Nyheder – Latinamerika

Under Regioner

Spionæg sporer skildpaddetyve

Verdens mindste abe er verdens største fighter

Banebrydende lov: Forbud mod fastfood og sodavand i Mexico

Ligeløn til Brasiliens fodbolddamer: Kvindelige fodboldspillere i Brasilien modtager nu samme løn som deres mandlige kollegaer, når de spiller landskamp. Det gælder både landsholdsløn og præmiepenge. Det kvindelige landshold i Brasilien er et af verdens bedste, og beslutningen kan fremadrettet lægge et pres på andre nationale fodboldforbund til at følge trop.

Chile nu fri for landminer: Efter 21 år er Chile nu blevet færdig med at rydde alle de landminer, som de udlagde i halvfjerdserne. Da Chile tilmeldte sig den internationale konvention mod landminer, der trådte i kraft i 1999, lovede chilenerne ikke bare at lade være med at producere, sælge og udlægge miner, men også at rydde de miner, de allerede havde plantet. 164 lande er med i aftalen, og indtil videre har de skrottet 52 millioner antipersonelminer.

For femte år i streg kører Costa Rica på grøn strøm

Plastikforbud i Guatemala: Guatemala har meldt ud, at de vil forbyde plastikposer og en række engangsprodukter af plastik for at beskytte miljøet bedre.

Grønt overskud i Costa Rica: Costa Rica producerede i maj mere grøn energi end nogensinde før, og har derfor eksporteret den overskydende grønne strøm til andre centralamerikanske lande.

Costa Ricas regnskove fordoblet: Siden 1983 har Costa Rica mere end fordoblet arealet af sine regnskove. Halvdelen af landets økonomi er i dag baseret på turisme.

Endnu to lande fri for malaria: Det er nu lykkedes Argentina og Algeriet at blive officielt malariafri. Anerkendelsen kommer efter flere år uden nye tilfælde af sygdommen.

Holdbar fred i sigte i Colombia

Mexico City forbyder engangsplastik

Skolebørn spreder nyttige myg i Colombia

Belize tredobler fredede havområder: Det lille mellemamerikanske land Belize tredobler størrelsen af sine fredede havområder. Udvidelsen begrænser fiskeri og beskytter koralrev.

Bedre luft i mange byer: I over halvdelen af byerne i Europa og Nord- og Sydamerika faldt luftforureningen mellem 2010 og 2016, viser nyere tal.

Costa Rica skruer op for skoven: Regnskovslandet Costa Rica vil forøge andelen af skov fra 52 pct. i dag til 60 pct. i 2050. Samtidig vil landet være CO2-neutralt.

Nyt liv for skraldesamlere i Brasilien

Cowboys slutter fred med flagermus

Jaguarens fremtid skal sikres: En række lande og organisationer er blevet enige om at arbejde sammen for at beskytte jaguaren bedre. Blandt andet skal der oprettes 30 forbundne naturområder.

Mexico bygger kæmpe solcelleanlæg: Anlægget bliver det største i Latinamerika med sine 2,3 millioner paneler. Det forventes at forsyne 1,3 millioner hjem med elektricitet fra begyndelsen af 2019.