GlaxoSmithKline Pharma A/S

I GSK mener vi det alvorligt: Fattige mennesker har samme ret til sundhed, som rige mennesker har

Henrik Kastoft, Kommunikationschef i GSK

Sundhed baner vejen for fremskridt

GSK (GlaxoSmithKline) er en af verdens største medicinalvirksomheder. Vores mission er, at mennesker skal kunne mere, få det bedre og leve længere. Vi har truffet det strategiske valg, at vores lægemidler og vacciner skal være tilgængelige for alle mennesker i hele verden, uanset hvilket land de bor i, og hvad deres indtægt er.

Når vi sælger vores lægemidler til verdens fattigste lande, har vi eksempelvis besluttet, at de højst må koste 25 procent af den tilsvarende pris i Storbritannien, hvor vi har hovedkvarter.

Hvis vores forretning i et af de mindst udviklede lande giver overskud, giver vi desuden 20 procent af overskuddet retur som investering i det pågældende lands sundhedssektor. Siden 2009 er det blevet til mere end 180 mio. kroner og uddannelse af flere end 40.000 sundhedshjælpere. Nu har vi udvidet praksis til at omfatte mere velstående lande som Ghana, Kenya og Nigeria.

Sammen vil vi redde 1 mio. børns liv

Vi bidrager også til Verdensmålene med industriens vel nok mest moderne tilgang til patenter og intellektuelle rettigheder. Vores forskningscenter i Tres Cantos i Spanien er åbent for videnskabsfolk udenfor GSK. Og vores globale partnerskab med Red Barnet/Save the Children skal på blot fem år redde 1 mio. børns liv.

Vi er en af få medicinalvirksomheder, der forsker i alle de sygdomme, som Verdenssundhedsorganisationen WHO har erklæret som de store dræbere (hiv/aids, tuberkulose og malaria). Efter 30 års forskning lykkedes det os eksempelvis at udvikle verdens første vaccine imod malaria. Når verdenssamfundet har besluttet, hvordan vaccinen bedst kan bruges imod den dødelige sygdom, vil vi sælge vaccinen uden fortjeneste.

Fire gange ud af fire mulige er GSK kåret til at være den af verdens 20 største medicinalvirksomheder, som gør mest for at sikre fattige mennesker lige adgang til medicin, vacciner og sundhed (Access To Medicines Index).

Og Fortune Magazine har i 2016 rangeret globale virksomheder efter, hvor gode de er til at drive forretning og samtidig ændre verden til det bedre. GSK kom på førstepladsen (Change the World Index).

I GSK arbejder vi selvsagt mest åbenlyst med det tredje Verdensmål (sundhed), men faktisk mener vi, at vi arbejder med dem alle. For os er logikken ret simpel. Sundhed er fundamentet for stort set alle andre Verdensmål. Eller sagt på en anden måde: Er man rask, har man mange ønsker… er man syg, har man kun et!

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 3: Sundhed og Trivsel
Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Del

GSK og Verdensmålene

Læs vores SDG factsheet om hvordan vi arbejder med Verdensmålene her.

Relaterede Nyheder