Vær med i Verdenstimen

Verdenstimen har en plan! Alle børn og unge skal kende Verdensmålene.

Verdensmåls­plakater til under­visningen

verdenstime verdensmål plakat

Vi har lavet tre farverige plakater med de 17 Verdensmål. Bestil dem her og brug dem, når du underviser.

Verdens Bedste Nyheder har taget initiativ til Verdenstimen, der hvert år i september udbreder kendskabet til Verdensmålene på folkeskoler og ungdomsuddannelser i Danmark. Det gør vi i samarbejde med en række danske NGO’er og undervisningsorganisationer, der stiller gratis materialer og aktiviteter til rådighed.

Verdenstimen er en del af World’s Largest Lesson, som nu har spredt sig til over 100 lande, hvor millioner af børn, unge og lærere arbejder med Verdensmålene i undervisningen.

Målet er, at alle børn og unge skal kende Verdensmålene. Det er deres fremtid, det handler om. Og jo flere, der kender målene, jo flere er vi til at sikre, at de bliver ført ud i livet.

Uge 36 – og året rundt

Verdenstimen ligger i uge 36, hvor Verdens Bedste Nyheder sætter ekstra fokus på Verdensmålene over hele landet, men du er altid velkommen til at bruge materialerne på verdenstimen.dk hele året.

Vi har samlet det bedste undervisningsmateriale om Verdensmålene og gjort det let at få overblik over: Søg efter klassetrin og fag og find spændende tilbud, uanset om du vil bruge en enkelt lektion, en temadag eller en hel uge på Verdensmålene.

Som lærer behøver du hverken være ekspert i vedvarende energi eller global ulighed for at undervise i de enkelte Verdensmål. Det forskellige materiale er bygget op, så både lærere og elever har mulighed for at blive klogere sammen.

Verdensmål

VerdensmålDe 17 Verdensmål er den mest ambitiøse plan for klodens udvikling nogensinde.
Læs om dem her.

Mandags­myter - afliv dem

Vidste du, at lige mange piger og drenge i dag kommer i skole?

Det går bedre, end mange faktisk tror, og myterne vil vi gerne aflive.
Læs myterne her.

Quiz - hvad ved du om verden?

quizHvor meget ved du om verden? I hvilket land starter alle børn fx nu i skole? Se hvor godt du kender verden.
Prøv vores quiz

Kort nyt

kort nyt Verdens Bedste Nyheder Photo: UNMEER/Martine PerretHver uge udgiver vi tre korte historier om fremgang i udviklingslande. Fx. at Liberia nu er erklæret ebola-frit.
Læs dem alle her.