Nyheder – Europa

Under Regioner

Skotter vil skære ned på CO2: Ingen stemte imod, da det skotske parlament vedtog en meget høj klimaambition: 75 procent mindre udledning af CO2 i 2030.

Mindre druk i Rusland: Russerne drikker nu 43 procent mindre alkohol end i 2003, og ryger også mindre. Den gennemsnitlige levealder i Rusland er steget betydeligt.

Britisk forbud mod jagttrofæer: Den britiske regering vil forbyde, at jægere importerer trofæer af truede dyrearter. Det sker for at beskytte dyr som elefanter og løver.

Briter skærer ned på rygning: Siden 2011 er andelen af rygere i Storbritannien faldet, og briterne ryger nu en milliard færre cigaretter om året. Det svarer til et fald på 26 procent.

Analyse: Kultiden går mod enden i Europa

Myte modsagt: Folk hjælper faktisk fremmede

Ørne svæver igen over England: Havørne vender nu tilbage til England, hvor de har været udryddet i 240 år. Seks ørne skal udsættes årligt på den sydlige ø Isle of Wight.

Afgifter virker mod plastikposer: For fem år siden brugte hver englænder i gennemsnit 140 supermarkeds-plastikposer om året. Efter indførelsen af en afgift er tallet nu faldet til 10 poser.

Renere luft i London: Partikelforureningen er faldet med 45 procent i det centrale London, efter byen begyndte at stille skrappere krav til bilernes udstødning.

Frankrig lægger klimaskat på fly: En ny fransk klimaskat betyder, at flybilletter i Frankrig bliver op til 18 euro dyrere. Pengene skal bruges på at støtte togtrafik.

Miljøzone giver ren luft i London: London har indført en af verdens skrappeste miljøzoner, der sætter afgifter på forurenende biler i centrum og skal således næsten halvere partikelforureningen.

Børnearbejde kan sende direktører i fængsel

England planter træer: Der skal plantes 130.000 træer i engelske byer i de næste to år. Det sker med statsstøtte for at modvirke klimaforandringer og gøre byerne bedre at bo i.

England freder 41 nye havområder: 41 engelske havområder er blevet fredet til fordel for marinelivet. Områderne fylder 12.000 kvadratkilometer, mere end en fjerdedel af Danmarks størrelse.

Ny lov mod børnearbejde: Holland har vedtaget en lov, der forpligter virksomheder til at undersøge og sikre, at de ikke er årsag til børnearbejde ude i verden.

Tyskland vil lukke al kulkraft: Den tyske regering har besluttet helt at droppe kul som energikilde. I de næste 19 år vil landet erstatte alle sine 84 kulkraftværker med vedvarende energi.

UK erklærer klima-nødsituation: Det britiske parlament har erklæret klimakrisen som en nødsituation, og lægger dermed ekstra pres på regeringen for at gøre mere for at beskytte klima og miljø.

Norge slår endnu en elbilrekord: I marts udgjorde elbiler 58,4 % af alle nye bilregistreringer i Norge. Det er ny rekord for landet, der i forvejen har verdens højeste andel af elbiler.

Nye elpærer har knækket USA’s energiforbrug

Bedre luft i mange byer: I over halvdelen af byerne i Europa og Nord- og Sydamerika faldt luftforureningen mellem 2010 og 2016, viser nyere tal.