Nyheder – Nordamerika

Under Regioner

Delfiner vender tilbage til renere flod

Kæmpefugl klarer sig bedre: Der er nu flere end 1000 kondorer i Grand Canyon. I 1980 var der kun 22 tilbage, men udviklingen blev vendt med et målrettet avlsprogram.

Renere luft redder liv i USA: I USA er antallet af årlige dødsfald på grund af luftforurening næsten halveret fra 1990 til 2010, viser nye tal. Det skyldes indsats for renere luft.

Stort arktisk økosystem fredet: Canada har fredet et arktisk område på størrelse med Tyskland. I området lever der blandt andet isbjørne, narhvaler og sæler.

Vind overgår kul i Texas: Delstaten Texas har for første gang i historien produceret mere energi fra vind end kul. Texas er den største forbruger af energi i USA.

Til jord kan du nu blive: Der er nu et mere miljørigtigt alternativ til at blive begravet eller brændt: i staten Washington kan man vende tilbage til naturen ved at blive komposteret.

Kulkraftværker lukker ned i USA: Siden 2010 har 289 kulkraftværker drejet nøglen om i USA, og kul er for første gang blevet overhalet af vedvarende energi i amerikansk strømproduktion.

Amerikansk kul på vej ud

DNA-spor afslører klamme hundeejere: Flere steder i USA bruger de nu DNA-test til at afsløre hundeejere, der ikke samler deres hundes afføring op. Hver dag bliver over hundrede lorte analyseret.

Hvaler slipper for krabbenet: Californien forkorter sæsonen for krabbefiskeri. Det skal forhindre, at hvaler og havskildpadder ender i nettet i parringstiden.

Kulminer lukker på stribe: På bare ti år har USA lukket halvdelen af alle deres kulminer. Det skyldes blandt andet faldende efterspørgsel på kul, som følge af mere bæredygtig energi.

Nye elpærer har knækket USA’s energiforbrug

Bedre luft i mange byer: I over halvdelen af byerne i Europa og Nord- og Sydamerika faldt luftforureningen mellem 2010 og 2016, viser nyere tal.

Unge amerikanere ønsker ren energi: I USA bakker over halvdelen af de unge op om et politisk forslag om at skabe jobs ved at omstille USA til 100 procent vedvarende energi.

Rekord for genbrug i Oregon: På to år er den amerikanske stat Oregon gået fra at genbruge 64 % til at genbruge 90 % af statens flasker. Det sker, efter staten har fordoblet panten.

Amerikanere indser klimaproblemerne: Ny rapport viser, at det er gået op for langt flere i USA, at menneskeskabte klimaforandringer finder sted. Siden 2015 er andelen steget fra 52 til 62 procent.

Vindenergi blæser kulkraft omkuld i Texas

Sol og vind vinder frem i USA: Ti amerikanske stater får nu mindst 20% af al deres elektricitet fra vedvarende energikilder. I fire af staterne er det mere end 30%.

Vigtig lov om vedvarende energi: Californien har vedtaget en lov om, at al elektricitet skal komme fra vedvarende kilder inden 2045. Den amerikanske delstat er den femtestørste økonomi i verden.

Pige stopper forurening: I Canada er det lykkedes en 11-årig pige at stoppe forureningen af en flod. Stella Bowles dokumenterede, at 600 private kloakker løb direkte ud i LaHave-floden.