Telegrammer

Hongkong forbyder elfenben

Hongkong vil nu også forbyde al handel med elfenben, ligesom Kina gjorde for nylig. Håbet er, at det vil redde flere elefanter fra at blive dræbt af krybskytter.

El-færge sparer penge og CO2

Norges første elektriske færge udleder ikke bare 95 % mindre CO2 - den er samtidig 80 procent billigere i drift. Yderligere 53 el-færger er blevet bestilt.

Briller til alle i Rwanda

Rwanda har gennemført et synstjek i hele landet, og alle med synsproblemer har fået tilbudt billige briller. Bedre syn hjælper fattige med job og indtægt.

Mere ligestilling i FN

For første gang er der nu lige mange mænd og kvinder i FN’s topledelse.

Mange nye naturparker i Chile

Chile har oprettet fem nye nationalparker og udvider tre eksisterende. De nye fredede områder omfatter i alt over 40.000 km2 – næsten som størrelsen af Danmark.

Tanzania i kamp mod korruption

85% af befolkningen i Tanzania mener, at deres land er blevet mindre korrupt de seneste fem år.

Mallorca og Ibiza stopper plastik

De Baleariske Øer vil forbyde brug af engangsplastik fra 2020. Det sker for at holde øernes strande og natur rene og samtidig tiltrække flere turister.

Unge tager verden mere alvorligt

Unge eksperter under 30 år tog verdens problemer mere alvorligt end deres ældre kolleger, da de skulle vurdere en række globale trusler i en ny rapport.

En god verden er en god investering

En ny kapitalforening vil kun investere i virksomheder, der gør verden bedre ved at være med til at opfylde Verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Brasilien planter ny regnskov

Verdens største genplantningsprojekt skal plante 73 millioner nye træer i Brasilien inden 2023. Landet ønsker at genplante 12 millioner hektar inden 2030.

Flere flygtninge vender hjem i Irak

For første gang siden 2013 er der nu flere irakere, der er vendt hjem, end der stadig er på flugt. Det skyldes, at sikkerheden er blevet bedre i visse områder.

England dropper engangsplastikposer

I England er brugen af tynde engangsplastikposer faldet med 90 procent siden landet indførte en afgift i 2015. Samme ide overvejes nu for engangskaffekrus.