Telegrammer

Grønt overskud i Costa Rica

Costa Rica producerede i maj mere grøn energi end nogensinde før, og har derfor eksporteret den overskydende grønne strøm til andre centralamerikanske lande.

Afgifter virker mod plastikposer

For fem år siden brugte hver englænder i gennemsnit 140 supermarkeds-plastikposer om året. Efter indførelsen af en afgift er tallet nu faldet til 10 poser.

Nigeria bliver fri for polio

I denne uge kan Nigeria fejre, at det er lykkedes at gøre landet poliofrit. Nigeria har ikke haft et eneste tilfælde af den lammende børnesygdom i tre år.

Stort arktisk økosystem fredet

Canada har fredet et arktisk område på størrelse med Tyskland. I området lever der blandt andet isbjørne, narhvaler og sæler.

Sudan vaccinerer rekordmange børn

13 millioner børn i Sudan er nu vaccineret mod blandt andet mæslinger og polio. Ikke siden 2014 har antallet været så højt.

Vind overgår kul i Texas

Delstaten Texas har for første gang i historien produceret mere energi fra vind end kul. Texas er den største forbruger af energi i USA.

Fortsat flere tigere i Indien

Indiens tigerbestand er vokset med 33 procent siden 2014, viser ny rapport. Der er nu næsten 3000 tigere i Indiens i alt 50 tigerreservater.

Etiopien planter træer

På bare én dag har Etiopien plantet 350 millioner træer. Det sker for at genskabe landets fældede skove og for at modvirke klimaforandringer.

Renere luft i London

Partikelforureningen er faldet med 45 procent i det centrale London, efter byen begyndte at stille skrappere krav til bilernes udstødning.

Frankrig lægger klimaskat på fly

En ny fransk klimaskat betyder, at flybilletter i Frankrig bliver op til 18 euro dyrere. Pengene skal bruges på at støtte togtrafik.

Til jord kan du nu blive

Der er nu et mere miljørigtigt alternativ til at blive begravet eller brændt: i staten Washington kan man vende tilbage til naturen ved at blive komposteret.

Varme lande vilde med vaccine

Udviklingslande som Rwanda, Sri Lanka og Bhutan vaccinerer nu over 90 procent af de unge piger mod HPV. I Danmark bliver kun 65% vaccineret mod virusset.