Nyheder – Latinamerika

Under Regioner

Plastikforbud i Guatemala: Guatemala har meldt ud, at de vil forbyde plastikposer og en række engangsprodukter af plastik for at beskytte miljøet bedre.

Grønt overskud i Costa Rica: Costa Rica producerede i maj mere grøn energi end nogensinde før, og har derfor eksporteret den overskydende grønne strøm til andre centralamerikanske lande.

Costa Ricas regnskove fordoblet: Siden 1983 har Costa Rica mere end fordoblet arealet af sine regnskove. Halvdelen af landets økonomi er i dag baseret på turisme.

Endnu to lande fri for malaria: Det er nu lykkedes Argentina og Algeriet at blive officielt malariafri. Anerkendelsen kommer efter flere år uden nye tilfælde af sygdommen.

Holdbar fred i sigte i Colombia

Mexico City forbyder engangsplastik

Skolebørn spreder nyttige myg i Colombia

Belize tredobler fredede havområder: Det lille mellemamerikanske land Belize tredobler størrelsen af sine fredede havområder. Udvidelsen begrænser fiskeri og beskytter koralrev.

Bedre luft i mange byer: I over halvdelen af byerne i Europa og Nord- og Sydamerika faldt luftforureningen mellem 2010 og 2016, viser nyere tal.

Costa Rica skruer op for skoven: Regnskovslandet Costa Rica vil forøge andelen af skov fra 52 pct. i dag til 60 pct. i 2050. Samtidig vil landet være CO2-neutralt.

Nyt liv for skraldesamlere i Brasilien

Cowboys slutter fred med flagermus

Jaguarens fremtid skal sikres: En række lande og organisationer er blevet enige om at arbejde sammen for at beskytte jaguaren bedre. Blandt andet skal der oprettes 30 forbundne naturområder.

Mexico bygger kæmpe solcelleanlæg: Anlægget bliver det største i Latinamerika med sine 2,3 millioner paneler. Det forventes at forsyne 1,3 millioner hjem med elektricitet fra begyndelsen af 2019.

Kvinder lægger pres på præsident: Efter pres fra kvinderettighedsgrupper er Costa Ricas præsident gået med til at gøre mere for at nedbringe volden mod landets kvinder.

Chile forbyder plastikposer: Chile er på vej med en ny lov som vil forbyde salg af plastikposer i hele landet. Forbuddet skal træde i kraft næste år.

Nyt håb for berømt, bevaringsværdigt koralrev i Belize

Regnskov får ret til at leve: Amazonas i Colombia får de samme rettigheder som borgere i landet, og det forpligter staten til at beskytte regnskoven, der er under stigende pres i landet.

Flere jaguarer i Mexico: Nye tal viser, at der i dag er 20 procent flere jaguarer i Mexico end for kun otte år siden. Det skyldes en målrettet indsats fra landets nationalparker.

Slut med malaria i Paraguay: Som det første sydamerikanske land i 45 år har Paraguay fået bugt med malaria. Det er bl.a. lykkedes via forbedring af sundhedsvæsenet og forebyggende arbejde.