Nyheder – Nordamerika

Under Regioner

Kulkraftværker lukker ned i USA: Siden 2010 har 289 kulkraftværker drejet nøglen om i USA, og kul er for første gang blevet overhalet af vedvarende energi i amerikansk strømproduktion.

Amerikansk kul på vej ud

DNA-spor afslører klamme hundeejere: Flere steder i USA bruger de nu DNA-test til at afsløre hundeejere, der ikke samler deres hundes afføring op. Hver dag bliver over hundrede lorte analyseret.

Hvaler slipper for krabbenet: Californien forkorter sæsonen for krabbefiskeri. Det skal forhindre, at hvaler og havskildpadder ender i nettet i parringstiden.

Kulminer lukker på stribe: På bare ti år har USA lukket halvdelen af alle deres kulminer. Det skyldes blandt andet faldende efterspørgsel på kul, som følge af mere bæredygtig energi.

Nye elpærer har knækket USA’s energiforbrug

Bedre luft i mange byer: I over halvdelen af byerne i Europa og Nord- og Sydamerika faldt luftforureningen mellem 2010 og 2016, viser nyere tal.

Unge amerikanere ønsker ren energi: I USA bakker over halvdelen af de unge op om et politisk forslag om at skabe jobs ved at omstille USA til 100 procent vedvarende energi.

Rekord for genbrug i Oregon: På to år er den amerikanske stat Oregon gået fra at genbruge 64 % til at genbruge 90 % af statens flasker. Det sker, efter staten har fordoblet panten.

Amerikanere indser klimaproblemerne: Ny rapport viser, at det er gået op for langt flere i USA, at menneskeskabte klimaforandringer finder sted. Siden 2015 er andelen steget fra 52 til 62 procent.

Vindenergi blæser kulkraft omkuld i Texas

Sol og vind vinder frem i USA: Ti amerikanske stater får nu mindst 20% af al deres elektricitet fra vedvarende energikilder. I fire af staterne er det mere end 30%.

Vigtig lov om vedvarende energi: Californien har vedtaget en lov om, at al elektricitet skal komme fra vedvarende kilder inden 2045. Den amerikanske delstat er den femtestørste økonomi i verden.

Pige stopper forurening: I Canada er det lykkedes en 11-årig pige at stoppe forureningen af en flod. Stella Bowles dokumenterede, at 600 private kloakker løb direkte ud i LaHave-floden.

Hawaii forbyder skadelig solcreme: Den amerikanske delstat Hawaii vil nu forbyde solcreme, der indeholder stofferne oxybenzon og octinoxat. Forbuddet skyldes, at stofferne skader koralrev.

Gennembrud mod malaria: En ny type medicin mod malaria er blevet godkendt i USA. Stoffet renser kroppen for malariaparasitter langt hurtigere end nuværende midler.

Mere grøn energi i Californien: Californiens udslip af CO2 var lavere i 2016 end i 1990, på trods af en større befolkning og økonomisk vækst. Det skyldes politiske krav til grøn energi.

Kamp mod forurening genopliver kæmpebugt

Lov kræver solceller på alle huse: Californien sætter solpaneler på alle nye huse. Selvom husene bliver dyrere, vil en familie i gennemsnit spare 80 dollar om måneden på aircondition og el.

Godt øje til bycykler i USA: Amerikanerne tog 35 millioner ture på bycykler i 2017. Det er 25 procent flere end året før. Der er nu over 100 forskellige bycykel-systemer i USA.