Nyheder – Asien

Under Regioner

Asien søsætter solceller

Sydkorea ophæver forbud mod abort: Sydkoreas forfatningsdomstol slår i en dom fast, at det fra 2020 skal være lovligt at få foretaget en abort. Abort har været ulovligt i Sydkorea siden 1953.

Bananblade erstatter plastikposer: Nogle supermarkeder i Thailand og Vietnam er begyndt at bruge bananblade til at pakke frugt og grønt. Bananbladene erstatter miljøskadelige plastikposer.

Elbusser rykker i Kina: Hver femte uge sender kineserne 9.500 nye elbusser på vejene, og de kinesiske busser sparer nu tre gange mere brændstof end alle verdens andre elbiler tilsammen.

Indiens fattigste får nu gratis lægehjælp

Elbil-boom i Sri Lanka: Siden 2013 har Sri Lanka tidoblet antallet af el-drevne køretøjer, så der nu er 150.000 af dem på vejene.

Vaccine nåede frem trods krig: Trods borgerkrigen i Yemen er det lykkedes for WHO, UNICEF og lokale sundhedsmyndigheder at vaccinere 11,6 mio. børn mod mæslinger og røde hunde.

På vej mod polio-frit Pakistan: Efter en stor vaccineringskampagne er antallet af poliotilfælde i Pakistan faldet med 96 procent på bare fire år. Sidste år var der 18 tilfælde af polio i landet.

Fattigdommen er faldet i Bangladesh: Andelen af ekstremt fattige mennesker i Bangladesh er faldet fra 34,8 % i år 2000 til 14,8 % i 2016. De fleste har dog stadig en meget lav indkomst.

Færre plastikposer i Australien: Australiens to største supermarkeder stoppede med at udbyde plastikposer i midten af 2018. I slutningen af året blev der brugt 80% færre poser på landsplan.

Sanitet redder tusinder af liv: Indien mindsker antallet af farlige mave-tarm infektioner ved at bygge toiletter. Ifølge WHO er adgangen til sanitet steget fra 40 % til 90 % på fire år.

’Fiskepinde’ mod fejlernæring: I samarbejde med blandt andet Københavns Universitet har UNICEF udviklet en nærende fiskesnack, der skal behandle fejlernærede børn i Cambodia.

Busser skal køre på kokasser: I Pakistans største by, Karachi, vil de fra næste år indføre nye busser, der kører på ’brun energi’: biogas lavet af kokasser fra byens 400.000 malkekøer.

For første gang har en drone leveret vacciner

Plasticflasker som busbilletter: Surabaya, Indonesiens næststørste by, har indført et pantsystem, hvor 10 plastikkrus eller fem plastikflasker udløser en busbillet til byens busser.

Indere får internet fra rummet: Med sin nye satellit, GSAT-11, vil Indien nu kunne udbrede internettet til afsidesliggende bjergområder og øer, der ikke er forbundet til fastnettet.

Elefantsyge udryddet i Vietnam: Tropesygdommen elefantsyge, som forårsager svære hævelser i underliv, ben og fødder, er officielt blevet udryddet i Vietnam.

Gratis operationer skal stoppe forfærdelig sygdom

Nord- og Sydkorea fjerner landminer: De to lande på den koreanske halvø er begyndt at fjerne alle landminer på en del af den 250 km lange grænse. Minerne skal være fjernet inden for 20 dage.

Rohingya-flygtninge planter træer: Flygtninge har sammen med FN og lokale plantet mere end 45.000 træer i Bangladesh. Der skal plantes yderligere 36.500 træer i de kommende uger.