Nyheder – Nordamerika

Under Regioner

USA’s største økonomi sætter dødsdato for sort transport

Ret til grønne biler? Stater i retten mod Trump-regeringen

USA klima-sviner mindre – trods vækst

Delawarefloden er blevet sund igen

Amerikanske Sioux-indianere vinder sejr over olierørledning

Hawaiis pukkelhvaler kommer tilbage: Bestanden af Hawaiis pukkelhvaler er tolvdoblet de sidste 35 år, fra kun 800 hvaler til over 10.000, viser et amerikansk studie. Efter at have været erklæret truet i 46 år, blev bestanden af pukkelhvaler i 2016 kendt sund. Udviklingen er bl.a. sket på grund af den amerikanske naturbeskyttelseslov, der trådte i kraft i 1973.

En milliard østers skal redde New Yorks havn

Rekordlav rygning i USA: Færre end hver syvende amerikaner ryger nu cigaretter. Det er den laveste andel i 50 år.

Delfiner vender tilbage til renere flod

Kæmpefugl klarer sig bedre: Der er nu flere end 1000 kondorer i Grand Canyon. I 1980 var der kun 22 tilbage, men udviklingen blev vendt med et målrettet avlsprogram.

Renere luft redder liv i USA: I USA er antallet af årlige dødsfald på grund af luftforurening næsten halveret fra 1990 til 2010, viser nye tal. Det skyldes indsats for renere luft.

Stort arktisk økosystem fredet: Canada har fredet et arktisk område på størrelse med Tyskland. I området lever der blandt andet isbjørne, narhvaler og sæler.

Vind overgår kul i Texas: Delstaten Texas har for første gang i historien produceret mere energi fra vind end kul. Texas er den største forbruger af energi i USA.

Til jord kan du nu blive: Der er nu et mere miljørigtigt alternativ til at blive begravet eller brændt: i staten Washington kan man vende tilbage til naturen ved at blive komposteret.

Kulkraftværker lukker ned i USA: Siden 2010 har 289 kulkraftværker drejet nøglen om i USA, og kul er for første gang blevet overhalet af vedvarende energi i amerikansk strømproduktion.

Amerikansk kul på vej ud

DNA-spor afslører klamme hundeejere: Flere steder i USA bruger de nu DNA-test til at afsløre hundeejere, der ikke samler deres hundes afføring op. Hver dag bliver over hundrede lorte analyseret.

Hvaler slipper for krabbenet: Californien forkorter sæsonen for krabbefiskeri. Det skal forhindre, at hvaler og havskildpadder ender i nettet i parringstiden.

Kulminer lukker på stribe: På bare ti år har USA lukket halvdelen af alle deres kulminer. Det skyldes blandt andet faldende efterspørgsel på kul, som følge af mere bæredygtig energi.

Nye elpærer har knækket USA’s energiforbrug