Nyheder – Globalt

Under Regioner

Analyse: Langt flere børn får en fremtid

Langt flere har nu egen bankkonto: Siden 2011 har 1,2 milliarder flere mennesker i verden fået egen bankkonto. Det giver blandt andet mulighed for at spare op og bedre modstå kriser.

Børneægteskaber forhindret: Der er forhindret 25 millioner børneægteskaber de sidste ti år. Det skyldes bedre uddannelsesmuligheder og større politisk indsats.

Flere børn får bedre mad: Siden 1990 er antallet af børn, der bliver bremset i deres vækst på grund af dårlig ernæring, faldet fra 253 millioner til 149 millioner.

Analyse: Generalforsamling i FN: Store udfordringer for fremtiden – og endnu større muligheder

Gennembrud for levertransplantation: En ny metode gør det muligt at nedkøle organer til lavere temperaturer, hvilket gør, at en lever til transplantation kan holde sig frisk tre gange længere.

’Verdens bedste opfindelser’ kåret

Simpel metode giver klimavenlige ris

Klimamyte: Det er allerede for sent

Klimamyte: Ny teknologi vil redde os

Klimamyte: Opvarmning skyldes overbefolkning

Verden vågner til klimahandling

Langt færre dør af aids: Siden 2010 er antallet af aids-dødsfald i verden reduceret med en tredjedel. Det skyldes blandt andet bedre adgang til medicin.

Varme lande vilde med vaccine: Udviklingslande som Rwanda, Sri Lanka og Bhutan vaccinerer nu over 90 procent af de unge piger mod HPV. I Danmark bliver kun 65% vaccineret mod virusset.

Millioner af nye lærere: Siden 2011 har Verdensbankens Internationale Udviklingssammenslutning (IDA) optrænet 8,5 millioner lærere og undervisere i fattige lande.

Luftens ellerter letter: De første prototyper på små kommercielle el-fly er nu i luften. Flyene har plads til ni passagerer, og kan flyve 1040 kilometer på en opladning.

Succes for kræftvaccine: Nyt studie fra flere lande viser, at HPV-vacciner har nedbragt smitten, der kan give kræft i livmoderen, med 83 procent blandt teenagepiger.

Mådehold må på mode – i mere end bare én sæson

Aftale om at droppe plastikeksport: Næsten alle lande er blevet enige om at stoppe med at sende deres plastikskrald til blandt andet Asien, hvor det ofte ender i naturen.

Færre barnegomme: Ny rapport dokumenterer, at børneægteskaber også går ud over mange drenge, selvom det er pigerne, der er hårdest ramt. Problemet er dog på retur for begge køn.