Nyheder – Asien

Under Regioner

Indien giver den gas

Toiletter til alle i Nepal: Ifølge Nepals premierminister er problemet med manglende toiletter nu løst. Alle landets 77 distrikter melder, at det er slut med at besørge i det fri.

Indien giver den gas: Siden 2016 har Indien installeret gas i køkkenet hos 80 millioner fattige familier, så de kan lave mad uden skadelig brænderøg i køkkenet.

Australien siger nej til ny kulmine: For anden gang har myndighederne i Australien sagt nej til at tillade en ny stor kulmine, af hensyn til miljø og klima.

Renere luft i Indien: På kun fire år er luften blevet mærkbart renere i den indiske megaby Delhi. Det skyldes især stop for afbrænding af visne blade og affald på gaden.

Mæslinger udryddet i Sri Lanka: Det er nu lykkedes Sri Lanka at blive helt fri for børnesygdommen mæslinger. Landet vaccinerer næsten alle børn mod sygdommen.

Modstand mod brutal hajslagtning

Fortsat flere tigere i Indien: Indiens tigerbestand er vokset med 33 procent siden 2014, viser ny rapport. Der er nu næsten 3000 tigere i Indiens i alt 50 tigerreservater.

Ny metode griber Nepals svageste skolebørn

Snart toiletter til alle i Indien: På kun fem år har Indien næsten givet alle adgang til toiletter. I 2015 manglede 550 millioner indere toilet, men tallet er nu faldet til 50 millioner.

Bangladesh bliver elektrificeret: Mellem 2000 og 2018 steg andelen af bangladeshere, der har adgang til elektricitet, fra 20 til 80 procent. Der er dog stadig stor ulighed i adgangen til strøm.

Pakistan indfører kvindedomstole: Pakistan opstiller 1.016 særlige domstole over hele landet for at bekæmpe vold og seksuelle overgreb mod kvinder. Landet er det sjettefarligste for kvinder.

Flygtninge får identitet: Over 250.000 flygtninge fra Rohingya-folket er nu blevet registreret. Det giver dem en reel identitet, der øger sikkerheden og kan hjælpe dem til at vende hjem.

Slut med malaria i Kina: Malaria har engang været et kæmpe problem i Kina, men siden 2016 har der ikke været nogen tilfælde. Det skyldes årtiers kamp mod sygdommen.

Taiwan legaliserer homoægteskaber: Som det første land i Asien har Taiwan legaliseret homoægteskaber. Det sker to år efter, at landets forfatningsdomstol erklærede forbuddet mod det ulovligt.

Asien søsætter solceller

Sydkorea ophæver forbud mod abort: Sydkoreas forfatningsdomstol slår i en dom fast, at det fra 2020 skal være lovligt at få foretaget en abort. Abort har været ulovligt i Sydkorea siden 1953.

Bananblade erstatter plastikposer: Nogle supermarkeder i Thailand og Vietnam er begyndt at bruge bananblade til at pakke frugt og grønt. Bananbladene erstatter miljøskadelige plastikposer.

Elbusser rykker i Kina: Hver femte uge sender kineserne 9.500 nye elbusser på vejene, og de kinesiske busser sparer nu tre gange mere brændstof end alle verdens andre elbiler tilsammen.

Indiens fattigste får nu gratis lægehjælp