Telegrammer

Langt flere har nu egen bankkonto

Siden 2011 har 1,2 milliarder flere mennesker i verden fået egen bankkonto. Det giver blandt andet mulighed for at spare op og bedre modstå kriser.

Toiletter til alle i Nepal

Ifølge Nepals premierminister er problemet med manglende toiletter nu løst. Alle landets 77 distrikter melder, at det er slut med at besørge i det fri.

Mindre druk i Rusland

Russerne drikker nu 43 procent mindre alkohol end i 2003, og ryger også mindre. Den gennemsnitlige levealder i Rusland er steget betydeligt.

Børneægteskaber forhindret

Der er forhindret 25 millioner børneægteskaber de sidste ti år. Det skyldes bedre uddannelsesmuligheder og større politisk indsats.

Botswana bekæmper aids

Botswana har nedbragt antallet af aids-dødsfald med en tredjedel siden 2010. Landet stiller nu behandling til rådighed for alle.

Britisk forbud mod jagttrofæer

Den britiske regering vil forbyde, at jægere importerer trofæer af truede dyrearter. Det sker for at beskytte dyr som elefanter og løver.

Flere børn får bedre mad

Siden 1990 er antallet af børn, der bliver bremset i deres vækst på grund af dårlig ernæring, faldet fra 253 millioner til 149 millioner.

Færre dræbte elefanter

I 2011 blev 10 procent af Afrikas elefanter dræbt af krybskytter, men i 2017 var tallet faldet til under 4 procent, viser nyt studie.

Indien giver den gas

Siden 2016 har Indien installeret gas i køkkenet hos 80 millioner fattige familier, så de kan lave mad uden skadelig brænderøg i køkkenet.

Australien siger nej til ny kulmine

For anden gang har myndighederne i Australien sagt nej til at tillade en ny stor kulmine, af hensyn til miljø og klima.

Renere luft i Indien

På kun fire år er luften blevet mærkbart renere i den indiske megaby Delhi. Det skyldes især stop for afbrænding af visne blade og affald på gaden.

Første malariavaccine i test

Verdens første vaccine mod malaria bliver nu testet i et stort forsøg i Malawi, Kenya og Ghana.