Nyheder – Europa

Under Regioner

Miljøzone giver ren luft i London: London har indført en af verdens skrappeste miljøzoner, der sætter afgifter på forurenende biler i centrum og skal således næsten halvere partikelforureningen.

Børnearbejde kan sende direktører i fængsel

England planter træer: Der skal plantes 130.000 træer i engelske byer i de næste to år. Det sker med statsstøtte for at modvirke klimaforandringer og gøre byerne bedre at bo i.

England freder 41 nye havområder: 41 engelske havområder er blevet fredet til fordel for marinelivet. Områderne fylder 12.000 kvadratkilometer, mere end en fjerdedel af Danmarks størrelse.

Ny lov mod børnearbejde: Holland har vedtaget en lov, der forpligter virksomheder til at undersøge og sikre, at de ikke er årsag til børnearbejde ude i verden.

Tyskland vil lukke al kulkraft: Den tyske regering har besluttet helt at droppe kul som energikilde. I de næste 19 år vil landet erstatte alle sine 84 kulkraftværker med vedvarende energi.

UK erklærer klima-nødsituation: Det britiske parlament har erklæret klimakrisen som en nødsituation, og lægger dermed ekstra pres på regeringen for at gøre mere for at beskytte klima og miljø.

Norge slår endnu en elbilrekord: I marts udgjorde elbiler 58,4 % af alle nye bilregistreringer i Norge. Det er ny rekord for landet, der i forvejen har verdens højeste andel af elbiler.

Nye elpærer har knækket USA’s energiforbrug

Bedre luft i mange byer: I over halvdelen af byerne i Europa og Nord- og Sydamerika faldt luftforureningen mellem 2010 og 2016, viser nyere tal.

Ny hastighedsrekord for elbiler: En ny luksus-elbil fra Italien bliver den hurtigste bil, der er lovlig på almindelig vej. Bilen går fra 0-100 på under 2 sekunder og kan køre over 400 km/t.

Kæmpe festival dropper plastflasker: Den store engelske musikfestival Glastonbury har besluttet at droppe engangs-vandsflasker. Gæsterne skal i stedet medbringe en flaske til gratis genopfyldning.

Solenergi stiger i Frankrig: Frankrig vil mere end fordoble mængden af bæredygtig energi i de næste ti år. Det gælder især solenergi, der skal femdobles inden 2028.

Ikke flere hjemløse i Helsinki: Der er nu næsten ikke flere hjemløse i Helsinki. Det skyldes en strategi om at tilbyde bolig først, og derefter misbrugsbehandling og hjælp til at finde et job.

Italiensk by belønner grøn transport: App giver Bolognas indbyggere mulighed for at samle point, når de går, cykler eller tager offentlig transport. Pointene kan byttes til bl.a. is og biografture.

Alle bananer i Lidl bliver Fairtrade: I Danmark, Sverige og Finland vil supermarkedet Lidl fremover udelukkende sælge bananer, der er Fairtrade-certificerede.

Ny rekord for vindmøller: Verdens største havvindmøllepark er åbnet mellem England og Irland. Danske Ørsted står for de 102 vindmøller, der leverer strøm til 600.000 husstande.

El-færge sparer penge og CO2: Norges første elektriske færge udleder ikke bare 95 % mindre CO2 - den er samtidig 80 procent billigere i drift. Yderligere 53 el-færger er blevet bestilt.

Irland tillader begrænset abort: Det irske parlament har vedtaget, at abort skal gøres lovligt op til 12. uge, hvis kvindens liv er i fare eller fosteret ikke er levedygtigt.

Holland søsætter flydende solceller