Neutral

Vi er 100% dedikeret til certificeret tøjproduktion. Det betyder, at Neutral er med til at nå Verdensmålene en T-shirt ad gangen

Lars Bech, Founder/CEO

Neutral producerer tøj og accesories i Indien efter de højeste sociale, etiske og miljømæssige standarder i verden. Standarderne fungerer som trafikregler for god virksomhedsførelse i udlandet. De dækker hele Neutrals værdikæde fra bomuldsmark til færdig vare.

Neutral blev etableret i 2003 som resultat af 20 års erfaring i den konventionelle tøjindustri og har i dag udviklet sig til en platform for 100% bæredygtigt tøj. En platform, hvor alle produkter er certificeret af Fairtrade, GOTS, EU Blomsten, SA8000, og Oeko-Tex. Derudover produceres Neutrals produkter på vindenergi. Tilsammen udgør standarderne, hvad Neutral kalder Certified Responsibility™.

 CERTIFIED RESPONSIBILITY™ OG VERDENSMÅLENE

Ved at sætte mennesker og miljø i fokus, fremmer Neutral bæredygtig udvikling i Indien samt i samarbejde med kunder rundt omkring i verden.

Fairtrade

Neutral bomuldsbønder er garanteret Fairtrades mindstepris og modtager derudover en Fairtrade Premium, som investeres i deres forretning og lokalsamfund. Med Fairtrade er Neutral med til at give bomuldsbønder en fair chance for at arbejde sig ud af fattigdom (mål 1) og fremme økonomisk lighed i Indien (mål 10).

 GOTS

Økologisk bomuldsdyrkning sikrer en naturlig balance mellem mennesker og natur. Fraværet af GMO, pesticider og insectidicer giver en rigere landbrugsjord, som er tilpasningsdygtig over for klimaforandringer (mål 2). Det betyder også beskyttelse af økosystemer og biodiversitet (mål 15), renere vandløb (mål 6) samt bekæmpning af kemirelaterede sygdomme og dødsfald i bomuldsmarken (mål 3).

EU Blomsten

EU’s officielle miljømærke gives til produkter med lav miljøbelastning igennem hele deres livscyklus. Det betyder eksempelvis produkter af høj kvalitet, at kun de mest skånsomme stoffer kan bruges i produktionen og at spillevand renses og genbruges (mål 3, 6 og 12).

SA8000

Udover at betale leveløn på fabrikken (mål 1 og 10), bygger SA8000 på fundamentale menneske- og arbejdstagerrettigheder. SA8000 er derfor lig med anstændige jobs (mål 8), hvor der blandt andet ikke diskrimineres på baggrund køn (mål 5).

Neutral® Responsibiity

Vindmøller leverer energien til produktionen af Neutrals produkter – og mere til. Den overskydende energi sendes ud i lokale netværk og kommer derfor omkringliggende samfund til gode samt reducerer CO2 (mål 7 og 13).

Oeko-Tex

Oeko-Tex stiller den sidste garanti, at det færdige produkt ikke indeholder skadelige stoffer. Det betyder sundhed for forbrugeren og reduceret miljøpåvirkning, når tøjet vaskes (mål 3 og 6).

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 1: Afskaf Fattigdom

Læs mere

Verdensmål 3: Sundhed og Trivsel

Læs mere

Verdensmål 5: Ligestilling mellem Kønnene

Læs mere

Verdensmål 6: Rent Vand og Sanitet

Læs mere

Verdensmål 7: Bæredygtig Energi

Læs mere

Læs mere

Verdensmål 12: Ansvarligt Forbrug og Produktion

Læs mere

Verdensmål 13: Klimaindsats

Læs mere

Verdensmål 15: Livet på Land
Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Del

verdensmål neutral bæredygtighed

Det gør vi

I Neutral vil vi gerne inspirere og skabe forandring. Og det tror vi, at vi bedst kan gøre ved at dele de gode historier. Derfor samarbejder vi med Verdens Bedste Nyheder og leverer T-shirts og bags til deres mange frivillige.

Relaterede Nyheder