Grundfos

Hos Grundfos laver vi pumper og udvikler vandløsninger til verden. Vi sætter standarden for innovation, effektivitet, pålidelighed og ikke mindst bæredygtighed – et fokus der stammer helt tilbage fra vores start i 1945. Sammen med vores partnere er vi med til flytte vand til det rette sted, og hver dag er mange millioner mennesker berørt af vores løsninger.

Vand er i alt. For nogen giver det måske sig selv, men for mange kommer det som en overraskelse. Det gælder også for Verdensmålene. Faktisk er vand forbundet med 15 ud af 17 mål. Hos Grundfos er vi særligt fokuserede på mål 6 og mål 13. Rent vand og sanitet og klimaforandringer. To mål, der er meget tæt forbundne. Det globale behov for vand og sanitet til alle er åbenlyst. Og manglen på lige adgang til begge dele er en af de største risici, verden står over for i fremtiden. Alle har brug for adgang til rent drikkevand for at overleve, men mere end 663 millioner mennesker har ikke adgang til det. Derudover har 2,4 milliarder mennesker ikke adgang til toiletter og andre basale hygiejnefaciliteter.

I mellemtiden forårsager klimaændringer globale udfordringer på vandområdet. Nogle steder er der alt for meget vand, andre steder alt for lidt. Løsningen på de problemer kræver energi, og dermed påvirker det også klimaet. Grundfos’ intelligente pumper er meget energieffektive, og derfor er vi hver dag med til at sænke strømforbruget verden over.

 At bidrage til Verdens Bedste Nyheder hænger godt sammen vores arbejde med at forbedre livsvilkårene over hele kloden. I 2012 kørte vi flere interne kampagner med fokus på at fortælle de gode historier om resultaterne af udviklingsbistanden. I 2014 var vi en del af udstillingen ’Afrika under forandring’, om konkrete teknologiske løsninger, der medvirker til at skabe fremgang og vækst på det afrikanske kontinent.

Grundfos rent vand klima bæredygtighed verdensmål

Rent vand til to millioner i Afrika i 2020

Senest har vi i 2016 indgået et partnerskab med den internationale udviklingsorganisation World Vision om at skaffe vand til mennesker syd for Sahara. Målet er installere over 1000 soldrevne vandpumper inden 2020, hvilket vil give vand til to millioner mennesker. I dag har over 300.000 mennesker allerede fået rent vand i området som følge af projektet.
Løsningen består af et boret vandhul, hvor der bliver sat en soldreven vandpumpe i. Pumpen holder sig i gang ved hjælp af et solcelleanlæg, der giver energi til at pumpe vandet op i et vandtårn. Arbejdere fra lokalsamfundet lægger vandrør og bygger flere vandhaner rundt i landsbyen, hvor beboerne kan tappe vand. Før i tiden installerede World Vision mekaniske håndpumper i landsbyer uden adgang til vand, men en håndpumpe kan kun forsyne få hundrede mennesker, hvorimod en soldreven pumpe giver vand til flere tusinder.

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 6: Rent Vand og Sanitet

Læs mere

Verdensmål 13: Klimaindsats

Del

Relaterede Nyheder