schmidt hammer lassen architects

Som arkitekter har vi både mulighed og ansvar for at designe en bedre verden, og den forståelse står også centralt i vores arbejde med samfundsansvar. Arkitektur handler jo i bund og grund om at skabe bedre rammer for liv, og deraf følger den vigtige opgave det er at udforske, hvilke muligheder og benspænd, der forbinder sig hertil. Derfor arbejder vi aktivt med Verdensmål 11, udviklingen af bæredygtige byer og lokalsamfund

Trine Steffenauer/ Communications Officer/ CSR ansvarlig

Schmidt Hammer Lassen Architects er en international, prisvindende arkitektvirksomhed med kontorer i Aarhus, København, London og Shanghai. Siden etableringen i 1986 har vi leveret rådgivning inden for arkitektur og design for offentlige og private bygherrer i hele verden. Vi tror på arkitekturens særlige potentiale, når det handler om at skabe merværdi og varige forandringer for mennesker og steder.

Ved at forbedre eksisterende standarder i det byggede miljø, kan vi optimere og forbedre værdien af brugerens rum; socialt, miljømæssigt, økonomisk. Vi kalder det holistisk bæredygtighed. Det handler om at koble vores erfaringer med ny viden og teknologi og at gøre det i partnerskab med andre; dygtige samarbejdspartnere, forskere og eksperter og ved at involvere brugerne i processen.

Schmidt Hammer Lassen Architects tilsluttede sig FN’s Global Compact i 2008. Vi støtter den bærende vision om at løfte virksomheders indsats i forhold til menneskerettigheder, arbejdstagerforhold, miljø og antikorruption. Det er også de 10 Global Compact principper, der er rammesættende for virksomhedens CSR-politik.

Samarbejdet med Verdens Bedste Nyheder og Verdensmålene

Siden 2010 har vi samarbejdet med Verdens Bedste Nyheder. Vi markerer den årlige kampagnedag i september ved at skabe opmærksomhed omkring, at initiativer og handlinger bærer frugt i udviklingslandene. Internt markerer vi dagen med fælles morgenmad, der uddeles kampagnemateriale, vi har afholdt surveys, lavet oplæg og lignende. Eksternt kommunikerer vi om dagen på sociale medier og website.

Vi arbejder primært med verdensmål 11, der omhandler udviklingen af bæredygtige byer og lokalsamfund.

I sociologien anses de offentlige pladser, biblioteker, rådhuse og kulturcentre som hjørnestenene i et demokratisk samfund. Det er her, man frit kan mødes og tage aktivt medborgerskab i sit lokalsamfund. Det gør den offentlige bygning til en vigtig facilitator for at styrke den sociale sammenhængskraft i samfundet, og her spiller arkitekturen afgørende ind.

Schmidt Hammer Lassen Architects har designet store kulturhuse såsom biblioteker og museer i hele verden – eksempelvis DOKK1 i Aarhus og Halifax New Public Library i Canada, projekter der begge har vundet priser for brugerinddragelse og design.

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 11: Bæredygtige Byer og Lokalsamfund
Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Del

Sådan er vi med i Verdens Bedste Nyheder

Siden 2010 har vi samarbejdet med Verdens Bedste Nyheder. Vi markerer den årlige kampagnedag i september ved at skabe opmærksomhed omkring, at initiativer og handlinger bærer frugt i udviklingslandene. Internt markerer vi dagen med fælles morgenmad, der uddeles kampagnemateriale, vi har afholdt surveys, lavet oplæg og lignende. Eksternt kommunikerer vi om dagen på sociale medier og website.
schmidth hammer lassen csr bæredygtighed verdensmål

Relaterede Nyheder