Nyheder – Danmark

Under Regioner

Verdenstimen sætter klima og fattigdom på skoleskemaet

København vil stoppe engangskrus: Fra 2020 forbyder Københavns Kommune engangskrus af plastik til store events. I stedet skal drikkevarerne nydes af tykkere krus, der kan vaskes og genbruges.

Nyt liv for skraldesamlere i Brasilien

Dansk malaria-vaccine består test: Københavns Universitet har udviklet en vaccine mod den dødelige graviditetsmalaria, og de første test på mennesker viser lovende resultater.

Danmark ses som klima-forbillede: Selvom hver dansker udleder meget CO2, ligger Danmark forrest i en sammenligning af 25 landes klimaindsats, bl.a. ved at gå væk fra fossile brændstoffer.

Danmark næstbedst til verdensmålene: Danmark har igen fået en andenplads på listen over lande, der bidrager mest til at gennemføre Verdensmålene. Sverige blev nummer et.

En morgen med godt nyt om fremskridt for kvinder

Danskerne tager klimaet alvorligt: Næsten ni ud af ti danskere anerkender nu klimaforandringerne som et alvorligt problem, og klimapolitik ser ud til at blive det vigtigste tema i næste valgkamp.

International succes med børnepsykologi skal gavne i Grønland

Flere store fisk i Nordsøen: Ny forskning viser, at der nu er langt flere torsk og andre store fiskearter i Nordsøen end i år 2000. Det skyldes, at fiskeriet er blevet bedre styret.

Grøn energi giver bedre pension: Danske pensionsselskaber investerer nu fem gange mere i grøn energi end i klimaskadelige brancher som olie og gas.

Bæredygtig business: Den danske stat og pensionskasserne sætter 4 mia. i en verdensmålsfond for at investere i bæredygtige vindmøller, vandforsyning og landbrug i udviklingslandene.

Mindre mobning i sportsklubber: På fem år er andelen af mobbeofre i danske sportsklubber faldet fra 26,5 til 16,4 procent. Det skyldes både kampagner og at man taler åbent om problemet.

Verdensmestre i vindmøller: Danske vindmøller satte ny verdensrekord sidste år. Hele 43,4 procent af landets elforbrug blev dækket af møllernes strøm. Nummer to er Portugal med 24 procent.

Slut med cigaretter i Magasin: Magasin er stoppet med at sælge cigaretter, som det første supermarked i Nordeuropa. Over syv millioner mennesker dør på grund af rygning hvert år.

En god verden er en god investering: En ny kapitalforening vil kun investere i virksomheder, der gør verden bedre ved at være med til at opfylde Verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Kæmpefisk tilbage i dansk farvand: Den enorme blåfinnede tun er nu på vej tilbage i havet omkring Danmark, hvor den forsvandt i tresserne som følge af overfiskning.

Fredag morgen var verdens bedste

Generation Verdensmål tager styringen

Kæmpevindmølle sætter ny rekord: En dansk havvindmølle har sat ny verdensrekord for produktion af energi. På 24 timer lavede møllen nok strøm til at dække en amerikansk husholdning i 20 år.