WAFA

The idea of WAFA is to recognize people who make simple innovations that can have a huge impact, and to encourage those people. We are here to acknowledge the difference that people make, and to offer our sincere thanks in terms of these awards – so that more and more people will continue to make the little changes that make a big difference

Prem Rawat, WAFA Patron. Founder, the Prem Rawat Foundation.

Water Air Food Awards (WAFA) mission er at anerkende, prisbelønne og udbrede bæredygtige løsninger, som tilvejebringer rent vand, ren luft- og sunde fødevarer for mennesker i hele verden.

Det gør vi ved at identificere og kvalificere prisansøgere, der har udviklet en konkret løsning, strategi eller system, som med lokalt ejerskab bidrager til sikre fødevareforsyninger, rent vand i eller tæt på boligen og/eller sikrer at mennesker i ekstrem nød kan bryde ud af fattigdomscirkelen. Alle virksomheder, som har skabt en innovativ løsning, kan søge om prisen, og vi vil på baggrund af seks kriterier beslutte, hvem kan kvalificeres til en Award.

Hvert år fejrer WAFA innovative, bæredygtige, skalerbare løsninger, og der giver nye og bedre muligheder for de berørte. Hvert eneste projekt/virksomhed skal vise dokumenterede resultater for to år. Hvis projekterne allerede har vist resultater et sted, kan de repliceres til andre lokalsamfund rundt om i verden.
Selve Awardceremonien er en mulighed for vinderne for at få eksponering, og at hjælpe med at skabe kontakt til sponsorer og partnere, som kan støtte og udvide deres arbejde.

WAFA og Verdens Bedste Nyheder

WAFA er i med Verdens Bedste Nyheder, fordi vi har fælles værdier. Ligesom Verdens Bedste Nyheder har WAFA fokus på at skabe en bæredygtig verden. Derudover arbejder vi med tre af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling: Mål 2, 6 og 15.
WAFA arbejder på at sætte en stopper for et af verdens mest akutte problemer: sult. WAFA fastholder, at løsningen på dette problem starter med at anerkende mennesker, der udvikler løsninger, der fungerer, og eksponere disse. Et eksempel på dette er en tidligere WAFA-vinder TellSpec. De vil levere en fødevarescanningsmadløsning, som vil gøre det muligt for forbrugerne i de rige og fattige lande at analysere de fødevarer, som de bliver tilbudt.

WAFA og Verdensmålene

WAFA promoverer også projekter til fordel for landbrugsinnovation med henblik på at øge jordens produktivitet og for at sikre mad til alle.
WAFA fastholder, at der er behov for at udbrede løsninger for rent vand og sanitet. WAFAs vindere fra 2015 viser, hvordan vi bidrager til rent vand og sanitet. ENPHO er en organisation, som bringer vandfiltre til landdistrikter og fjerntliggende steder i Nepal. På en bæredygtig måde er de med til at udvikle lokale virksomheder, der fremstiller og sælger lavteknologiske biosandvandfiltre til hjemmebrugere. Et andet eksempel er Turenscape: Slow Down, som genoplivede en død flod. Det gav håb om, at stigningen, i industriel forurening af søer og floder i Kina, kan vendes. Finalisten SOIL, fremstiller en sanitær løsning, der forhindrer menneskeligt affald i at komme ind i vandkredsløbet, så man undgår forurening af grundvandet. Generelt er det for WAFA vigtigt at promovere løsninger, som kan løse flere problemer i deres lokalsamfund.

WAFA støtter også indsatsen for at bevare livet på land. Et godt eksempel på, hvordan vi bidrager til FN´s Verdensmål, er at støtte projekter som KJB Foundation fra Indien. I en del af Indien kunne mudrede sæsonmæssige floder ikke længere levere vand til landbruget. Monsunregnen fik floderne til at gå over deres breder, oversvømmede marker, ødelagde afgrøder, og udpinte jorden. Denne desperate situation provokerede et stigende antal selvmord. Efter at have mobiliseret lokalsamfundet i 2009, igangsatte Kamalnayan Jamnalal Bajaj Foundation (KJBF) undersøgelser for at gendanne flodsystemet.

Vi arbejder med følgende verdensmål

Læs mere

Verdensmål 2: Stop Sult

Læs mere

Verdensmål 6: Rent Vand og Sanitet

Læs mere

Verdensmål 12: Ansvarligt Forbrug og Produktion

Læs mere

Verdensmål 15: Livet på Land

Del

wafa verdens bedste nyheder

Hvert år fejrer WAFA innovative, bæredygtige, skalerbare løsninger, og der giver nye og bedre muligheder for de berørte. Hvert eneste projekt/virksomhed skal vise dokumenterede resultater for to år. Hvis projekterne allerede har vist resultater et sted, kan de repliceres til andre lokalsamfund rundt om i verden.

Relaterede Nyheder