Vær med i Verdenstimen

Verdenstimen har en plan! Alle børn og unge skal kende Verdensmålene.

ABC - forstå begreberne

 ABC - 200*125Ordbog med forklaringer på ord og begreber omkring udvikling

Verdensmåls­plakater til under­visningen

verdenstime verdensmål plakat

Vi har lavet to farverige plakater med de 17 Verdensmål. Bestil dem her og brug dem, når du underviser.

Verdens Bedste Nyheder har taget initiativ til Verdenstimen, der hvert år i september udbreder kendskabet til Verdensmålene på folkeskoler og ungdomsuddannelser i Danmark. Det gør vi i samarbejde med en række danske NGO’er og undervisningsorganisationer, der stiller gratis materialer og aktiviteter til rådighed.

Verdenstimen er en del af World’s Largets Lesson, som nu har spredt sig til over 100 lande, hvor millioner af børn, unge og lærere arbejder med Verdensmålene i undervisningen.

Målet er, at alle børn og unge skal kende Verdensmålene. Det er deres fremtid, det handler om. Og jo flere, der kender målene, jo flere er vi til at sikre, at de bliver ført ud i livet.

Uge 36 – og året rundt

Verdenstimen ligger i uge 36, hvor Verdens Bedste Nyheder sætter ekstra fokus på Verdensmålene over hele landet, men du er altid velkommen til at bruge materialerne på verdenstimen.dk hele året.

Vi har samlet det bedste undervisningsmateriale om Verdensmålene og gjort det let at få overblik over: Søg efter klassetrin og fag og find spændende tilbud, uanset om du vil bruge en enkelt lektion, en temadag eller en hel uge på Verdensmålene.

Som lærer behøver du hverken være ekspert i vedvarende energi eller global ulighed for at undervise i de enkelte Verdensmål. Det forskellige materiale er bygget op, så både lærere og elever har mulighed for at blive klogere sammen.

Verdensmål

VerdensmålDe 17 Verdensmål er den mest ambitiøse plan for klodens udvikling nogensinde.
Læs om dem her.

Undervisnings­forløb: Verdensmål og krybskytteri i Kenya

Global goalsUndervisningsforløbet er et flerfagligt undervisningsforløb i geografi, biologi, matematik, engelsk, dansk og drama som valgfag i 7.-9. klasse.
Læs mere her.

Mandags­myter - afliv dem


Vidste du, at lige mange piger og drenge i dag kommer i skole?

Det går bedre, end mange faktisk tror, og myterne vil vi gerne aflive.
Læs myterne her.

Quiz - hvad ved du om verden?

quizHvor meget ved du om verden? I hvilket land starter alle børn fx nu i skole? Se hvor godt du kender verden.
Prøv vores quiz

Se film om internationalt arbejde

danmarkogverdensfattigeSe 16 små film, der fortæller om Danmarks rolle i internationalt arbejde. Filmene er på gymnasieniveau.
Find dem her.

Verden i dine hænder

Verden i dine hænderPrøv det online undervisningssite til gymnasiet og HF. Arbejd med de nye udviklingsmål for verden. Hvilke af dem synes du er vigtigst?
Vær med her.

Kort nyt

kort nyt Verdens Bedste Nyheder Photo: UNMEER/Martine PerretHver uge udgiver vi tre korte historier om fremgang i udviklingslande. Fx. at Liberia nu er erklæret ebola-frit.
Læs dem alle her.

Følg os på Instagram

InstagramFølg os på Instagram og få gode historier fra hele verden.