Aktiviteter

Verdens Bedste Nyheder gør sig allerede godt bemærket i landskabet, men kampagnen har gode muligheder for at blive et endnu stærkere brand.

Ved at lave aktiviteter både før, under og efter den officielle morgenevent kan man udfolde de gode historier og udbrede kendskabet endnu mere.

Her på siden finder du ideer til aktiviteter, som er nemme at planlægge og simple at udføre. Har du selv gode idéer, vil vi meget gerne høre fra dig, så vi kan dele idéen videre.


En happening skal tiltrække opmærksomhed og vise kampagnen i ét billede. Hvordan kunne det se ud?

Instagram-aktion

Deltagerne skal give deres bud på, hvad en verdens bedste nyhed ville være for dem – skrive det og tage et billede af det. Man skriver følgende sætning færdig: ”Verdens Bedste Nyhed ville være, at…” Teksten kan fx stå på en tavle, på et stykke papir som holdes af en eller flere hænder, med kridt på fliserne, på maven, på armen, på et dugget spejl – jo flere forskellige bud, jo sjovere. Helt praktisk skal man:

 1. Tage et billede via Instagram.
 2. Hashtagge det #vbn14
 3. Sørge for at ens Instagram-profil er åben, så vi kan se billederne.

Ved at gøre de tre ting vil billedet blive hevet ind i en billedstrøm på vores nye hjemmeside og skabe en mosaik fyldt med håb om og bud på en bedre verden (Idé: VBN).

Flash Mob

En flash mob er en happening, hvor en gruppe mennesker forsamles pludseligt på et offentligt sted, sammen udfører en kortvarig, usædvanlig og overraskende handling eller performance – og derefter går hver til sit. Seancen kan gentages flere steder i byrummet.

 1. Forberedelse: ca. 1 time
 2. Udførelse: ca. 10 minutter
 3. Deltagere: Min. 15

En gruppe frivillige i Århus lavede i 2012 en flashmob, hvor de ‘frøs til is’ på et aftalt signal med et æble i hånden. Otte fra gruppen råbte gode budskaber fra Verdens Bedste Nyheder, og til sidst råbte alle i kor: “Kampen mod fattigdom bærer frugt”. Deltagerne gav deres æble til forbipasserende og gik derefter selv videre. TV2 Øst dækkede eventen (Idé: CISU).

Cykelløb for 2015 Målene

Denne aktivitet kan tilpasses sted og målgruppe. Det kan være en lukket aktivitet for skoleelever, men kan også foregå i det offentlige rum fx på cykelstier, hvor cyklister med 100 meters mellemrum bliver mødt med et 2015-banner og information om hvert af de 8 mål. Ved målstregen kan deltagerne blive ’belønnet’ med årets uddeling.

 1. Forberedelse: 5 dage før aktivitet og 1 time før
 2. Udførelse: 2 timer
 3. Deltagere: Forbipasserende

Start og slutfelter tegnes op med kridt og de trykte/malede skiltene sættes op langs kanten. Til aktiviteten skal man huske at søge tilladelse hos kommunen til at benytte cykelstierne (Idé:  BØRNEfonden).

Nyheder i butikken

Aviser og juice kan bestilles til genbrugsbutikker og Fair Trade-butikker, der ønsker at dele de gode nyheder med deres kunder.

 1. Skriv os en mail
 2. Læg aviserne på disken
 3. Få en hyggelig snak med kunderne

Har du en butik – eller kender du en god butik, der kunne have glæde af Verdens Bedste Nyheder? Så brug morgeneventen i september som en lejlighed til at fejre de fremskridt, der sker  i udviklingslandene (Idé: VBN).