennesker er netop blevet vaccineret mod kolera i det centrale DR Congo, som en del af en af verdens største vaccinationskampagner.

Ligestilling i Sydafrikas regering: Som det fjerde land i Afrika, og blot det tiende i verden, har Sydafrika opnået ligestilling i regeringen. Halvdelen af landets 28 ministre er nu kvinder.

Studie kortlægger hiv/aids: Et nyt studie har kortlagt meget præcist, hvor flest mennesker er smittet med hiv i Afrika. Det giver nye muligheder for at sætte målrettet ind mod sygdommen.

Mindre hiv i Nigeria end man troede: Efter en nylig undersøgelse vurderer Nigeria, at der kun er halvt så mange hiv-smittede i landet, end man tidligere mente. Det øger håbet om at bekæmpe sygdommen.

Rwanda benåder abortdømte kvinder: Rwandas præsident Paul Kagame benåder 367 kvinder, der var fængslet for at have fået foretaget abort. Kvinder i Rwanda har dog stadig ikke fri adgang til abort.

Sudans diktator fjernet fra posten: Efter flere måneders folkelige protester har Sudans militær fjernet diktatoren Omar al-Bashir. Befolkningen fortsætter dog protesterne for mere demokrati.

Stærkere vækst i Afrika: Den samlede økonomiske vækst i Afrika forventes at nå helt op på 4 % i 2019. Især østafrikanske landes økonomier udvikler sig positivt.

Kæmpefabrik mod aids: Det østafrikanske land Kenya er begyndt at bygge Afrikas største medicinfabrik, der skal forsyne 23 lande. Det skal gøre aids-medicin langt billigere.

Mindre slum i Afrika

Afrikansk naturfredning virker

Protester stopper præsident: Efter massive folkelige protester meddeler Algeriets 82-årige præsident Bouteflika nu, at han ikke vil stille op til en femte valgperiode.

Mali vil redde kvinder og børn: Alle Malis gravide kvinder og små børn skal nu have gratis sundhedspleje for at sænke børnedødeligheden. Samtidig vil landets regering uddele gratis prævention.

Kenya laver sit eget folkemøde

Menneskerettigheder har gjort politiet mere populært i Niger

El lyser op i Etiopien: I Etiopien har 45 pct. af befolkningen nu adgang til strøm. I 2000 var det kun 5 pct. Landet har et mål om, at alle skal have elektricitet inden 2025.

Tanzania redder børns liv i samarbejde med dansk læge

En million bomber uskadeliggjort: FN’s minerydningshold har nu ryddet en million sprængfarlige genstande i Sydsudan. Genstand nr. 1 million var en flybombe, der vejede 100 kilo.

Nyt håb for truet skov i Tanzania

Solceller sikrer strøm på sundhedsklinikker