Telegrammer

Indere får internet fra rummet

Med sin nye satellit, GSAT-11, vil Indien nu kunne udbrede internettet til afsidesliggende bjergområder og øer, der ikke er forbundet til fastnettet.

Færre skattely-lande

Antallet af lande på EU’s sorte liste over skattely uden for unionen er faldet fra 17 til nu kun fem. Efter politisk pres er 12 lande begyndt at stramme op.

Vækst med mindre klimabelastning

Selvom det stadig ikke er tilstrækkeligt, har 19 lande skåret ned på CO2 i de seneste ti år, trods økonomisk vækst. Blandt andet Storbritannien, Frankrig og USA.

Ozonlaget er i bedring

En ny FN-rapport viser, at ozonlaget er ved at hele de huller, som årtiers brug af farlige kemikalier har skabt. Hullerne forventes at være fuldt helet i 2060.

Slut med landminer i Mauretanien

Efter to årtiers arbejde har Mauretanien nu ryddet de sidste landminer i landet. Minerne er et levn fra konflikten i Vestsahara mellem 1976-1978.

Flere elefanter i Tchad

For første gang i årtier stiger antallet af elefanter i Zakouma-nationalparken i Tchad. I 2011 var der kun én elefantkalv under fem år. Det tal er nu 127.

fisker-kenya-cc-by-nc-fabcom

Ny kenyansk kystvagt indsat

Kenya søsætter nu en egentlig kystvagt, som skal fokusere på pirater, overfiskning og forurening. Førhen lå denne opgave hos landets søværn.

skovrydning-cc-by-nc-rainforest-action-network.jpg

Frankrig til kamp mod skovrydning

For at styrke den globale indsats mod rydning af skov, vil Frankrig begrænse landets import af palmeolie og andre produkter, som er forbundet til skovrydning.

grøn-energi-cc-by-nc-nd-richard-peat.jpg

Grøn energi blæser kul omkuld

Efter tredoblingen i vedvarende energikapacitet de seneste fem år, har vedvarende energikilder for første gang overhalet de fossile brændstoffer i Storbritannien

Bestanden af bjerggorillaer stiger

Mens der i 2008 var 680 bjerggorillaer, er det tal i dag på over 1000. Dermed er bjerggorillaen gået fra at være ’kritisk truet’ til at være ’stærkt truet’.

Handel med truede dyr forbudt igen

Kina har besluttet alligevel ikke at tillade handlen med knogler og horn fra tigre og næsehorn. Det sker efter massiv kritik af forslaget.

New Zealand stopper nye boringer

New Zealands parlament har besluttet ikke at tillade flere olie- og gasudvindinger i havet. Det sker i bestræbelserne på at modvirke klimaforandringer.